Şimdi Ara

Google'ın quantum bilgisayarı normal bilgisayardan 100 milyon kat hızlı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ram i ne kadarmış bunun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exoss

    render için kulandırırlarmı ki acep _?


    büyük ihtimal kullanılmaz, ancak şifre kırmada o bahsedilen hıza ulaşılır yoksa render salt işlemci ile tek tek hesaplanıp işleniyor algoritması doğrusal.günümüzde ekran kartları ile işlemcilerden çok daha hızlı render yapılabilir.
    zaten quantum bilgisayarın şifreleme dışında ne işe yarayacağı merak ediliyor.sonuçta başka pratik bir geliştirme yazılımlar üretilmeden zor gibi...

  • Kuantum bilgisayarları ile artık zeki müren de bizi görecekmiş.

  • Yiyorsa Batman Arkham Knight oynatsin

  • yani ne yapıor ekstra olarak bu aynı anda 999999999999999999999999999999999999999999999999 işlem mi yapıo napıor :D

  • - Bunu kullanabilmek içn yine normal bilgisayar altyapısına ihtiyaç var, zira tek başına benzer şekilde işleyebilen bi yapı değil. Dahası tek başına hiçbi işe yaramaz, çünkü şu anki hali ile hızlandırıcı/accelerator gibi bi işe yarıyor.

    - Optimizasyon/indirgeme problemleri her alanda var. Lojistikten çip tasarımına askeriyeye aklınıza neresi gelirse. İndirgemek için matematiksel yaklaşımlar var ve uzun zamandır uygulanıyor zaten. Optimizasyon problemleri zordur. Bu çip-bilgisayarın esas işe yarayacağı alan bunlar.

    - Quantum çipi-bilgisayarı sonrası dönem için, yapılabilecek kırma girişimlerine dayanıklı şifreleme altyapıları var. Yani oldu bitti değil.

    - olasılık durumlarını incelemeye analiz etmeye bi tür indirgeme ile bulmaya çalışan yaklaşımlar var. Bunlara simulated annealing deniliyor ve yazılım vs. ile bugün yaygın olarak kullanılıyor. Donanımların gelişmesi, bu tarz yöntemlerin optimizasyon-indirgeme gereken alanlarda simulated yaklaşımların kullanılmasını da arttırıyor.

    - indirgeme için genetik algo'lar faln zaten var kaç zmandır. Ama bugün hem üstünde daha çok çalışan hemde daha iyi donanımımız var diye getirisi daha çok. Gerçi optimizasyon için genetik algo ile başlayıp, sonra terk edip farklı yaklaşımlarla devam edenler de var.

    - Burdaki Dwave quantum çipinin olayının temeli süperiletken yarı-iletken üstüne kurulu. Hittachi'nin yine yarı-iletken ile bu quantum çipindekine benzer durumu taklit eden bir yaklaşım daha var. Buna da CMOS Annealing deniliyor (veya kendileri isimlendirmiş o şekilde). Hitachi'nin ki de deneysel bi çip, ama Dwave'in açıklanan sonuçlarıyla rekabet edebilir durumda. Dwave x2'nin 1000 qubit'lik bi yapısı varken Hitachi'nin çipinde 20.000 qubit eşderinde bi yapı var. Dwave soğutma altyapısı 25KW güç gerektirirken Hitachi'nin çipi 65nm üstünde 0.05W mı ne çekiyor işlem sırasında. Özel soğutmaya faln ihtiyacı yok. Dwave'in şu problemi şu kadar çabuk çözdü tarzındaki sonuçlarından hareketle Hitachi kendi çiplerinin rekabetçi olduğunu söylüyorlar. Farkı, Dwave belki gerçek anlamda qubitler üstünden gitmeye çalışıp anında sonuca ulaşırken, Hitachi'nin sistemi simüle ile çalıştığından, ferromanyetik yapının benzer sonuca ulaşması zaman alıyor (atıyorum 100ns-500ms vs. gibi). Belli yerlere kadar Hitachi'nin sistemi de yüksek başarımla bişeyleri değiştirebilecek kadar iyi sonuçlar verebilir gibi duruyor. Merak edenler için tanıtım dökümanı var :http://www.hitachi.com/rev/pdf/2015/r2015_08_111.pdf




  • Konuda espriler havada uçuşuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MinPayne

    kimse sormadan ben sorayım

    GTA açıyor mu?



    Ayıp ediyorsun 8k çözünürlükte binlerce fps alan var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi bu bilgisayar da tetris oynamak isterdim :))

  • quantum masalı biri demişki anlamak zor sacma sapan teorilerle bezendiği için anlaşılmıyorzaten .

    0 ve 1 artı ve eksi .... sistem yazılımı bu şekilde .. kadın-erkek yer-gök gece-gündüz elenktrik bile 2 li faz nötr demi ... güneş-ay

    yok efendim 0 ve 1 müdahale edilmediğinde 2 durumdan birine geciyomuşmuş . hadi leynn süper pozisyon muş

    bildiğin pc nin biraz daha hızlı versiyonu işte calışma mantığı aynı 100 yıldır araclarda kullanılan 4 zamanlı motor gibi .. bilim kurgu lara bilim demeyin artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadence1 -- 18 Şubat 2016; 15:16:50 >




  • bu yeni teknolojik gelişmeler bundan 100 sene sonrasını görmek isterdim dedirtiyor insana

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasapoglu57

    bu yeni teknolojik gelişmeler bundan 100 sene sonrasını görmek isterdim dedirtiyor insana

    diyorsun .. 200 sene sonrayı görsen nolcak bilemedin 2090 da yoksun topraga karışmış olcan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadence1

    quote:

    Orijinalden alıntı: kasapoglu57

    bu yeni teknolojik gelişmeler bundan 100 sene sonrasını görmek isterdim dedirtiyor insana

    diyorsun .. 200 sene sonrayı görsen nolcak bilemedin 2090 da yoksun topraga karışmış olcan

    iki saniye sonramız bile belli değil ne yazık ki ama hayal kurmadan yaşayamıyor insan oğlu
  • Açıkçası benim gözümü korkuttu, 20-30 sene önce dorse büyüklüğünde bilgisayarlar dört işlemi ancak yapabiliyordu fakat gel gör ki şu an pança kadar telefon neler yapıyor. Google bir devrim yaratma eşiğinde belki devrimi yaratmış bile olabilir. Kuantum çağına hoşgeldin deme vaktidir artık,filmlerde gördüğümüz teknoloji, süper insanlar, hastalıksız uzun hayatlar, yapay zeka, uzay keşifleri,yeni gezegenlere yolculuk vb. akla gelecek herşey 1 adım kaldı. Gözümü korkutan ise bu teknoloji içinde kendimizi yok etme olasılığımız daha da artmış olması.

  • Açıkçası benim gözümü korkuttu, 20-30 sene önce dorse büyüklüğünde bilgisayarlar dört işlemi ancak yapabiliyordu fakat gel gör ki şu an pança kadar telefon neler yapıyor. Google bir devrim yaratma eşiğinde belki devrimi yaratmış bile olabilir. Kuantum çağına hoşgeldin deme vaktidir artık,filmlerde gördüğümüz teknoloji, süper insanlar, hastalıksız uzun hayatlar, yapay zeka, uzay keşifleri,yeni gezegenlere yolculuk vb. akla gelecek herşey 1 adım kaldı. Gözümü korkutan ise bu teknoloji içinde kendimizi yok etme olasılığımız fazla oluşu.

  • Sizin gibi salaklar olunca teknoloji gelişmez

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=LAA0-vjTaNY

    --------------------------------------------------------
    https://www.youtube.com/watch?v=QRaEvXF4YBg
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.