Şimdi Ara

Google görsel aramalarda Pinterest tarzı alışveriş yönlendirmeli fotoğraflar kullanmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google görsel aramalarda Pinterest tarzı alışveriş yönlendirmeli fotoğraflar kullanmaya başladı


    İnternet devi Google için şüphesiz reklamlar çok büyük gelir kapısı. Reklam dengesinde yaşanacak en küçük bir değişiklik bile milyarlarca dolar kayba neden olabilir. Bunun bilincinde olan Google sürekli yeni reklam yöntemleri geliştiriyor.


     


    Alışveriş kutuları


     


    Firmanın son yöntemi görsel arama sonuçları içerisinde Pinterest ağından hatırladığımız alışveriş odaklı reklam kutucukları oldu. Deneme aşamasında olan yeni yöntem mobil web araması ve Android arama uygulaması içerisinde gösteriliyor.


     


    Kullanıcı görsel arama sonucuna tıkladığında konu ile ilgili reklam kutuları oluşuyor. Reklam kutuları asıl arama listesinin hemen üzerinde veya altında yer alıyor. Şu anda sadece çanta, gözlük ve ayakkabı ürünlerine ait reklamlar mevcut.


     


    Google reklam kutularına dolaylı bir isimlendirme yapmış ve Benzer Ögeler başlığını kullanmış. Böylece kullanıcıya doğrudan reklam gösterimi yapılıyormuş havasından uzaklaşılmaya çalışılmış.


     


    Ayrıca Bkz.ZTE uygun fiyatlı Android Wear saatini tanıttı

    Yeni yöntem Google’ın görsel yapay zeka teknolojilerini temel alıyor. Kullanıcının ilgi gösterdiği görsellere göre meta veri analizleri yapılıyor ve benzer ögeler alışveriş listesi içerisinde listeleniyor. Özellikle geliştiricilerin sitelerine yerleştirdiği meta veriler önem taşıyor. Google’ın bu konuda Aralık ayından bu yana sitelerin meta verilerini kabul etmeye başladığı ifade ediliyor.


     


    Henüz alışveriş kutusu yöntemi yaygın değil. Google’ın görsel bilişim sistemlerini geliştirdikçe daha fazla ürünü yönteme ekleyeceği ve en iyi hale geldikten sonra tüm ülkelerde kullanıma sunacağı belirtiliyor. 


     







  • Yalnız şu Youtube olayı yüzünden acayip gelir kaybı olacak Google'ın.
    Adamın tekinin bir video izlerken altta çıkan reklamı şikayet etmesi yüzünden olan olaylara bak. Youtube'un gelirleri %97 mi ne azalmış sanırım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.