Şimdi Ara

Google Mesajlar geçişi: Samsung Mesajlar Temmuz’da kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
3
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Google Mesajlar geçişi: Samsung Mesajlar Temmuz’da kapanıyor
    Samsung, uzun süredir gündemde olan mesajlaşma stratejisi değişikliğini resmileştirerek, Samsung Mesajlar uygulamasının Temmuz 2026 itibarıyla kullanımdan kaldırılacağını açıkladı. ABD’de yayımlanan resmi duyuruya göre bu tarihten sonra kullanıcılar varsayılan mesajlaşma çözümü olarak Google tarafından geliştirilen Google Mesajlar uygulamasına yönlendirilecek.

Ayrıca Bkz.WhatsApp, çoklu sohbet özeti özelliğini test ediyor

RCS ve yapay zeka odaklı yeni mesajlaşma deneyimi

Android 12 ve üzeri sürümlerde geçerli olacak bu değişiklik, yeni nesil Galaxy cihazlarda zaten fiilen uygulanmaya başlanmış durumda. Samsung Mesajlar uygulamasının devre dışı kalmasıyla birlikte ise kullanıcılar, uygulama üzerinden standart mesaj gönderme işlevini kaybedecek. Ancak acil servis numaraları ve cihazda tanımlı acil durum kişilerle iletişim kurma yeteneği korunacak. Temmuz ayından sonra uygulamanın Galaxy Store üzerinden indirilemeyecek olması da geçiş sürecinin geri döndürülemez şekilde ilerleyeceğini gösteriyor.

Geçiş sürecinde Samsung’un en çok vurguladığı noktalardan biri, Google Mesajlar’ın sunduğu gelişmiş iletişim özellikleri. Özellikle RCS (Rich Communication Services) desteği, klasik SMS deneyimini modern mesajlaşma uygulamalarına yaklaştırıyor. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar yüksek kaliteli medya paylaşımı yapabiliyor, yazma göstergelerini görebiliyor ve grup sohbetlerini daha etkileşimli hale getirebiliyor.

Google Mesajlar geçişi: Samsung Mesajlar Temmuz’da kapanıyor
    Google Mesajlar’ın öne çıkan bir diğer yönü ise yapay zeka entegrasyonu. Uygulamada yer alan Gemini tabanlı özellikler, akıllı yanıtlar ve fotoğraf düzenleme gibi işlevlerle kullanıcı deneyimini zenginleştiriyor. Bunun yanında, yapay zeka destekli dolandırıcılık tespiti ve spam filtreleme sistemleri, mesajlaşma güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Samsung, kullanıcıların geçiş sürecini mümkün olduğunca sorunsuz yaşaması için uygulama içi yönlendirmeler sunacağını belirtiyor. Android 14 ve üzeri sürümlerde Google Mesajlar uygulamasının ana ekran dock’una otomatik olarak taşınması, bu sürecin kullanıcı müdahalesi olmadan tamamlanmasını sağlayacak. İlk kurulum sırasında uygulamanın varsayılan SMS uygulaması olarak ayarlanması gerekecek ve bu adım, sistem tarafından açık yönergelerle desteklenecek.

Son olarak bu değişiklik yalnızca akıllı telefonlarla sınırlı değil. Samsung’un Tizen işletim sistemine sahip akıllı saatlerinde de Samsung Mesajlar uygulaması kaldırılıyor. Bu cihazlarda kullanıcılar tüm mesaj geçmişine erişemeyecek olsa da temel SMS gönderme ve alma işlevleri devam edecek.

Kaynak:https://9to5google.com/2026/04/04/samsung-messages-discontinued-us/

• kısa mesajları web'e daha çok açan kapı. tüm kayıtlar gözetim altında. samsung dosya yöneticisini de kaldırsın, güvensiz ve berbat google files 'ı eklesin hatta galeriyi de kaldırsın, tüm fotoları web'e açan google fotoğraflar olsun sadece... daha önce google fotoğraflar skandalını hatırlamazlar...
    google despotluğu giderek başa bela olacak; herkes görecek.
    her yer ai ve reklam baskısı altında. birinde Oppo A5 gördüm: google gemini uygulaması 'güç' tuşunu kendine bağlayıp; güç menüsünü engellemiş. telefonu kapat/yeniden başlat yapamıyorsun. ilginç olan, tuşdan kaldırmak için telefon ayarlarında seçenekler (gerçekten) yok. ana ekran tuşu yetmiyor, başka yerlere de el atılıyor.
    tekelleşme baskısı bu noktada ortaya çıkıyor. Oppo A5 te Oppo klavye de yok, gömülü google ve yine gömülü yandex klavye eklemişler. şu kök uygulamalar samsung'da özgün olmasa, o da kullanılmazdı.
  • Bixby çöpünü de tamamen bıraksa...

• Bu sırada ios da mesajları arşivleyemeyen ben :/

• kısa mesajları web'e daha çok açan kapı. tüm kayıtlar gözetim altında. samsung dosya yöneticisini de kaldırsın, güvensiz ve berbat google files 'ı eklesin hatta galeriyi de kaldırsın, tüm fotoları web'e açan google fotoğraflar olsun sadece... daha önce google fotoğraflar skandalını hatırlamazlar...
    google despotluğu giderek başa bela olacak; herkes görecek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Telefonu da Google üretsin bari, yazık ya...

• taoson kullanıcısına yanıt
    Telefon üretimini de Google'a bıraksınlar, telefon üreterek boşuna vakit ve nakit kayıp ediyorlar.

• Mesajlar uygulamasını bile üçüncü parti yapacaklarsa ne diye telefon üretiyorlar ki. İrite edici bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bixby zaten ne işe yarıyor şu an tam anlamıyorum, Gemini geldikten sonra bir anlamı kalmadı. Zaten varsayılan olarak da Gemini çalışıyor.

Artık kaldırabilirler gibi, eskiden Siri'ye rakip olarak tutuyorlardı ama bir anlamı da kalmadı.

• Uzun zamandır zaten google mesajlara yönlendiriyordu diye hatırlıyorum. Google mesajlar kafi zaten. Bazıları da işte verilerimizin hepsi google a geçiyor falan demiş. Görsünler bilgilerinizi ne olacak sanki gizli ajan mısınız

Beklenti o yöndeydi fakat 4.0 ile perplexity desteği eklendi.

Quick share ile dediğinizi yaptılar.

Dediğinize katılıyorum bir dialer uygulaması kaldı bir de klavye, saat takvim, onları da kaldırsalar kafi.

Hoş saatten tizen'i kaldırıp WearOS'a geçmeleri de bunun kanıtı.

Sony gibi oldu Samsung, Google partnerliğinden kendi ruhunu kaybetti.

• Samsung zaten verilerimizi yurtdışına taşıma izni alıyor. Kim neyi görmüyor ki.

• Samsung Mesajlarda RCS vardı zaten.

• Bu konuda gereksiz eleştirilmiş Samsung. Apple'ın özellikle ABD'de sahip olduğu iMessage dayatmasını kırmaya çalışıyorlar. Sırf bu yüzden iPhone kullanmak zorunda kalıyor oradaki insanlar. Çünkü orada Whatsapp değil iMessage kullanıyor herkes.

Samsung Mesajlar, tam RCS desteğine sahip değil. Operatör kendi desteklerse destekliyor sadece. Dolayısıyla Google Mesajlar'a geçiş keyfi değil, bir zorunluluk şu aşamada Samsung için.

her yer ai ve reklam baskısı altında. birinde Oppo A5 gördüm: google gemini uygulaması 'güç' tuşunu kendine bağlayıp; güç menüsünü engellemiş. telefonu kapat/yeniden başlat yapamıyorsun. ilginç olan, tuşdan kaldırmak için telefon ayarlarında seçenekler (gerçekten) yok. ana ekran tuşu yetmiyor, başka yerlere de el atılıyor.
    tekelleşme baskısı bu noktada ortaya çıkıyor. Oppo A5 te Oppo klavye de yok, gömülü google ve yine gömülü yandex klavye eklemişler. şu kök uygulamalar samsung'da özgün olmasa, o da kullanılmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 15 Nisan 2026; 16:4:53 >
  • aynı şekilde son 2 yılda yandex baskıcılığı da bütünen çirkin noktaya geldi.

yandex web arama sayfası üst sekme kısmı, mantıksız biçimde büyütülüp sayfayı kaplar hale getirildi. arama sonuçlarında bağlantılar yeşil renkte ve daha görülebilir botutlarda iken, bu işlevsel görünümden çıkartıldı. sayfayı aşağı kaydırınca sayfanın yarısını kaplayan üst sekme kısmı sayfada kalıyor.
    ilginç biçimde yandex web arayüzünde işlevler kaldırılırken google; artık eski yandex'te kalan işlevsel arayüzü kendine uygulayıp daha kullanışlı yapıya geldi. google web arama sitesi, ilk yandex ile gelen site başlık logolarının gösterilmesini bile kendine ekledi, sayfayı aşağı kaydırınca zaten minimize edilen üst sekme kısmı, kaydırınca bile sayfada görünmeyecek biçimde ayarlandı. yandex'in içine birileri sızdı ve planlı olarak batırılıyor.

yandex mail ise reklam mail'e döndürüldü. telefon numarası koşulu getirilmesi bir kenara, telefon numara değişimi için yenisini girerken, mantıkdışı biçimde artık olmayan numaranın onayı olmadan yenisi eklenemiyor gibi delisaçması hale getirildi.
    hotmail'in en iyi dönemi live space yıllarında yandex mail'e geçmiştim. şimdi tamamen bırakma kararı aldım. zorunlu nedenlerden gmail'e itiyor ama bir mail uygulaması web tarayıcı boyutunda (250-300mb) olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 7 Nisan 2026; 21:49:57 >

• hello

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.