Şimdi Ara

Google'ın otonom araç iştiraki Waymo dev bir şirket olma yolunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google geçtiğimiz yılın sonlarına doğru şirketin otonom araç geliştirme bölümünü ayırarak Waymo isimli iştiraki kurmuştu. Uzun bir süredir ABD’de otonom araç testleri yapan ve son olarak normal vatandaşların da otonom araçları ücretsiz test etmesine izin veren Waymo için beklentiler oldukça yüksek. ABD’nin önde gelen yatırım bankası Morgan Stanley’in analistlerine göre Waymo, 70 milyar dolar piyasa değerine sahip dev bir şirket olabilir.

     

    Google'ın otonom araç iştiraki Waymo dev bir şirket olma yolunda 

    Daha önce bir diğer otonom araç şirketi Tesla için de tahminlerini paylaşan Brian Nowak, Google’ın arama motoru ve Android işletim sistemi haricinde giriştiği işler arasında şirket adına en karlı girişimin Waymo olduğunu dile getirirken Waymo’nun bu hızla çalışmaya devam etmesi halinde 2030 yılına kadar dünya genelinde otonom araçların katettiği mesafenin yüzde 1’lik kısmının Waymo tarafından geliştirilen araçlar ile katedilebileceğini dile getirdi. Bu senaryoda Waymo’nun güvenlik ve kalite alanında ön plana çıkacağı ve 70 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşılacağı düşünülüyor.

     

    Otonom Araç Şirketlerinin Rekabeti Başlıyor

    Nowak’ın Waymo için beklentisi bu tahminlerle sınırlı değil. Waymo 70 milyar dolarlık bir şirket olduğunda Amerikan otomobil devleri General Motors ve Ford’u geride bırakarak Uber ve Tesla ile sıkı bir rekabet içine girecek ancak şirket gelirlerini arttırmak için şimdilik hesaba katılmayan bir yöntem bulursa piyasa değeri 140 milyar dolara kadar ulaşabilir.

     

     

    Analistlere göre Google’ın otonom araç işine girerek çok akıllıca bir hamle yaptı ancak şirketin bir diğer kritik hamlesi otonom araç birimini Google’dan ayırarak farklı bir şirket haline getirmesi oldu. Böylece Google otonom araç geliştirme için daha ciddi ve konsantre bir çalışma ortamı yaratırken Waymo’ya ait araçların yapacağı kazalar sonrası prestij kaybı yaşamaktan ve belki de ortaya çıkacak dava süreçlerinden kurtulmuş oldu.




  • "...şirket gelirlerini arttırmak için şimdilik hesaba katılmayan bir yöntem bulursa piyasa değeri 140 milyar dolara kadar ulaşabilir."

    Arabada reklam göstersin Hatta reklam veren markanın mağazasının önünden geçsin 140 milyar doları da geçer böylelikle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şirketin otonom araç geliştirme bölümünü ayırarak Waymo isimli iştiraki kurmuştu. Uzun bir süredir ABD’de otonom araç testleri yapan ve son olarak normal vatandaşların da otonom araçları ücretsiz test etmesine izin veren Waymo için beklentiler oldukça yüksek. ABD’nin önde gelen yatırım bankası Morgan Stanley’in analistlerine göre Waymo, 70 milyar dolar piyasa değerine sahip dev bir şirket olabilir.

    Burada olsa, test muhabbetini geçtim, görmek bakmak için bile ücret ödenir
  • Waymo logosunu neye benzetiyorum bulamadım
    Başka bir logoya benziyor
    Bilen var mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimmm78

    Waymo logosunu neye benzetiyorum bulamadım
    Başka bir logoya benziyor
    Bilen var mı

    sony nin walkman logosunu anımsattı bana turuncu olsa direk aynısı uzaktan daha da benziyor
  • 2009 dan beri self driving car a yatırım yapıyor google.Daha o zaman piyasada ne uber vardı ne tesla.Bu işi googledan daha sağlam yapacaklarına inanmıyorum diğer şirketlerin.Regülasyonlar duzenlenirse Self Driving car alanında Google dominant bir pozisyonda olucaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.