Şimdi Ara

Google Meet ücretsiz oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaDDeS

    Tamam işte ayni seyden bahsediyoruz.
    Ben demiyorum ki sayin Cumhurbaşkanimiz yazsin diye.
    DEVLET MEMURU olan yazilimcilar var, bunlara her ay maas veriliyor. Peki isleri ne? Format atmak mi? Uygulama yazmak veya yazilimsal calismalar yapmak diyelim.

    Hadi bunlar yapamadi mi? (Sasirmam)

    Disaridan bir firmaya versin parayi yazdirsin
    Bak hala aynı şeyden bahsetmiyoruz. Devlet memuru yapılmasın yazılımcılar, özel sektöre bırakılsın! Devletten para yardımı yapılmasın, birikim ile ya da kredi ile karşılansın! Devlet kaynağı (vergiler) veya memuru yok, unut bunları. Google ABD hükümetinden bu tür uygulamalar için para mı alıyor? Hayır. Çalışanları devlet memuru mu? Hayır. Özel sektör tamamen.
  • Hey gidi mortel jazz kimse dönüp bakmamıştı yüzüne.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ms teams daha iyi gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google'in maillerimizdeki tüm bilgilere 7/24 ulaşabilmesi yetmiyormuş gibi muhabbetlerimizi de kaydetmesi gerekiyordu, onu da yapmış oldular, dur hemen tüm benliğimi google'a hibe edeyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo-wan -- 4 Mayıs 2020; 6:15:17 >
  • Herhangi bir değişiklik yok.. Arama yapılamıyor..

  • Bizde girişim yapmak o kadar güç ki kimse bu riskleri alamıyor. Zaten genel olarak bir temel sermaye birikimi dahi olmayan halk, ufak birikimi ile risk alarak yazılım sektöründe ürün çıkaramıyor.

    Girişimcilere verilen destekler çok kısıtlı. Devlet ciddi destekler verse, o zaman ülkemizden de nasıl ürünler üretildiğini görürüz. Hadi Amerika'da 10 birim olsunda bizde 1 birim girişimci olsun.

    Eski kafalar ile devlet çok fazla ileri gidemez. Eski kafalar da sonradan ne yazık ki değişmez. Bize yeni vizyonlar lazım. Geleceğe farklı bakan yeni kafalar lazım.

    Şimdi bazıları diyecek ki "E durmasınlar hadi yapsınlar". Bu cümleyi kuranlar, o eski kafa ile bakanlar. Çünkü onlar yeni bir söz söylemeyi denememişler. Deneyin bakalım. Yeni ve farklı bir söz söylemeyi. Yazın bakalım ne olacak?

  • cngiz kullanıcısına yanıt
    Amerika'da girişimcilere en büyük destek yatırıımcılar. Yatırımcılar olmazsa girişimlerin bir anlamı yok. Bu konuda Amerika ile kıyaslamak doğru olmaz. Bunun bazı sebepleri var.
    Yatırımcıların bir ülkede fazla olabilmesi için evet para lazım ama paradan çok ticari kültür de lazım. Anadolu'da yüzyıllarca ahilik sistemi ile ticari bir kültür oluştuktan sonra maalesef ki Osmanlı'nın son dönemlerindeki savaşlar ve ekonomik şartlar bu sistemin de sona ermesine sebep olmuştur. uzun yıllar süren savaşlarda gayri müslimlerin orduya alınmaması, Ermeni ve Yahudilerin ticareti elinde tutması bu ülkede ticari kültürün sadece belirli bir kesim için devam etmesine sebeptir.

    Yazılım işi youtube üzerinden 2 video izleyip aynısını yapıp ben de yazılımcı oldum demekle, devlet destek versin demekle olmuyor. Yazılım işi ekip işidir. Hele de büyük bir yazılım yapacaksanız. Devletten destek almak, yatırımcıları bulmak ise başka bir iştir. bu işler profesyonelce planlanmalıdır.
    Örneklendireyim. Bir öğrencim bilgisayar öğretmenliği okumasına rağmen yeteneği sayesinde yazılımcı olmayı tercih etti. Küçük işler sayesinde bir devlet memuru kadar kazanabiliyor ama şi ekip işine geldiğinde her ekip kurma girişiminde üretecekleri yazılımda geliştirici olarak destek olabilecek nitelikte arkadaşları ile bir araya gelemediler.
    Kısa sürede çok kazanma düşüncesi, ben çok çalışıyorum o az çalışıyor düşüncesi, yatırım bulabilir miyiz düşüncesi ile her projeleri çöp oldu. bazen birbirlerine kazık attılar, bazen de işleri savsakladılar.

    Büyük firmaların kuruluşlarına baktığınızda ilk önce bir ürün ortaya koyuyorlar ve bu ürünü yatırımcılara pazarlamaya çalışıyorlar. Google, Facebook ve diğerleri de bu şekilde. bu kültür silikon Vadisinin doğasında var. Türkiye'den gidp de 10-12 tane proje yapıp, yatırım alıp o projelerin fişini çekenler çok.
    Bu ülkede google gibi, Apple gibi projelerin çıkabilmesi için ilk önce devletin teşvik sistemini, hibe programlarını soyulacak banka gibi görmemek lazım.

    Herkes ağlıyor, ama kimse çalışmıyor.





  • yakında olacak yazıyor öyle. şerefsizler bundan 2 hafta önce reddetmişlerdi başvurumu.

  • Google'den ücretsiz ve güvenli alternatif

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celeroni kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, düşüncelerimiz benzer.
  • Girişimciye bizim ülkemizde doğru düzgün destek verilmiyor ki. Devlet varsa yoksa alma peşinde. Bizdeki sistem vatandaşı sömürmeye yönelik olduğu için kimse riske girip girişim yapmıyor.

  • geçte olsa güzel birşey yaptılar sonunda
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.