Şimdi Ara

'Google Oyun ve Uygulama Akademisi' için TEKNOFEST'te imza töreni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 'Google Oyun ve Uygulama Akademisi' için TEKNOFEST'te imza töreni



    TEKNOFEST 2021’in platin sponsoru Google önderliğinde yürütülen “Google Oyun ve Uygulama Akademisi” için imza töreni yapıldı. “Google Oyun ve Uygulama Akademisi” projesi için Google Türkiye, Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi güçlerini birleştirdi. Bu proje sayesinde Türkiye’de oyun ve uygulamaya gerekli gençlere Google tarafından developer eğitimi verilecek. Eğitime katılan gençlerin kendi şirketlerini nasıl kuracağı konusunda Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi tarafından mentörlük hizmeti verilecek. Gençler böylelikle iş fikrini hayata geçirmek gerekli yazılım ve işletme bilgisini ücretsiz olarak edinebilecek.



    Eğitimler Coursera platformunda Türkçe dilinde verilecek. Yaklaşık 7 ay sürecek eğitimlere Türkiye’nin dört bir yanından 18-29 yaş aralığındaki herkes ücretsiz olarak başvurabiliyor. Coursera’daki kursu başarıyla tamamlayanlara Google Proje Yönetimi Programı’ndan sertifika verilecek. Ayrıca sektörün önde gelen oyuncuları ile bir araya gelebilecekleri kariyer hızlandırıcı (Sektöre Özel Buluşmalar, Kariyer Etkinlikleri, İlham Buluşmaları, Sosyal Beceri Eğitimleri vb.) etkinliklere katılma olanağı sağlanıyor. Mezuniyet Hackathlonu’nda yarışıp kazananlar ise start-up ekosisteminin kalbinin attığı San Francisco'ya düzenlenen geziye katılma şansı elde ediyor. Google Oyun ve Uygulama Akademisi‘nin ilk yılında, en az yüzde 50’si kadın olmak üzere 2000 mezun verilmesi hedefleniyor.



    'Google Oyun ve Uygulama Akademisi' için TEKNOFEST'te imza töreni



    “Geleceğin uygulama geliştirici ve girişimcileri bu akademiden mezun olacak”



    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu önemli iş birliğine imza attıkları için Google Türkiye, T3 Girişim Merkezi ve Girişimcilik Vakfı’na teşekkür ederek şunları söyledi: “Burada geleceğin teknolojileri ve geleceğin trendleri açısından önemli bir projeye imza attık. Bu imzalarla Google Akademi, Türkiye’de oyun ve uygulama geliştirmeye meraklı gençlerimize eğitimler verecek. 2000 gencimiz 400 saate varan ücretsiz eğitim alacak. Bu eğitimleri alan gençlerimize Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişimcilik Vakfı tarafından; nasıl şirketleşebileceklerine, kendi girişimlerini nasıl kurabileceklerine yönelik mentorluk hizmeti verilecek. Gençlerimiz yatırımcılarla bir araya gelme fırsatı bulacaklar. Özellikle uygulama geliştirmeye meraklı gençlerimizi bu programa katılmaya davet ediyorum. Geleceğin uygulama geliştirici ve girişimcileri bu akademiden mezun olacak, vakıflarımızla birlikte de kendi girişimlerini kuracak.”



    Ayrıca Bkz.Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'te Bayraktar TB3 hakkında sunum yaptı



    Google Türkiye Ülke Müdürü: "Hedef Türkiye’yi decacorn’lar ligine sokmak"



    Google olarak 2006’dan bu yana teknoloji ekosisteminin gelişmesi, milli ve yerli girişimlerin ülkemizde kök salması ve bu yönde nitelikli işgücünün desteklenmesi için 15 yıldır çalıştıklarını ve ülkemizin geleceğine yatırım yaptıklarını belirten Google Türkiye Ülke Müdürü Mehmet Keteloğlu Akademi lansmanı ile ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:



    “Google olarak Türkiye'de dijital dünyanın kapılarını herkese açan, hangi alanda eğitim ve kariyere sahip olurlarsa olsun insanlara dijital bilgilerle kendilerini geliştirme ve güncelleme fırsatı veren kapsamlı projeleri ülkemizin önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde hayata geçiriyoruz. Bugün de değerli iş ortaklarımız Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi ile nitelikli iş gücü yetiştirme projelerimizden en yeni ve bizi en çok heyecanlandıran Oyun ve Uygulama Akademimizin lansmanı için bir araya gelmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz.



    GİRVAK ve T3 Girişim Merkezi iş birliğinde yürüteceğimiz, kariyerine teknoloji sektöründe yeni bir yön vermek isteyen tüm gençlerin başvurusuna açık bu yoğun eğitim programı ile ülkemizin milli teknoloji alanındaki adımlarına bir yenisini ekleyeceğimiz için heyecanlıyız. Bu adımla beraber ülkemizin ilk unicorn'unu çıkaran oyun sektöründe yakalanan ivmeyi 2023 vizyonu doğrultusunda daha geniş kitlelere yayarken daha birçok unicorn girişimin çıkması için katkıda bulunmayı, bir yandan da Türkiye'yi decacornlar ligine sokma hedefleri doğrultusunda nitelikli iş gücü geliştirmeyi amaçlıyoruz.



    Burada bizimle bulunan değerli paydaşlarımızın çizdiği vizyon ile hem küresel teknoloji değer zincirlerine entegre olabilecek, hem de çeşitli başarı hikayelerine imza atan startup ekosistemimize yeni başarı öyküleri ekleyecek olmanın gururunu yaşıyoruz.”









  • Hükumetin reklamını yapmayı bırakın artık.

  • De Grado kullanıcısına yanıt
    Gençlerin böyle iyi partnerli ücretsiz eğitimlere ihtiyacı var, reklam veya değil belki ihtiyacı olan bir genç katılıp geleceğe dair ümit besleyecek. O yüzden böyle haberlerin önemli olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • An itibariyle 50 tane bilişim 3000 bine yakın din dersi ile alakalı bölümlere atama yapılacağı açıklandı. Siz mi teknolojiyi destekliyorsunuz?

  • Bu ve buna benzer gelişmelere destek verilmeli, tabi ki bazı hazımsızlar olacaktır çünkü bu ülkenin menfaatini istemeyen hadsizler sadece ülke dışında değil ülke içinde de mevcut

  • Griffindoor G kullanıcısına yanıt
    Haklısın sistemi Avrupa öncelikli olarak diğer ülkelerin sistemlerini kendi ülkemizde uygulamaya çalıştık ama o zamanın şartlarına baktığında bunu hangi devlet yapmadı veya sisteme geçiş yapmak için bir şeyler yapmadı hepsi yaptı değilmi çünkü yeni dünya düzeni bu sisteme göre yönetilecekti geçmeyenler ya yok olucak yada sürünücektik buradaki asıl mesele insanların algı hatası çünkü insanlar Atatürk'e kızıyor hilafeti kaldırdı laikliği getirdi ( hak veriyorum yanlız bunu Atatürkü küçük düşürücü şekilde yapanların bunu yapmaya hakkı yok en azından saygı duyup tarafsız hatalarını kanıtlarıyla söylesinler) Bazılarında Osmanlı Devletine kızıyor neden daha erken demokrasiye geçilmedi diye ( çok fazla uğraşıldı ama olmadı Atatürk bile 2. Abdülhamidin okullarında okudu ) şunu artık anlatmalıyız Fatih Sultan Mehmet de öldü Atatürk'e başımızdaki yeni lider de bende sende bir gün ölücez eğer biz rahat bir yaşam süremediysek bu biraz bizim biraz da malum kişilerin suçu burda kimseyi suçlamak istemiyorum ama şuanda durum geleceğe bakmayı öğretiyor ve yapmanız gereken şey de o eski tarihi defterleri açıp ah çekiceğimize o defteri açıp yaptığımız hatalardan ders çıkarmalıyız en azından bizden sonraki nesile bunu borçluyuz unutma biz de bir gün tarih defterinde giricez mesele eli boş girmemek zaten yüz yıllardır aynı hatayı yapıyoruz başkasının sistemini direkt alıp uyguluyoruz aslında dikkat ederseniz son yıllarda insanların laiklik vb. Dikkat ederek kendi sistemine uygun hale getirecek yasalar kanunlar üzerinde çalışıyor biz direkt alıyoruz bunu yapmya devam ettikçe daha çok işimiz var buda bizim elimizde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Griffindoor G kullanıcısına yanıt

    Ne saçmasapan bir mesajdır la bu. Hayatı cephede savaşlarla geçmiş adam için söylediği saçmalığa bak. Bir de bu denyoluğu kaç kişi beğenmiş. Kardeş savaş dediğin şey öyle 15 Temmuz gibi çakma darbelere benzemez. Sivil de olsan mermiyi, süngüyü yersin, nüfüsun ölümlerden kırılır, tarlayı sürecek, hayvancılık yapacak adam bulamazsın. Kıtlıktan kuru ekmeğe muhtaç olursun. Hastalıklar alır başını gider, ceset kokusundan duramazsın. Bir gün sonra götünde bir top mermisinin patlayıp patlamayacağını bilemezsin. 7 düvel birilerinin mitinglerde sığındığı cümledeki gibi basit iş değil öyle. Saltanatın hüküm sürdüğü savaşlar yüzünden daha da geri kalmış, açlık ve safelaletin olduğu yerde adam alel acele toplama bir kanun oluşturmuş. Medeniyetin beşiği diye anılan bazı Avrupa ülkelerinde bile yokken burada kadına seçme ve seçilme hakkı tanındı. Sanki Mustafa Kemal Atatürk'ün devraldığı ülkede huzur, barış, üretim vs her şey tamamdı da tembellik edip kendi kanununu oluşturamamış gibi garip garip konuşmuşsun. Tabi oturduğu organı üzerinden klavye başında böyle boş yapması kolay.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arapçı çakma milliyetçilerden, milliyetçilik dersleri öğrenecek değiliz. Word belgesinde önceden hazırlanmış kopyala-yapıştır yazılarını başka yerde pazarlayabilirsin. O hakaret diye yazdığın aslen seni tanımlayan şeyleri aynen sana ayna gibi yansıtıyorum. İddialarına tek bakacağım.


    Bu adam savaşmadı demek için ortaya mal varlığı dökmek de senin gibi tiplere yakışırdı zaten.


    Mimariler benziyor, ee? Kör değilsen 6. numara olduğunu anlarsın. Hayır bir de bu adam öldükten sonra bu anıt yapılmış, Atatürk mü demiş bana anıt yapın diye, Bilo? Neyse şimdi kaybolabilirsin.


    Edit: Profiline şöyle bir baktım da o leş mesajlarını foruma saçıp durmuşsun. Niyetin ve görevin forumda trollük yapmak belli. Boşuna adam yerine koyup yazmışım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 26 Eylül 2021; 15:53:51 >
  • Yazma şekline bak tipe bak. Bi bok açıklamadın ki evladım. Yazdığın kopyala-yapıştır yazının gerçek olup olmadığını bilmemekle birlikte "7 düvelle savaşmadı" iddiasına cevap değil. Ortaya koyduğun kel alaka Anıtkabir fotoğrafı da bu konuyla ilgili bir şey değil. Kısacası bir bok bilmediğin gibi ortaya attığın şeylerin ilk yazdığın mesajla da bir ilgisi yok.


    Bloklamadan önce yazacağın kayda değer bir şey varsa diye bekleyeceğim, yoksa çoluk çocukla trolle uğraşmayıp blokluyorum ben.


    Kaynak güzelmiş. gotumdenuydurupuydurupyazdiklarim.com 'Google Oyun ve Uygulama Akademisi' için TEKNOFEST'te imza töreni 'Google Oyun ve Uygulama Akademisi' için TEKNOFEST'te imza töreni Neyse blok. Yeter 15 dk'mı sana ziyan ettiğim.


    @Griffindoor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 26 Eylül 2021; 16:3:47 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.