Şimdi Ara

Google Play Store yapay zekâ asistanına kavuşuyor, oynanış videosu aramaya son

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google Play Store yapay zekâ asistanına kavuşuyor, oynanış videosu aramaya son
    İnsanın dijital hayatının her alanına el atmaya başlayan yapay zekâ teknolojilerinde sıra uygulama mağazalarına geldi. Google, Play Store’u yalnızca bir uygulama mağazası olmaktan çıkarıp, kişiselleştirilmiş bir dijital merkez haline getirecek büyük bir yapay zekâ güncellemesi duyurdu.

Google Play Store akıllanıyor

Paylaşılan bilgilere göre mağazada Uygulamalar sekmesi daha akıllı özellikler kazanıyor. Sezonluk konulara özel vitrinler (örneğin WNBA play-off maçları, Cadılar Bayramı içerikleri) öne çıkarılacak. “Guided Search” özelliğiyle kullanıcılar, “bana bir ev bul” gibi bir arama terimi yazdığında yapay zekâ ilgili uygulamaları kategorilere ayırarak sunacak.

Ayrıca Bkz.Google Fotoğraflar yenilendi! Pixel özellikleri tüm cihazlara geliyor

Oyunlar sekmesi ise en büyük değişimi yaşayan alan olacak. Oyuncu profili yenilenerek tüm oyunlardaki verilerinizi takip edecek. Ayrıca yeni avatar konsepti üretken yapay zekâ ile özelleştirilebilecek. Play Games Leagues ise oyuncuların uyumlu oyunlarda birbirleri ile rekabet ederek Play Points ödülleri kazanmasına imkân tanıyacak. 

Diğer taraftan oyun esnasında ekrana gelen Play Games Sidekick yapay zekâ asistanı ise ekran paylaşımı sayesinde oyunun hangisi olduğunu anlayıp, Gemini Live üzerinden sözlü ipuçları ve rehberlik sunacak. Böylece oyunu durdurup YouTube’da rehber aramaya gerek kalmayacak.

Son olarak kişiselleştirilmiş Sen sekmesi ile de oyun profili, abonelikler, ödüller ve kitap-podcast gibi kişisel içerikler tek bir yerde toplanacak. Google Play mağazasının önümüzdeki haftalarda yeni güncellemeyi yayınlaması bekleniyor. 

Kaynak:https://www.phonearena.com/news/google-is-completely-revamping-the-play-store-with-a-powerful-new-ai-assistant_id174276

• P(l)ay store dünyanın en büyük uygulama çöplüğüdür, Bu mağazada bir uygulamanın kaliteli açık kaynak versiyonu varsa bile bulamazsınız, önce izinlerinde her şey olan 5 tane reklamlı uygulama dizer, sonrasına çerçöp dizer, en sonlarda bi yerlerde kaliteli olan uygulama olur kimsede bulamaz.

Telefonda f-droid kullanıyorum, çoğu zaman internetten arayarak uygulama buluyorum, bu çöplükte iğne aramayla uğraşamam.

Pc oyunculuğu yükselişte diye haberler okumamız gayet normal. Steam, hem arama konusunda, hem anasayfası olarak bu çöplükten 300 kalem üstün.

Not:Android kullanıcısı

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Google'ın en büyük olayı zaten bağımsız geliştiricilerin önünü açması, bunun da sonuçları ortada.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay zeka asistanları son zamanların en faydalı teknolojilerinden biri bence. Önceleri çok kullanmazdım hatta gerek yok derdim ama Türkiye Sigorta'nın Bilge'ye Sor'unu kullanmaya başladıktan sonra fikrim gerçekten değişti. Bu yapay zeka tabanlı asistanla şubeden ve müşteri hizmetlerinden yaptığınız nerdeyse her işlemi saniyeler içinde yapmak mümkün. Geçen gün sağlık sigortamın eksik evraklarını Bilge'ye Sor sayesinde hiç zahmetsiz yükledim mesela, poliçe detay ve hasar dosyası sorgulama gibi birçok işlem kısa zamanda hallediliyor bu dijital asistan sayesinde. Denemenizi tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.