Şimdi Ara

Google'da Staja Basladim (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
474
Cevap
241
Favori
58.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dexterrr17

    amerika da öğretim görevlisi maaşı 2000$ civarı herhalde. bu maaş nasıl bir yaşam kalitesi sunuyor sonuçta 5-6 senelik bir süreç bizi bekliyor olacak doktorada. bu maaşa ek olarak farklı gelirler elde edebilir miyiz ? belki tek kişi için öğrenci şartlarında yetebilir ama evli birisi için yetmeyeceğini düşünüyorum.

    Amerika'da bu maaslar standart degil. Yasadigin yere gore degisiyor. Benimki 2000 dolardan oldukca dusuk mesela cunku buyuk ve pahali bir yerde degilim. Eger ogretim uyesi olarak doktora ogrencileri kasdediyorsaniz bence oldukca zor esiyle birlikte yasamak. Yanlis bilmiyorsam okulla kontrat olmadigi zamanlarda kampus icinde calisabilirsini, yazlari ornegin. Ama bunlar asgari ucret gibi maaslar olcaktir. Bunun yaninda esinizin bir yerde calisma izni yok. Yani oldukca sikintili bir durum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elonardo

    şurada inşaat okuduğunu yazmışhttps://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110966004 bu konuda ise makina.. konu dışı garip tiplerle dolu.

    ama 30 yıl önce google'ın olduğunu sanıyor o iyi güldürdü

    ayrıca google'ın istanbul'da ofisi var arge işleriyle uğraşmıyorlar daha çok müşteri desteği v.s



    şu açtığı başlığa bak ağır trollhttps://forum.donanimhaber.com/ekonomi-kotu-diyorlar-alis-veris-merkezinde-otopark-bulamadim--125777697

    ÇAP diye birşey var ,tabi onun dedikleri doğru mu bilmem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CThirty


    quote:

    Orijinalden alıntı: Promayz00

    Şimdi bazı arkadaşlar alınabilir ama türkiyede bilkent, boğaziçi, odtü, koç, sabancı, itü, tobb bu üniv. mezun olup, amerikada yüksek lisans yapan hemen hemen herkes google da staja kabul alabilir. Bilent bilgisydan mezun arkdşım kanada microsoft itü bilg. mezun arkadaşım google da çalıştı . Ortalamaları 2.5 civarı birşeydi. Aselsanda çalışanların hepsine teklif geliyor hiçbiri kabul etmedi. Arkdaşı küçümsemek için demiyorm ama dünya artık eski dünya değil. Bundna 30 sene önce google'da çalışan 10 tane türk vrsa şimdi 1000 tane var 30 sene sonra belki 10 000 olacak.

    Not:Odtü makina

    Alincak bir sey yok, keske soylediginiz gibi olsa en cok ben mutlu olurdum. Ben kesinlikle kendimi cok yetenikli ya da basarili bir muhendis olarak tanimlamiyorum hatta kendimi cok sansli hissediyorum, ancak sizin kafaniz biraz karismis gibi geldi bana.

    Ilk olarak amerikada cok dandik bir okulda bile yuksek lisans yapiyorsan, bizim universitelerin adinin bir onemi hemen hemen hic yok, zaten burdaki recruiterlarin bizim en iyi universitelerin cogunu hayatlarinda duymadiklarina bile eminim. Burda onemli olan kisim su amerikada yuksek lisans yapan hemen herkes demissiniz. Zaten isin en zor kismi da orasi, ben hala en buyuk basarimin amerikada doktora kabulu almak oldugunu dusunuyorum. Herhangi bir sirketten is teklifi almak, amerikaya geldikten sonra imkansiz degil. Ama yuksek lisansa kabul almak bir cok kisi icin imkansiza yakin. Cunku is mulakatlarina gerekirse bir kac ay calisip hazir hala gelebilirsin ama yuksek lisans basvurusunda yillarin emegi gerekiyor, bunun yaninda dunyanin her yanindan insanlarla rekabet halindesin.

    Google'dan staj teklifi almak imkansiz falan degil tabiki ama hemen hemen herkesin yapabilcegi bir sey degil. Istatiksel olarak Google'dan staj kabulu almak Harvard ya da Standford'a girmekten daha zor:
    https://www.cnet.com/videos/landing-a-google-internship-is-tougher-than-getting-into-harvard/

    Aselsan'da calisanlarin hepsine teklif geliyor ve kabul etmiyorlar kismi oldukca dusundurucu. Keske oyle bir Turkiyemiz olsaydi. Keske ben yanlis bilseydim. Keske bahsettiginiz okullar istisnasiz tamamindan mezun arkadaslarim, Aselsan, Havelsan, Roketsat, TAI'de calisan arkadaslarim olmasaydi da sizin soylediginizin dogru oldugunu teyit edebilseydim. Oyle bir sey yok malesef, Google oturup Aselsan'da calisan bir adamin cvsini bulup is teklifi falan yapmiyor. Zaten bulamaz da, yapilan is confidential Aselsan'da. Yani Google o adamin isinde ne kadar iyi oldugunu ya da neler basardigini o kisi Google'a is basvurusu yapmadigi surece bilemez. O yuzden oyle Aselsan'a gidip muhendislere is teklifi falan yapmaz. Kucuk bir not da Aselsan'da calisanlar muhendislerin yuzde 80 e yakini elektronik muhendisi, bilgisayarcilarin orani cok daha dusuk. Zaten is alani olarak cok farklilar

    Edit: Bir not da su ki Google yurt disindan adam bulup getirmek istese H1-B vizesi icin basvuru yapmasi lazim. Google bu kisiyi cok istiyor diyelim ve is vermeye hazir. Amerika'da bu vizenin 80.000 tane kotasi var. 2017'de sirketler 199 bin civari kisi icin basvuru yapti. Yani sirketler bir cok masraf yapio calisanlari getirtmek istese bile yurt disindan o vizenin o kisiye cikma ihtimali yuzde 40 civari. Zaten bu yuzden Amerikan sirketleri boyle seyler yapmiyorlar.


    Google'da 1000 Turk kismi da cok enteresan. Google'da zaten 30 bin civari muhendis var. Bunlardan 1000 tanesinin Turk olmasi istatistiksel olarak bana mumkun gelmiyor. Google'da 100 tane Turk varsa ben acikcasi cok sasiririm


    Sizin hayalinizdeki guclu Turkiye'ye kavusmak dilegiyle, umarim bir gun o seviyelere gelebiliriz


    Hocam çok iyi niyetlisiniz ama ülke böyle devam ederse daha da kötüye gidecek maalesef. Bunu anlamak için günlük haberleri ve yiyecek-içecek fiyatlarını takip etmek bile yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: airnavy

    Hocam imrendim doğrusu. Biz de taşrada Üniversite okuyoruz işte :). Acaba Google'da bir kadroda temelli durma şansınız olur mu yoksa staj bitince ayrılıyor musunuz? Gerçi google'da staj yapıyorsunuz orası olmasa bile ona yakın büyük yerlerde işe başlarsınız. Peki bir başka sorum şu İngilizce dışında başka bir dil biliyor musunuz?

    Ingilizce disinda dil bilmiyorum. Burdan is teklifi almaya calisacagim tabiki ama bu yazki perfonsimin yaninda mulakat basarima da bagli. Baska yerlee de mulakata girmeye calisacagim bir aksilik olmazsa ya da google da is garanti olmazsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CThirty kullanıcısına yanıt
    Konuyla alakasız olacak ama olur da ABD ye gidersem polis olma şansım varmı



    Birde müslümanlara karşı ön yargıları varmı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir phd programına kabul aldık diyelim program bittikten sonra ne oluyor tam olarak ? sınır dışı mı ediliyoruz yoksa ülke de istediğimiz gibi şirketlere başvuru yapabiliyor muyuz ? amerika da doktora programını tamamlarsak silikon vadisinde iş bulma şansımız ne olur, iş bulma konusunda sıkıntı yaşar mıyız ?
  • Gururlandım senin adına başarıların daim olsun gerçekten bir yakınım bu devasa şirkete girmiş gibi sevindim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazı bana ilham oldu her an 4 yılın hayalı Hacettepe Otomotiv Mühendisliğinden vazgeçebilirim.

    Zaten böyle şeylere merakım var 4-5 yıldır da hedefim böyle yerlerde çalışmak

    Google, Apple, Volvo, Tesla, Mercedes, Intel, IBM



    Hocam beni çaycın yapsana sen kod yazarken sana çay falan getiririm ne olurrrr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tebrik ederim ,büyük başarı doğrusu
    keşke kendi ülkemizde bu yetenekte arkadaşların iş yapabileceği ortamlar oluşturulsa
  • dogukans13524 D kullanıcısına yanıt
    Cok buyuk ihtimalle green card ya da amerikan vatandasi olman lazim. Bunlardan birine sahip olduktan sonra saniyorumki basvuru yapabilirsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hadi123

    bir phd programına kabul aldık diyelim program bittikten sonra ne oluyor tam olarak ? sınır dışı mı ediliyoruz yoksa ülke de istediğimiz gibi şirketlere başvuru yapabiliyor muyuz ? amerika da doktora programını tamamlarsak silikon vadisinde iş bulma şansımız ne olur, iş bulma konusunda sıkıntı yaşar mıyız ?

    Amerikadan herhangi bir derece aldiktan sonra opt denen training hakkin oluyor. Bir yil calisma iznin var direk olarak ve bazi alanlarda bu 3 yila kadar cikarilabiliyor. O surecte calisma vizesi basvurusu yapiyor sirketin senin icin. Doktoran da olsa lisans derecen de olsa tabiki silikon vadisinde calisma sansin var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis universiteyi kazanmadan direk orda kazanma ve calisma sansimiz var midir ? Varsa yuzde kac

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkanİpek

    Bu yazı bana ilham oldu her an 4 yılın hayalı Hacettepe Otomotiv Mühendisliğinden vazgeçebilirim.

    Zaten böyle şeylere merakım var 4-5 yıldır da hedefim böyle yerlerde çalışmak

    Google, Apple, Volvo, Tesla, Mercedes, Intel, IBM



    Hocam beni çaycın yapsana sen kod yazarken sana çay falan getiririm ne olurrrr

    Oyle deme yahu sen daha iyi ilerini yaparsin. Ilgin varsa su asamada bilgisayar muhendisligini daha cok tavsiye ederim. Ilerde otomotiv sirketlerinde de calisabilirsin cok ilgini cekiyorsa.
  • CThirty kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam, başarılar sizede iyi yerlere gelirsiniz umarım.



    Kısa bir süre sonra Google'ın sürücüsüz araç departmanına geliyorum görüşürüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CThirty kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be hocam hayal etmişsin olmuş. Daha nice başarıların olsun yolun açık olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ediyorum hocam Allah yolunu açık etsin.

    Çalışmak ile neler yapılabileceğini bildirmiş oldun sağol :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayat iste bizim de paramiz olsaydi da bilkentte okusaydik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beginyou kullanıcısına yanıt
    hocam ne alaka?Çok çalışıp konu sahibi gibi burslu kazanabilirsin.Bu senin elinde.Hayatını değiştirmek de senin elinde.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.