Şimdi Ara

Google, iPhone'ların 'geciken' yapay zeka özellikleriyle dalga geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Google, iPhone'ların 'geciken' yapay zeka özellikleriyle dalga geçti
    Google, "Best Phones Forever" reklam kampanyasının yeni bölümünü yayınladı. Şirket, yeni videoda Wicked filmiyle iş birliği yaparak Apple’ın yeni getirdiği, Pixel telefonlarda uzun süredir olan yapay zeka özelliklerine dikkat çekiyor. Videoda, iPhone ve Pixel, Glinda ve Elphaba karakterlerine bürünmüş ve Apple'ın yapay zeka yol haritasına ince göndermeler yapılıyor.

Ayrıca Bkz.Tim Cook: Yeni Siri, Apple Intelligence çatısı altında 2026’da geliyor

Reklamda iPhone, Pixel'e “Bana her zaman ilham verdin” diyor ve ardından Google cihazının sunduğu çeşitli özellikleri sıralıyor. iPhone özellikle fotoğrafları düzeltme, aramaları filtreleme ve kullanıcıların gerçek sohbetler yapabileceği bir yapay zeka asistanı geliştirilmesinden bahsediyor. Bu diyalog, Apple'ın en gelişmiş araçlarını kullanıma sunmak için hâlâ üzerinde çalıştığı yapay zekasının (Apple Intelligence) mevcut durumunu hedef alıyor.

Apple'ın Canlı Çeviri gibi yapay zeka özellikleri iOS 26 ile birlikte gelmiş olsa da, Siri için vadedilen büyük güncellemenin 2026'ya ertelendiği bildiriliyor.

Reklam, telefonların "For Good" şarkısının bir parodisini söylemesiyle sona eriyor. Şarkı sözleri teknolojiye gönderme yapacak şekilde değiştirilmiş. iPhone'un "Değiştim... hem de iyi yönde" itirafıyla sona eriyor ve ardından Pixel 10 Pro tanıtımı yapılıyor.

Kaynak:https://www.iclarified.com/99115/google-mocks-iphones-late-entry-into-ai-in-new-wicked-parody-ad-video

• joven kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple bu konuda alay konusu olmayı hakkediyor fakat şuanda en iyi yapay zekaya sahip samsung'un bile fotoğraf düzenleme özellikleri hariç gündelik hayatta çok işe yarar numarası yok. telefonlardaki yerleşik yapay zeka özellikleri çoğunlukla ilk birkaç günkü merakla kurcalayıp sonra bir daha dönüp pek bakılmayan şeyler. iPhone 11'de bile bütün ai uygulamaları indirip kolayca kullanabiliyorsun.

• isteyen kullanır isteyen kullanmaz kiminin çok işine yarıyordur kimi hiç yüzüne bakmaz beni bağlamaz. seç beğen al sektörde bu konuda en iyisi androidde:https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162294652

Gemini'ı direkt telefon asistanı olarak kullanabiliyoruz ya hocam, ondan Samsung'un birşey yapmasına bile gerek yok aslında ama sağladığı ai hizmetleri de güzel. Daha bugün cafede video çektim, çok uğultu vardı. Uğultu, müzik, konuşma ses şiddetlerini tek tek ayarlayabiliyorsunuz. Bence harika bir özellik.

Diğer taraftan Apple AI konusunda sınıfta kaldı. Kendi beceremeyip chatgpt hizmetleriyle entegre oldu, en son da Google'dan yapay zeka servisi almak için masaya oturuyorlardı, ne oldu bilmiyorum. Uzun lafın kısası Google dalga geçmekte haksız değil. Dünyanın en değerli teknoloji şirketi diye dolaşırken güzel de işin aslı teknoloji konusunda değil reklam konusunda lider olduğu. AI işini eline yüzüne bulaştırması bence hiç hoş olmadı, ama umursayan kim... Adamlar telefonu yanlış tutuyorsunuz dediğinde bile tepki almadı :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz gibi ses temizleme olayı güzel ama bilene yapılmayacak şeyler değil. Samsung sisteme güzel gömmüş. Son kullanıcı olarak hızlıca iş görmek isteyene çok iyi :)

Bir de animasyon hızlarından dolayı hala iphone alışamadım. Iphone daha yumuşak denmesinin sebebi de bu yavaş animasyonlar.

Demek istediğim olması güzel bir şey ama çok gerekli olduğunu düşünmüyorum yani yapay zeka ile ilgili biri kolaylıkla yapmak istediği her şeyi zaten 3. parti bi uygulama veya site ile kolaylıkla yapabilir bu özelliklerin illa telefona entegre gelmesine gerek yok ama buna bi yarış olarak bakıldığı için Apple'ın bu konuda oldukça geri kaldığı kesin

Söylediğiniz gibi ekstra editör özellikleri için şart olmayabilir ama kolaylık olduğu kesin. Samsung cihazlarında zoom için bile AI kullanıyor. Muhtemelen yeni telefonlarda iPhone'dan daha başarılı ses kaydı almasının arkasındaki neden de AI ile işlemesidir diye düşünüyorum. Diğer taraftan Apple'ın resimlerden obje silme gibi temel bir fonksiyonda bile kötü sonuçlar vermesi açıkçası benim beklediğim birşey değildi. Biraz da o nedenle çuvalladı diyorum. Takvimlerinin çok gerisinde kaldılar, sundukları beklentileri karşılamadı, sonunda 3. parti şirketlere emanet ettiler vs...

Aslında hepsinden önemlisi asistan olarak AI'a ihtiyaç olduğu. Google'ın buradaki en büyük avantajı, devasa ekosistemi ile etkileşime geçebilen ve işletim sistemine entegre bir AI modeline sahip olması. Apple chatgpt konusunda ne kadar ileri gidebilir bilmiyorum açıkçası. Özellikle yazılım tarafında çok kapalı olduklarını da düşünürsek nereye kadar 3. parti şirketlerle ilerleyebilir merak konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 24 Kasım 2025; 00:53:25 >

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Google, iPhone'ların 'geciken' yapay zeka özellikleriyle dalga geçtidonanımhaber
    Yeni Siri için Apple, Google’ın Gemini modeline 1 milyar dolar ödeyebilir
    https://www.donanimhaber.com/yeni-siri-icin-apple-gemini-modeline-1-milyar-dolar-odeyebilir--198213

Google, iPhone'ların 'geciken' yapay zeka özellikleriyle dalga geçtidonanımhaber
    iPhone kullanıcıları için yeni dönem: Siri zorunluluğu kalkıyor
    https://www.donanimhaber.com/apple-siri-den-vazgeciyor-tus-amasinda-zorunluluk-kalkacak--198711

• Çok saçma bir reklam olmuş. Apple'ın yapay zekası zaten apple kullanıcıları dahil tüm dünyanın dilinde.(TR yi saymıyorum. fakir çokluğundan burada kraldan çok kralcı olabilir) Reklamda en basit bir soru ya da görsel düzeltme işlemi kıyaslaması yapılsa kat kat yeterli olurdu zaten. Apple yapay zekası hala daha 10 sene önce çıkan ilk yapay zekalar gibi. Misal görselden şu el'i kaldır dersin yerine 30 tane EL falan koyar. Bir şey sorarsın. Ben bunu yapamam, google da arat falan der. Yani öyle uzun uzun şarkılı reklama gerek yok. Zaten apple satın almış kişiler bile kendileri video çekip dalga geçiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.