Şimdi Ara

Google, evrensel sohbet uygulaması 'Chat' üzerine çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Google, bu zamana kadar pek çok sohbet uygulaması yayınladı. İçlerinde başarılı olan da oldu başarısız olanları da. Ancak hiç biri WhatsApp, Telegram veya iMessage'ın başarısını yakalayamadı. Şirket şimdi de SMS ve uygulamalar arasındaki mesajlaşma karmaşasını ortadan kaldırıp kullanıcıları tek bir uygulamada toplamayı hedefliyor. Google, akıllı telefonlarda gömülü olan SMS uygulamasını  Zengin İletişim Servisleriyle (RCS) desteklenmiş Google Chat mesajlaşma uygulamasını duyurdu.
     
    Google'ın yeni mesajlaşma uygulaması Google Chat, SMS servislerinin RCS ile desteklenmesinden oluşuyor. Bu ne anlama geliyor? Mevcut SMS uygulaması üzerinden tıpkı WhatsApp, Telegram gibi uygulamalarda olduğu üzere, yüksek çözünürlükte resim veya video gönderimi, okundu ve yazıyor bilgisi gibi özellikler eklenecek. Bu sayede internetinizin olmadığı durumlarda SMS uygulamasını diğer mesajlaşma uygulamaları gibi kullanabileceksiniz. Yakın zamanda haberini yaptığımız Android SMS uygulamasının web sürümünün de bu sistemle ilişkili olabileceğini söylesek sanırım yanılmış olmayız.
     
     
    Google Chat, Apple'nin iMessage uygulamasına rakip görünse de aslında tam olarak öyle değil. Sistem, SMS hizmetinin RCS ile desteklenmesi ile çalışıyor. Google Chat hem Android hem de iOS cihazlarına destek verebileceği için de iMessage'dan kendini ayırmış oluyor. Sistmein Uygulama hakkında bir dip not geçelim. Google Chat şuan için uçtan uca şifreli değil ve 3. kişilerin mesaj trafiğine girip, gidip gelen mesajlarınızı okuyabilir. Durumun elbette bu şekilde kalacağını sanmıyoruz. Google, uygulamayla ilgili çalışmalarına güvenlik için uçtan uca şifreleme protokolünü de mutlaka ekleyecektir.
     







  • Bu uygulama donanimhaber gibi forumların sonu olabilir.

  • Android Message olayının yerini mi alacak?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaçıncı, ben sayamadım da...

  • Google talk, Hangouts v.s....
    Kimsenin kullanmadığı ve sadece Android'i şişiren uygulamalar yığını..

  • Whatsap, hangoust vb chat uygulamalarından ayrılan kısmı bildiğimiz sms protokolleriyle şebeke kullanılarak mesajlar iletilecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.