Şimdi Ara

Google, gizli modda kullanıcıları izlemekle suçlanıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • graywolff kullanıcısına yanıt
    Yabancı ne mi yapsın? Reklam için yerli şirketlere veri ticareti yapıyor, para dışarı akıyor. Ki ortada bilgi varsa onun ne amaçla kullanılabileceğini kimse bilemez.

    Yerli düşmanlığının da cılkını çıkarmayın. Güvendiğiniz dağlara kar yağabilir, bu haberde de açıkça olduğu gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Download yapacaksın başka yapacak birşey yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yerli sistem kullanırsak hepimizi silivriye alırlar fişlerler
  • En çok tazminatı bana ödiyecekler!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google kendine gel 😃 adamlar konumlara kadar herşeyiyle bütün verileri topladılar zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 gündür ayakkabı hakkında konuşuyorum ayakkabı reklamları gelir duruyor paso

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    O olay çok normal. Sitelerde bulunan 3. parti takipçi çerezler aracılığıyla takip ediliyorsunuz. Büyük ihtimal çoğu da Google'a aittir. Reklam konusunda kimliğinizi oluşturuyorlar. Böylece sizin aktivitelerinize göre reklamlar gösteriyor. Şahsen ben böyle şeyleri sevmiyorum. O yüzden engelledim. Engellemenin de çeşitli yolları var. Mesela Google'ın sunduğu araçla bundan çıkabilirsiniz. Fakat öyle de alakasız reklamlar göstereceklerdir.

    Kişiselleştirmeyi engellemek için Google'ın sunduğu 2 eklenti aşağıda.

    https://chrome.google.com/webstore/detail/google-analytics-opt-out/fllaojicojecljbmefodhfapmkghcbnh
    https://chrome.google.com/webstore/detail/iba-opt-out-by-google/gbiekjoijknlhijdjbaadobpkdhmoebb

    Bunlar sadece kişiselleştirmeyi engeller, reklam/takipçi engelleyici değiller. Reklamları görmeye devam edersiniz.




  • Duck duck go kullanin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece yatarken telefonu kapatın
    Nolur nolmaz...
    Su uyur
    Google uyumaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEÇBATAN -- 5 Haziran 2020; 13:22:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google dns kullanıyorsunuz chrome laf ediyorsunuz
  • adı gizli niye izliyorlarsa artık
  • Artık Edge varken Chrome'a bakmıyorum. Windows 10 2004 temiz kurulumundan sonra Chrome'a elveda dedim. Herkese de öneririm. Edge'deki trackers engelleme özelliği de harika çalışıyor. Katı ayarlara çekince Google falan dinlemiyor. Üstelik sayfaları da bozmuyor.

    Google, gizli modda kullanıcıları izlemekle suçlanıyor

    Bu çar çöpleri engellediği için cihaz ve ağ resmen rahatlıyor.




  • Gizli mod, google dan gizlemek için değil başkalarından gizlemek için
  • izliyorsa bu gerçekten bir suç olması gerekiyor zaten
  • Android telefonlardan silinemeyen virüs (google play hizmetleri)

    Bir yazılımı virüs yapan sizin isteğiniz dışında kurulmasıdır. Sizin istemediğiniz dosyalara erişim sağlamasıdır.Kişisel verilerinize saldırmasıdır.

    Mehmet Ali marketten alışveriş yaparken kendine bir telefon beğeniyor. Aldığı telefonda istemediği halde kurulu gelen yazılımlar yüklü olarak geliyor ve istesede bunları silemiyor.ARka planda bütün erişim hakkı siz vermesenizde açık halde geliyor.Genel Kullanıcıların Yüzde 99 u bunlardan habersiz.

    Açık kaynak kodlu linux tabanlı diye reklam yapılan sevgi pıtırçığı gibi davranılan android insanlar için tehdit haline gelmeye başladı. Bu ios içinde geçerli. Milyonlarca insana kendi isteği dışında bir profil tanımlanıyor. İnsanların kendi aralarında yaptıkları konuşmalar bile arka planda mikrofon tarafından kaydediliyor.Fotoğraflarınızı sunucularına kaydediliyor. Sohbetlerinizi kaydedelimmi diye devamlı soruyor.Şifrelerinizi bile unutursunuz onuda kaydedelim diye zırt pırt soruyor.Dalgınlığıza gelip evet derseniz şifrenizide ele geçiyorlar.

    Şifre girmiyorsunuz kolaylık sağlıyor diye Biyometrik veri doğrulama sensörleriyle bu cihazlar pazarlanıyor peki değiştiremediğiniz biyometrik verileriniz nerede saklanıyor.? Göz Retinası , parmak izi ,yüz hatları , bir sonraki ne olacak DNA mı ? Para verip aldığınız cihaz evinize soktuğunuz bir ajana dönüşüyor.

    Benim telefonum maalesef root edilemiyor. Yani bu uygulamaları silemiyorum. Google play , google uygulamaları ve hizmetlerini silemiyorum.Aptoide marketi kullanıyorum. Yazılım GEliştiricilerin bütün uygulamaları ve oyunları bu mağazadada var.

    google play hizmetlerinden Bazılarını devre dışı bıraktım ve hepsinin kullanıcı izinlerini iptal ettim. Ama hala kullanılan pil seviyesiinde Yüzde 20 pil harcıyor. Aradan birkaç gün sonra uygulama izinlerini kontroll ettiğimde google play hizmetleri uygulamasının kendi kafasına göre bütün izinleri tekrardan açıtığını gördüm.Kendi kendine izin veriyor yüzyılın virüsü bu.

    Sabah evdekilerde mutfakta yemek yerken bıçağın köreldiğini konuştuk. 2 saat sonra Donanım habere girince anında bıçak reklamı gördüm. Normalde dhde bıçak reklamı pek olmaz.

    Milyonlarca vatandaşımız dinleniyor ,telekulağa gerek yok telefon görüşmesi yapmadan dinleniyorsunuz.İstihbarat toplanıyor.

    Türkiye Cumhuriyeti devleti neden bu konuda bir yaptırım uygulamıyor ?


    Ayrıca Chrome ve chromium tabanlı tarayıcı kullanmayın.PC nizde kurulu bile olmasın. Firefox kullanın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0145B01C9 -- 6 Haziran 2020; 2:32:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KURTum

    Yerli olanları kullanmak çok daha sakıncalı bence, yabancı en azından seni fişlemiyor. Yerli direk seni fişler. 7 gün 24 saat seni gözetler illaki bir gün, gerektiğinde, yıllar önceki verileri önüne serer elini kolunu bağlar.
    Güzel düşünmüşsüün peki milyonlarca kişiyi dinlyorlar izliyorlar diyelim. İleride Devlette önemli konuma gelecek gençlerimizin önüne abd bu dosyaları koyup şantaj yapmayacağı ne malum. Ülke yönetimi zafiyete uğrayabilir.

    Sınırları olmayan devlet , surları olamayan kale , özel gizli hayatı olmayan insanlar olur mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0145B01C9 -- 6 Haziran 2020; 2:29:58 >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Adamın amacı para kazanmak bedava hizmet mi sunacak sana :) devlette Google dan vergi almaya çalışıyor. Herşey para üzerine kurulu. Tüm ülkenin internet bilgisi o ülkenin ilgi alanlarını bilmelerine yardımcı olur o devletin milleti hakkında bilgi sahibi olurlar ancak iletişim çağında zaten gizli pek bişey yok.

    Yahu bastakiler yerli kullanmıyor alttakiler yerli diye çıldırıyor. Yerli bizim dön rengimizi dahi fişlemek ister diyorum sen bunu nasıl yerli düşmanlığina bagliyorsun anlamadım. Medyadaki her duyduğuna da inanma yerli milli kirli bir siyasi slogan. Yönetenlerin yaptıklarına yasantilarina ihalelere bak ithalat ihracat rakamlarına bak ne demek istediğimi anlarsın. Keşke yerli olabilsek. Ihale şartnamesinde 10 iPhone en son model diye not düşenlerin yerli ve milli sloganiyla konuşması güldürüyor beni. Zaten ona inanacak kesim altta ottan farksız yaşıyor. Bu kesimin bilgisini keşke Google toplasa yapay zeka kendini imha eder :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • graywolff kullanıcısına yanıt
    Hiç sunmasın. Duckduckgo vs varken takip edilmeye ne gerek var? Neden kötünün iyisine muhtaç duyulsun? Dandik g suite'e zaten hiç gerek yok, onu saymıyorum.

    Yerlinin donuna kadar takip edeceğini düşünüyorsun da zaten sunucuların Türkiye'de olması veya sosyal medya şirketlerinin Türkiye'de ofis açmasıyla zaten buna gerek kalmadı. İsterse yabancı kaynaklı bile olsa takip edebilirler. Senin dediğin bir 10 yıl önceydi şimdi zaten kendilerini anahtarı teslim ediyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.