Şimdi Ara

Google’ın çevrimiçi oyun servisi Stadia duyuruldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
3.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cassation

    Meksika(100 küsür milyon) Brezilya (200 küsür milyon) hele ki Hindistan( 1 milyar 300 milyon milyar milyon sen bu parayı ne yaptın) nüfus olarak küçümsenecek ülkeler değil. Kıyas doğru olmamış bence. Çok seviyoruz diğer dünya ülkelerini küçümsemeyi. Biz hep, ben tek siz hepiniz.
    Sadece nüfusa göre nasıl kıyaslıyorsunuz ya çıkın şu kafadan Danimarka'nın 5 milyon nufüsu saydıklarımın büyük bir kısmı güney amerika ve asyada biz ise avrupa sayılırız.

    Gerçek bir parametre istiyorsan al GSYİH'ye 17. sıradayız hadi 19. diyelim. Rezalet gibi rezalet altyapıya önem verilmezse olacağı bu gömdük herşeyi inşaata.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WmGMD

    Konsol oyunlarını oynama şansımız olacak mı acaba bu gibi sistemlerle.
    Playstation now diye hizmet var aynı şekilde stream.
    https://www.playstation.com/en-us/explore/playstation-now/
  • İnternet hızları o kadar sıkıntı değil daha 5 6 sene öncesine gidin onlive vardı, oyunu kiralıyordun anında oynamaya başlıyordun internet üzerinden. Download yok ping yok birşey yok. Donanım şirketleri "Millet bizden işlemci gpu alacağına bu sistem üzerinden oyun oynar, batacağız" diye sisteme çomak soktular. İnşallah bu sistem gelişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Askaparta

    Haklısınız, inşallah iyi olur da faydalanırız.
    Türkiye'ye serverlarının bir kısmını taşırsa 60 fps 4K'dan faydalanabiliriz sadece! Bu nüfus ve ekonomik şartlarda da o mümkün değil; satın alım gücümüz aşırı düşük , Venezuela seviyesindeyiz.
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    5G gecikme sürelerini minimuma indirme vaadiyle geliyorken bu saatten sonra her yere fiber götürmek için yatırım yapmak israf olur. Türkiye'de mobil taraf hep internet servislerinin lokomotifi oldu bence kısa sürede mobil operatörler 5G altyapısına kısmı olarak geçer bir süre sonra sıradan kullanıcılar için fibere gerek kalmaz. Eğer 5G için düzgün yatırımlar yapılırsa fiber altyapısı için her tarafı kazmaya gerek kalmaz.

  • Şuna sevinen var mı cidden? Türkiye'de yaşadığımızı hatırlatmak isterim. Bu internetle bırak oyun oynamayı, introsunu geçemezsin.

  • Burada bir nokta unutuluyor bunu sunan google ülke bazlı destek sağlanır ise sunacakları servis ile 4k oyun deneyimi bile imkansız olmaz.

    En kötü ülkemizde 1080p ultra oyun deneyimini yaşatır, zaten donanıma yatırım yapılması gün geçtikçe kur bazlı sıkıntı yüzünden imkansız bir yola girmişken bizim için çölde bir vaha olabilir bu seçenek..
  • Süper icat ama burası Türkiye...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2010 yıllardan itibaren konuşulmaya başlanan , çevrim içi oyun servisi işine büyük bir giriş yaptı google.

    Tutsada tutmasada pandora'nın kutusu açıldı birkere, 2020'li yıllar bunun üzerinden yürüyecektir. Pek tabi onlarca bilinmezlik var

    En başta donanım üreticilerin tutumu ne olacak ? bazı donanımlara özel ekstra paketler veya oynanış şekilleri olacak mı?
    Üyelik sistemi mi olacak yoksa oyun mu satın alınacak ?

    En önemliside bizim gibi tırışka , 90'lardan kalma internete sahip, ellerinden gelse "download" yasaklayacak tiynetteki iss ve şakşakçılaır bu duruma nasıl tepki verecek muamma.

    Şu balon internet şeysi gelse , veyahut uydu interneti hem gelişip, hemde ulaşılabilir olursa (muhtemelen 2025 yılı civarı) işte o zaman çok şey değişir

    2020'li yıllara katlanabilen telefonlar, ve oyun stream damga vuracak daha şimdiden bu anlaşıldı.

    Elbette google'ın batırdğı onalrca proje mevcut, ancak bu alanda bir boşluk söz konusu. Google boşlukları ne iyi şekilde dolduran firmadır. Geleceği güzel okur

    Bakınız 2000'li yılların ilk yarısından sonra mobil telefonlar gelişiyor, ancak mevcut işletim sistemleri bu gelişmeyi karşılayamıyordu,Symbian verimlilik konusunda geride kalıyordu herkes kendi işletim sistemini yapmaya çıktı.

    Bugün adını unuttğunuz "Lima", "Brew" ,"meego","Windows mobile" Hatta direk "linux" vs gibi her firma kendi işletim sistmini denedi. Bunların arasında iphone rakip hiçbiri olamadı.(Windows XP direk mobil telefona gömen firmal dahi oldu)
    Sonra Google boşluğu gördü Android'i satın aldı verdi odunu

    2009 yılında bir sitede "Android'den çok umutluyum" yazmıştım, şimdi aynısını "Stadia" için diyorum
    "Stadia"'dan çok umutluyum.

    burdan notumuzu da düşelim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 21 Mart 2019; 12:12:14 >




  • Intel ve geforce bu haberi beğenmedi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia bunu beğenmedi

  • arkadaşlar şöyle düşünelim, teorik olarak 16mbit internet hızı ile 1080p video gayet akıcı şekilde izlenmesi gerekli. Hâl böyleyken 1080p netflix bile, sıkıntısız izlenmiyor. Hiçbir sorun olmadan ile elbette izleyebilen vardır. Ancak genele bakarsak sorunsuz sıkıntısız izlenemiyor.
    Video izlemeye göre, oyun oynamanın dinamiği çok çok farklı. İnternet hızı-sorunu kotasını es geçiyorum. Ping çok önemli. Çoğu oyuncu kablosuz fare-klavye bile kullanmak istemiyor oyunlarda. Hele hele google Türkiye'ye stadia ile ilgili bi' merkez kurmaz ise Türkiye için durum daha da vahimleşir.

    Hadi diyelim ping sorunu, kontrolcü sorunu aşıldı , Google Stadia ile ilgili merkez kurdu. Türkiye için iş bunlarla bitmiyorki. İnternet Altyapısı sorunu var, doğru düzgün bir kabloyu bile internet kutusuna bağlayamayan teknik ekipler var. Rüzgar çıkınca internet kopuyor, biz stream gaming hayal ediyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sony satın almadan önce Onlive platformu vardı, internet bağlantı hızınıza göre oyunu oynadığınız an içerisinde grafik kalitesi değişebiliyordu, o zaman pek multiplayer tarzında yoğunlaşmadıkları için singleplayer oyunlarda gerekli görmemiştim ancak herhangi bir platform Türkiyede bu işe girişmek istiyorsa ping vs. Sorunları önlemek için buraya sunucu açmalı gibime geliyor, Onlive 10-15 dolar arası aylık temel ücretle oyunları oynama şansı sunuyordu ancak stadia bahsettiğimiz tarzda iş yapmaya başlayacaksa 30 dolar civarından aşağı işe başlamaz diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.