|
Google, doğrulanmamış Android uygulamalarının harici olarak yüklenmesini engelleyecek
-
-
Genel kullanıcı için güvenliği arttırır. Ancak ne yaptığını bilen, az sayıda bilinçli kullanıcı için kötü olmuş. Android, kullanıcılara bu özellik ile geniş bir hareket alanı sağlıyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 26 Ağustos 2025; 20:59:39 >
-
Ne anlamı kaldı Android’in özgürlüğünün. Windows’ta bile böyle bir uygulama zorunlu değil. Rekabet kurumuna takılmalı bu zorunluluk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 26 Ağustos 2025; 21:0:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Zaten hali hazır da yüklerken tarama ve uyarma faaliyeti yürütüyorsun engellemek nedir hayırdır bu gidişin sonu iyi değil.
-
E adamı tekel yaptık. Kanun da benim kural da benim der şimdi adam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Yavaş yavaş google play harici uygulama yükleme yasaklanacak. Tabi ilk önce bahaneler bulması gerekiyor..
parasını ödediğiniz telefona ne yükleyeceğinizi de mi google a soracaksınız? play protecte googleın kendi uygulamalarını sokulsa hiçbiri güvenlik onayı alamaz. güvenlik bahane tek amaçları sansür. mahremiyet bilincinin artması reklam gelirlerini tehdit eder hale geldi. epic gibi alternatiflerin komisyonlarını iptal etmesini istemiyorlar
-
Keçi TV kullananlar seri üzgün
-
lanet olası federaller yine iş başında
-
Windowsta sürücü seviyesi işlemlerde benzer bir durum var. Windows 7~8 den sonra geldi.
Önce imzalayıp sonra microsofta gönderip imzalatıyoruz sonrasında yüklenebilir oluyor.(Cross-sign) Aksi taktirde imzasız görünür ve yüklenemez.
Kernel seviyesi sürücü içeren açık kaynak bir kaç programa modifikasyon yapmıştım ancak yükleyemedim. Birkaç yolu var ancak sürekli sürücü imzası zorlama kapalı olunca bazı oyunlar ve programlar çalışmıyor.
Diğer yandan bu adımları güvenlikle alakalı değil tekelleşmeye yönelik adımlar olarak değerlendiriyorum. Sadece tepki çekmemek için bahaneler üretiliyor. Bunu yapmaları birşeyi değiştirmeyecek güvenilir sertifika deposuna bilmeyen kullanıcılar tarafından çer çöp kök sertifikalar yüklenecek ve daha kötü sonuçları olacak diye tahmin ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 27 Ağustos 2025; 0:4:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 
-
2025 ve 2026 teknolojide kısıtlama ve gözetleme yılı olacak
her yere kimlik doğrulaması, erişim kısıtlaması getirmek istiyorlar
chatcontrol projesi kabul görürse mesaj uygulamalarına arka kapı koyacaklar
samsung bile oem kilidini açmayı engellemeye başlıyor
rom yükleyemezsin, onay almamış uygulama yükleyemezsin, yazılıma müdahale edemezsin
güvenlik işi bahane, tam gözetleme ve kendi çıkarlarına karşı olan her şeyi engellemek istiyorlar
toplum halen teknoloji konusunda yeteri kadar bilinçli değil
Google topuklarına sıkmaya çalışıyor.
-
Google dünyanın en şeytani firması zaten. Başında da bir pajeet arkadaş var ne yazık ki.
_____________________________ -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 27 Ağustos 2025; 10:58:57 >_____________________________ -
Vaktim olursa, Samsung’un OneUI 7 sürümünü; Debloat yöntemiyle Degoogle yapmaya çalışacağım. Bakalım ne kadar ilerleriz.
Uygulama yüklemek için Samsung’un kendi mağazası var zaten. Google’a ihtiyaç yok. Deprem bildirimi çalışmaz yalnız ona da alternatif buluruz.
İnat tv kullanma yönetimi arayanlar kulübüne hoşgeldiniz :)
-
Sürücülerden bahsettim hocam ben.
-
Eski bir android versiyonlu tablete karışamaz sanırım. Nasıl olsa güncelleme almıyor
quote:
Google bu sistemi, havaalanındaki kimlik kontrolüne benzetiyor. Yani yalnızca geliştiricinin kimliği doğrulanacak, uygulamanın içeriği incelenmeyecek.
He yani kendi mağazanda indirilmesine izin vermediğin reklam engelleme uygulamasına engelleme imkanın varken izin vereceksin yani? Biz de bunu yedik o zaman?
|
Zaten hali hazır da yüklerken tarama ve uyarma faaliyeti yürütüyorsun engellemek nedir hayırdır bu gidişin sonu iyi değil.
|
|
Ne anlamı kaldı Android’in özgürlüğünün. Windows’ta bile böyle bir uygulama zorunlu değil. Rekabet kurumuna takılmalı bu zorunluluk.
|
|
E adamı tekel yaptık. Kanun da benim kural da benim der şimdi adam
|
|
parasını ödediğiniz telefona ne yükleyeceğinizi de mi google a soracaksınız? play protecte googleın kendi uygulamalarını sokulsa hiçbiri güvenlik onayı alamaz. güvenlik bahane tek amaçları sansür. mahremiyet bilincinin artması reklam gelirlerini tehdit eder hale geldi. epic gibi alternatiflerin komisyonlarını iptal etmesini istemiyorlar
|
|
Genel kullanıcı için güvenliği arttırır. Ancak ne yaptığını bilen, az sayıda bilinçli kullanıcı için kötü olmuş. Android, kullanıcılara bu özellik ile geniş bir hareket alanı sağlıyordu.
|
|
IOS'un yolunu tuttular anlaşılan. Kesinlikle kabul edilemez birşey. Dediğiniz gibi Play Protect Apk'yı tarıyor. Bundan ötesi haraç almaya girer.
|
|
Windowsta sürücü seviyesi işlemlerde benzer bir durum var. Windows 7~8 den sonra geldi. Önce imzalayıp sonra microsofta gönderip imzalatıyoruz sonrasında yüklenebilir oluyor.(Cross-sign) Aksi taktirde imzasız görünür ve yüklenemez. Kernel seviyesi sürücü içeren açık kaynak bir kaç programa modifikasyon yapmıştım ancak yükleyemedim. Birkaç yolu var ancak sürekli sürücü imzası zorlama kapalı olunca bazı oyunlar ve programlar çalışmıyor. Diğer yandan bu adımları güvenlikle alakalı değil tekelleşmeye yönelik adımlar olarak değerlendiriyorum. Sadece tepki çekmemek için bahaneler üretiliyor. Bunu yapmaları birşeyi değiştirmeyecek güvenilir sertifika deposuna bilmeyen kullanıcılar tarafından çer çöp kök sertifikalar yüklenecek ve daha kötü sonuçları olacak diye tahmin ediyorum. |
Benzer içerikler
- iphone alarm çalmıyor
- instagram profil fotoğrafı büyütme
- anonim story izleme
- snapchat toplu arkadaş silme
- apple maps android
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı