Şimdi Ara

Google, el hareketlerini algılayan sensörü için FCC onayı aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Google’un Alternatif Teknolojiler ve Projeler (ATAP) takımı tarafından geliştirilen Project Soli önemli bir haberle gündemde. 2015 yılından bu yana geliştirilen projeye ABD Federal İletişim Kurulu (FCC) tarafından onay verildi. Facebook dahil birçok firma radar tabanlı bu projede kullanılan yüksek frekans seviyesi dolayısıyla mevcut teknolojilerin etkileneceği itirazında bulunuyordu. Görünen o ki FCC itirazları geçersiz görerek Google’a gerekli izinleri vermiş.

    Akıllı saatler için yeni bir kontrol yöntemi


    Soli sayesinde temas gerektirmeden el hareketleriniz yardımıyla akıllı cihazlarınızı kontrol edebileceksiniz. Projenin ilk hedeflediği alan akıllı saatler olacak. Bu yeni kontrol yöntemi sayesinde akıllı saatler dahil bir çok cihazın daha kolay bir kullanıma sahip olması bekleniyor. Yeni alınan onay sayesinde de sistem şu anki haline kıyasla daha yüksek frekanslarda çalışabilecek. Bu sayede el hareketlerinin algılanması daha isabetli olacak.



    Ayrıca Bkz.Telefon üreticileri güncelleme desteğine göre AOSMark ile sıralanacak: İlk 5’te General Mobile da var

    Google’un projeye olan inancı büyük. Firma, yeni teknolojinin konuşma ve dokunma bozukluğu yaşayan kullanıcılar başta olmak üzere pek çok kişi için fayda sağlayacağını düşünüyor. FCC tarafından uçak içerisinde dahi kullanılabilmesine izin almayı başaran proje, önündeki büyük bir engeli atlatmış oldu.








  • Harika, bilim kurgu filmlerin de gördüklerimiz gerçek olmaya başladı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.