Şimdi Ara

Google, iki aşamalı güvenlik ile saldırıları yüzde 50 düşürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İlk yıllarında Gmail adresi olarak tanımlanan ve sonrasında Google adresi şeklinde değiştirilen kimlik bilgileri bugün tüm Google hizmetlerine giriş bileti olarak görev yapıyor. Haliyle Google kimliklerinin korunması büyük önem taşıyor.



    Google’dan güvenlik hamleleri



    Geçen yıl Google kendisine özgü iki aşamalı güvenlik sistemini devreye aldı. Bu sistemde Google kimliğini girdikten sonra internete bağlı ve aynı kimliği kullandığınız diğer Android cihazınıza bir onay gönderiliyor.



    Ayrıca Bkz.Google’a 2.4 milyar dolarlık dava



    Ekim ayı itibariyle 150 milyon kullanıcıya ulaşan iki aşamalı sistem sayesinde saldırıya uğrayan Google hesaplarında yüzde 50 azalma olmuş. Bu yıl daha fazla kullanıcıya yeni sistem ulaştırılacak.



    Diğer taraftan Khan Academy’nin 18 milyon kullanıcısına güvenlik konusunda içerikler ulaştırması için 5 milyon dolar bağış yapan Google, gelecek ay hesap seviyesinde güvenliği arttıracak yeni bir özelliği devreye alacak. Ayrıca Google Asistan’da misafir modunun yaygınlaşması ve siyasilere güvenlik konusunda kurslar verilmesi de planlar arasında.




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/since_enabling_twofactor_authentication_google_account_hacks_have_dropped_50-news-53074.php







  • gayet güzel bir sistem
  • ve %50 gayet iyi bir oran
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.