Şimdi Ara

★GOOGLE NEXUS 4 BEKLEYENLER VE ALMAK İSTEYENLER (VIDEO İNCELEME)★ (479. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.105
Cevap
68
Favori
529.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 477478479480481
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Satilik nexus 4
    http://www.sanalpazar.com/Lg-Nexus-4__isp7030800

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byaeren

    @uiKSilveR biraz önce Lg Türkiye servisine sordum "tarafımıza iletilen böyle bir kasa bilgisi mevcut değildir" cevabını aldım.

    Cevap için teşekkürler.Firmanın büyük ihtimal kasanın değiştiğinden haberi bile yoktur
  • Arkadaşlar nexus 4 e android 6.0 gelme ihtimali ne kadar gelir mi sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhat_1379

    Arkadaşlar nexus 4 e android 6.0 gelme ihtimali ne kadar gelir mi sizce

    Eğer 2014 Mayıs'ta Android 6 tanıtılacaksa büyük ihtimal Nexus 4'e gelir. Android 6 yerine 5.x gibi bir sürüm sunulursa ve Android 6 2015 Mayıs gibi bir tarihe ertelenirse o zamana kadar 2 Nexus modeli daha çıkar ve gelme ihtimali oldukça düşer. Yok eğer Nexus serisi Android 5'ten sonra sona ererse ve Google Motorola ile xPhone üretimine geçerse büyük ihtimal 2015'teki Android 6, resmi olarak sunulmasa da bağımsız geliştiriciler tarafından kaynak kodları ile Nexus 4'te çalıştırılacaktır. Çünkü Nexus 4 donanım itibari ile uzun süre güçlü bir telefon olarak kalacaktır.

    Aslında işletim sistemlerinin yapı ve yaygınlık durumlarıyla ilgili bir tahmin yapabiliriz. Bundan önce ise teknolojik gelişmeler önemli bir dönüm noktasını paylaşmak istiyorum. Bu dönüm ARM'nin 64 bit işlemci üretimine başlaması(1). Eğer 64 bit işlemciler söylendiği gibi 2014 yılında telefonlarda görülmeye başlanırsa şu an kullanılan işlemcilerin büyük bölümü eskiyecektir. Bu durumda Android 6 en erken Mayıs 2014'te gelirse 64 bit uyumluluğu sağlayacaktır. Fakat bu durum şu an kullanılan telefonlara tahminim üzere pozitif etki edecektir. Uyumluluk için Android yeniden gözden geçirilirken günümüz işlemcilerine göre çalışma durumunda iyileştirme yapılabilir. Diğer yandan Mayıs 2014'te Android 6 yerine, 64 bit uyumluluğu/geliştirmesi sağlanmış bir Android 5.x sürümü de pazara sunulabilir. Eğer böyle bir durum olursa bu sürümde günümüz işlemcileri için performans artışı beklememek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bu durum Android 4, 4.1 ve 4.2 sürümlerindeki değişmeler gibi büyük performans artışları (bkz: Project Butter/Tereyağı Projesi) yerine uyumluluk üzerine gerçekleşecektir. Bunun en büyük sebebi mevzubahis tarihlerde Android'in karşısında IOS harici dişli rakiplerin bulunmamasıdır. Fakat gelecek dönemlerde durum çok değişecek, Android bir çok dişli rakiple baş etmek zorunda kalacaktır. Biraz bunlardan bahsedelim öyleyse.

    İşletim sistemleri ve özellikle telefonlar açısından 2014 yılında bizi farklılıkların dünyası bekliyor olacak. Telefonlar için Ubuntu, ilk versiyonları ile karşımıza çıkacak. Halihazırda bir market uygulaması düşünmeyen Canonical büyük ihtimal bu kararını gözden geçirip geri adım atarak bir market uygulaması geliştirebilir. Eğer geri adım atmazsa büyük ihtimal büyük bir firma, bağımsız geliştiriciler ya da girişimci bir kaç genç bu market uygulamasını kendi yapabilir(!)(Buraya dikkat, bu güzel bir fikir. İsteyen çalabilir. Hatta çalıp yaparsanız Türkiye için kaliteli ve büyük bir firmanın doğuşunu da sağlayabilirsiniz :) ). Bu arada Ubuntu, Unity ile PC, tablet ve telefonları ortak arayüz şeklinde tasarlamaktadır. Böyle bir tasarım ve sistem anlayışı PC için yazılan uygulamaların telefon ve tablette de çalışmasını ya da tam tersi bir durumun ortaya çıkmasını sağlayabilir. Bu da halihazırdaki Ubuntu Yazılım Yöneticisi'ni bir market uygulamasına da çevirebilir. Ubuntu için gelişmiş bir market uygulaması, Ubuntu telefonların dünya çapında yaygınlaşmasının en büyük etkeni olacaktır. Böyle bir durumda Google önem verdiği bağımsız geliştiricilerin Google ekosisteminden Ubuntu ekosistemine geçişini engellemek için özellikle Dalvik Sanal Makinesi(DVM), bellek yönetimi ve güç yönetimini gözden geçirecek ve Android 6'yı bu gelişmelerle daha stabil ve performanslı olarak Kasım 2014'te sunacaktır. (Buradaki tahminim Mayıs 2014'te 64 bit uyumluluğu getirilmiş/gözden geçirilmiş bir Android 5.x'in sunulmasına ve pazar kaybını engellemek için Android 6'nın daha erken bir tarihe çekilmesine dayanmaktadır.)

    Ayrıca 2014 yılında Samsung, ''Google kızacak olsa da kendi ekosistemini yaratıp Applelaşmak(!) adına'' Tizen'li telefonları pazara sunabilir. Tizen'in ilk çıkışı Samsung'un halihazırda Android için ayırdığı kaynağı etkilememek için tabir-i caizse amiral gemi telefonda ya da tepe seviyesindeki telefon modellerinde değil de daha çok pazarı yoklamak adına orta segment telefonlarda gerçekleşecektir. Bu durumda büyük ihtimal giriş seviyesindeki telefon modellerinde Tizen'i göremeyeceğiz demektir. Çünkü giriş seviyesinde Tizenli telefonların olması, Samsung'un Android pazarında hakimiyetini kaybetmekle eşdeğer olacaktır. Tizen büyük ihtimal ilk çıkışını düşük reklam bütçesiyle gerçekleştirerek orta segment telefonlarda ve orta vadeli ekosistemin gelişimine bağlı olarak ilerleyen zamanlarda giriş seviyesi telefonlarda görülecektir. Bu durumda Google karşı atak olarak Motorola xPhone ile piyasaya girer ve Nexus serisi sona erer. Tarih aralığının kısalığına dayanan bu hamle Nexus serirsinin sona ermesine sebep olsa da Android 6'nın, Nexus 4 için resmi olarak sunulması olasılığını arttırır. Çünkü xPhone ile piyasaya girecek olan Google, Nexus 4 sahiplerini hayal kırıklığına uğratıp xPhone için soru işareti oluşmasına sebep olmamak için Nexus 4'ü resmi olarak desteklemeye de devam eder.

    Android'in diğer bir rakibi olan Windows Telefonlar, başta uygulama eksikliği ile eleştirilse de kısa süre içerisinde yaygın uygulamaların Windows versiyonları teker teker çıkmaya başladı. Bununla beraber Windows'un Hindistan'da Android'ten sonra 2. sıraya yükselmesi(2), Arjantin, Hindistan, Polonya, Rusya, Ukrayna, Hırvatistan ve Güney Afrika'da iPhone'u geçmesi(3) Windows'un gelecek dönemlerde dişli ve sağlam bir rakip olacağının sinyallerini vermektedir. Eğer 2 yıl içinde bu tehlike çok büyük boyutlara ulaşıp da Android'in tahtını sallamaya kadar varırsa Nexus serisi yine sona erer ve xPhone tıpkı iPhone gibi tek seri telefon şeklinde piyasaya sürülür. Fakat bu durumda diğer firmalar Android'i nasıl kullanacaktır sorusu ortaya çıkmaktadır. Bu sorunun cevabı da daha hızlı ve gelişmiş bir güncelleme hizmetidir. Diğer firmalar bu durumda ancak hızlı güncelleme desteği verdiği takdirde ayakta kalabilir. Eğer Google Nexus serisi ile kullanıcılarında güncelleme konusunda hayal kırıklığı yaratırsa xPhone için de soru işareti yaratacağından böyle bir durumun önüne geçmek adına yine Android 6'yı resmi olarak Nexus 4'e sunacaktır.

    BB10 için söylenecek fazla bir söz yok aslında. Uygulama ücretlerinin yüksek olması Android karşısında önemli bir sorun teşkil ettiğinden BB10 ancak ya iş telefonu olarak öne çıkar, ya da kısıtlı kitlesi ile pazarda tutunmaya devam eder. Fakat güncelleme konusunda Nexus serisi ile eşdeğer olacağından bulunduğu piyasa için pozitif etkisi olacaktır fakat asla bir Android olamaz diyebilirim.

    Öte yandan Sailfish ve Firefox OS pazara girmek ve ekosistem yaratmak için uğraşacaklardır fakat bu sistemler şimdilik Google için bir tehlike arz etmemektedirler. Zira özellikle Firefox OS giriş seviyesi telefonları hedef almakta ve yapısı itibari ile uygulamalar için internet erişimi istediğinden kısa sürede gelişebileceğine inanmıyorum.

    Sonuç olarak Nexus 4 fiyatı, güçlü donanımı ve güncelleme desteği ile alınası bir telefondur. Özellikle elinizdeki arayüz ve özellikleri bağımsız geliştiricilerin ortaya çıkardığı rom ve kernel derlemeleri ile değiştirmek isterseniz hayal kırıklığına uğramayacağınız bir telefondur diyebilirim.

    Yazılanlar büyük oranda benim tahminlerim ve bakış açımdır.

    (1)http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/64bit-ARM-islemcilerin-uretimi-icin-geri-sayim-basladi-2014-telefonlar-gercek-yeni-nesil-cihazlar-olacak.htm
    (2)http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Windows-Phone-Hindistanda-ikincilige-yukseldi.htm
    (3)http://www.teknokulis.com/Haberler/Mobil/2013/03/28/bu-ulkelerde-windows-phonelu-cihaz-satislari-iphoneu-gecti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canocan_07 -- 2 Nisan 2013; 23:37:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhat_1379

    Arkadaşlar nexus 4 e android 6.0 gelme ihtimali ne kadar gelir mi sizce

    Yüsek ve ortalama % 70
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yns61


    quote:

    Orijinalden alıntı: cgty89


    quote:

    Orijinalden alıntı: baki2150

    Arkadaşlar Nexus 4 kullanıcısıyım. Bi sorunum var. Ekranı kapatınca makine wifi yi durduruyor. ekranı tekrar açınca bağlanıyor. Ayarlar içindeki uykudayken kablosuz bağlantıyı açık tut seçeneği her zaman olarak ayarlı. Bi fikri olan var mı_?

    Ayarlar kismimda wifi uyku ilkesi kismindan uyku modunu kapatirsaniz sorun cozulur

    Hangi kısımda var

    wifi ayarları kısmına girdiğinizde wifi ayarları bu kısımda.direkt olarka çıkmıyorsa nexuslarda üstten ekstra ayarları açan bir bölüm oluyor yanlış hatırlamıyorsam 3 nokta alt alta gibi bişey şeklinde(diğer modellerde 3 dokunmatik tuştan çizgi çizgi olanları bu menüyü açıyordu)oraya girince wifi uyku ilkesi kısmı var.ordan hiçbir zamanı seçince sürekli wifi açık kalır.




  • Arkadaşlar aliexpressden aldıgım bumperlar geldi bir siyah bir beyaz almıştım ama satıcı yanlışlıkla 2sinide siyah göndermiş zaten 20günde geldi şimdi geri gönder iade falan uzun iş oyüzden izmir,buca taraflarından isteyene 15TL verebilirim.
  • PM atıldı.
  • pm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daredevil_88

    arkadaslar merhaba;

    telefonumdan google play store a girip bir uygulama indirmeye çalıştığımda google play store otomatik olarak kapanıyor. Bazen ekranda .com.google.apps uygulaması kapandı yazıyor.

    Böyle bir problem yaşayan oldu mu aranızda, ya da bu problemin çözümü hakkında bilgisi olan var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim.

    Aynı sıkıntı bende olmustu format attım telefona duzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ben hdmi adaptor ariyorum ama bi turlu bulamadim sanirm sadece slimport hdmi uyumluymus turkiyede yoj gbi amazon dan siparis vermeye kalkdim bu adrese gonderim yapamayiz gbi bisey dedi yardmci olabilcek varmi nasil temin edebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xmrtx

    Arkadaşlar aliexpressden aldıgım bumperlar geldi bir siyah bir beyaz almıştım ama satıcı yanlışlıkla 2sinide siyah göndermiş zaten 20günde geldi şimdi geri gönder iade falan uzun iş oyüzden izmir,buca taraflarından isteyene 15TL verebilirim.

    Memnun musun bumperdan? Fotograf paylaşırsan süper olur hocam. Ben de almayı düşünüyorum o siteden.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

    arkadaşlar Clear Coat mı yoksa IPG mi daha iyi nasıl anlarım?

    http://www.hepsiburada.com/liste/clear-coat-lg-nexus-4-full-body-gorunmez-omurboyu-garanti/productDetails.aspx?productId=telkilclearnex4&categoryId=16102&SKU=TELKILCLEARNEX4&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dtelkilclearnex4%26fh_lister_pos%3d1%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dnexus%255cu00204%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch

    http://www.hizlial.com/u02.021.9382.0464/ipg-lg-nexus-4-e960-gorunmez-cizilmez-full-body-kilif

    Clear Coat'ı bilmem ama şu anda IPG kullanıyorum,memnunum.Yalnız ön ekran tarafı hiç kaygan değildi,ben de söktüm.Her iki marka da aynı malzemeyi kullanıyor olabilir.

    IPG'yi ereyondan 30 TL ye almıştım,bir de oraya bakının..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e d d a i

    quote:

    Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

    arkadaşlar Clear Coat mı yoksa IPG mi daha iyi nasıl anlarım?

    http://www.hepsiburada.com/liste/clear-coat-lg-nexus-4-full-body-gorunmez-omurboyu-garanti/productDetails.aspx?productId=telkilclearnex4&categoryId=16102&SKU=TELKILCLEARNEX4&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dtelkilclearnex4%26fh_lister_pos%3d1%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dnexus%255cu00204%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch

    http://www.hizlial.com/u02.021.9382.0464/ipg-lg-nexus-4-e960-gorunmez-cizilmez-full-body-kilif

    Clear Coat'ı bilmem ama şu anda IPG kullanıyorum,memnunum.Yalnız ön ekran tarafı hiç kaygan değildi,ben de söktüm.Her iki marka da aynı malzemeyi kullanıyor olabilir.

    IPG'yi ereyondan 30 TL ye almıştım,bir de oraya bakının..

    kaygan değilse almanın anlamı kalmıyor o zaman. kapaklı kılıf ile kullanacağım telefonu, ucuz ekran koruyucularından alırım teşekkürler




  • Kaygan bir ekran koruyucusu lazım arkadaşlar önerisi olan ?? ?.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byaeren

    Yav arkadaşlar bu işlerden anlayan biri birşey yazsın.
    Yeni stoklarda küçük çentikler ve kamerada bazı değişiklikler olmuş.
    Bende fotolarda bu değişiklikleri gördüm.
    Şimdi bu yeni versiyon mu ? e değil? Ozaman alan arkadaşlar yeni kasayı
    talep edebilecek mi edemeyecekse bu nasıl saçmalık yeni alınan nexus 4 le 1 hafta önce alınan
    nexus 4 farklı olucak bu nasıl şirket politikası. Kimileri ne olacak bir kaç ufak değişiklik diyor
    onlarıda anlamıyorum neden en son halini almayayım ki yada yapılan değişikliklerin sadece bunlar olduğu netmi?
    Ben daha almadım ama alacağım ürün kapalı kutu olduğu için yenimi eskimi bilemiyecegim..
    Mantıklı bi açıklamayla bu konuyu aydınlatacak bir arkadaş var mı?

    ben de 10 gün önce teknosa'dan aldım telefonu yeni kasa değişikliklerinden haberim yoktu eski kasalarla karşılaştırdım kamera daha küçük ama çıkıntılar yok şubatta üretilenler de kamera küçültülmüş bildiğim kadarıyla ama başka değişiklik olacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beyler istanbul bilişimden 1260 liraya telefonu almış aranıza katılmış bulunmaktayım.
    iş- okul derken fazla kurcalayamadım. şu şeyini kontrol et diyebileceğiniz bir şeyler var mı.
    sallayınca ses gelmesi ısınması hariç. sonuçta bunu bilerek alıyoruz. şimdiden teşekkür ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı
    kaygan değilse almanın anlamı kalmıyor o zaman. kapaklı kılıf ile kullanacağım telefonu, ucuz ekran koruyucularından alırım teşekkürler

    Kapaklı kılıfı nerden aldınız? Resmini paylaşabilir misiniz? Kapak mıknatıslı mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thebaboli

    quote:

    Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı
    kaygan değilse almanın anlamı kalmıyor o zaman. kapaklı kılıf ile kullanacağım telefonu, ucuz ekran koruyucularından alırım teşekkürler

    Kapaklı kılıfı nerden aldınız? Resmini paylaşabilir misiniz? Kapak mıknatıslı mı?

    daha telefonu bile almadım ki kılıfı alacağım önce gelince telefonu

    http://www.ebay.com/itm/KLD-EnLand-Side-Flip-Leather-Cover-LCD-Film-for-LG-Google-E960-Nexus-4-Green-/330856320849?pt=PDA_Accessories&hash=item4d0892cf51




  • 
Sayfa: önceki 477478479480481
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.