Şimdi Ara

Google Fotoğraflar işleyemediği videoları sınırsız depolama imkanının dışında bırakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 2015 yılından yeniden tasarladığı mobil uygulamalarında yedeklenen video ve fotoğraflar için sınırsız depolama alanı sunan Google Fotoğraflar platformu, belirli video dosyalarını sınırsız depolama imkânı dışında bırakıyor.


     


    Silmek gerekebilir


     


    Destek sayfalarında yer verilen bilgilere göre 6 Aralık tarihinden itibaren sistemin işleyemediği desteklenmeyen video formatları depolama alanından yemeye başladı. Yani kullanıcılar farkında olmadan ücretsiz sunulan depolama alanını doldurabilir.


     


    Ayrıca Bkz.Türkiye Uzay Ajansı resmen kuruldu

    Google Fotoğraflar ücretsiz ve sınırsız depolama alanı sunarken içerikleri sıkıştırarak yedekliyor. Böylece alandan tasarruf ediyor. Bununla birlikte işleyemediği video formatlarının sıkıştırılmadan sınırsız alanda yer kaplamasını istemiyor. Bu bakımdan da sınırsız depolama hakkının dışında bırakıyor.


     


    Kullanıcıların mobil veya masaüstü tarayıcılarından photos.google.com adresine giderek Ayarlar sekmesinde yer alan Desteklenmeyen Videolar kısmına göz atması gerekiyor. Bu kısımda kotadan yiyen video içerikleri gösteriliyor. Kullanıcılar isterse bunları tutabilir veya isterse cihazına indirerek depolama alanından silebilir.


     







  • Videonun uzantısı JPEG yap tamamdır

  • Doğru karar. Örneğin tahminimce zip dosyasını saklamak için uzantısını mp4 yapıp google a yedekliyordu. Daha sonra istediğinde tekrar zip yapıp alabiliyordu. Bunun gibi kurnazlıkların önüne geçmek için yapılmış bir hamle diye düşünüyorum.

  • Zaten Google sakladığı fotoğraf ve videoyu işlemek kaydıyla ücretsiz barındırıyor. Olması gereken yapılmış.

  • *.jpeg'leri güzel parmaklıyor :(
    ama *.bmp yapınca hiç bir şey yapamıyor :D

  • RAW fotonun tadını bir kere alan
    JPEG é tövbe eder :D

  • Google gibi bir dev, yüklenen dosyayı imzasından değilden uzantısından tanımlamaya çalışıyorsa zaten bu işi bıraksın. :)
    Uzantıyla alakası yok yani sizin anlayacağınız. Bu başka bir durum.

  • Google'ın işleyemediği video mu varmış? Onca sunucu ve işlem gücü olmasına rağmen? Youtube'a video yüklerken hiçte işleyemem demiyor, nasılsa oradan reklam geliri elde edecek..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.