Şimdi Ara

Google Chrome'da reklam engelleme özelliği aktif duruma geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Gelirlerinin büyük bir kısmını çevrimiçi reklamlardan kazanan Google, bugünden itibaren kullanıcıları rahatsız eden reklamları engellemeye başlıyor. Google'ın ana hedefi, web site sahiplerini bu konuda caydırarak, daha temiz bir internet ortamına olanak sağlamak. Bu durum hiç kuşku yok ki dünyanın en büyük çevrimiçi reklam ağına sahip Google için bıçak sırtıyıdı. Şirket hangi reklamların neye göre engelleneceğini Daha İyi Reklamlar Koalisyonu (CBA) ile yaptıkları görüşmeler sonucunda belirledi. 


    Peki sistem hangi reklamları engelleyecek?


    Kullanıcıların hiç hoşlanmadığı, herhangi bir yere tıklandığında veya otomatik olarak açılan pop-up reklamlar listenin başında yer alıyor. Devamında ise otomatik oynatılan video ve sesli reklamlar ile kullanıcıları sürekli web sayfalarını dolaştırmak zorunda bırakan reklamlar geliyor. Kısacası Google web sayfalarını gezmeyi zorlaştıran tüm reklamları bu kategoriye almış durumda.

     

    Ayrıca Bkz.Mehmet Şimşek’ten sanal paralara gönderme: “Para basmak devletin işi”
    Chrome'un hem masaüstü hem de mobil versiyonunda devreye giren bu uygulama ile standartlara uymayan reklamların sonu geleceğe benziyor. Bu haber gözünü para bürümüş site tasarımcıları için pek iç açıcı olmasa da, temiz bir sörf isteyen kullanıcıları sevindirecek.

     








  • Site sahipleri saniyor ki insanlar reklam cikmasindan rahatsiz. Hayir, reklamlardan rahatsiz degiliz. Kod yazmasini bilmeyen gerizekalilardan rahatsiziz. Reklamlar kapatildiginda islemci kullanimi ve harcanan kota boyutu dortte birine dusuyorsa o sitenin sahibi hic kusura bakmasin acarim reklam engelleyiciyi. Site de batarsa batsin, milyonlarca alternatifi cikiyor nasilsa. Adam gibi sayfa yapimini ogrensinler, biraz emek harcasinlar. Okuz gibi sayfa yapip makinelerin anasini aglatmasinlar.
  • Google'un reklamlarını engellemeyecekse ne anlamı var.

  • Google reklamdan para kazanıyor. beğenmiyorsanız google ürünü kullanmayın.

  • bu haberin, reklam dolu sitede yayınlanması da ilginç olmuş..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ted Bundy

    Google'un reklamlarını engellemeyecekse ne anlamı var.

    Google'ın tek bir rahatsız edici reklamını görmedim. Bizim davamız reklamlarla değil rahatsız edici reklamlarlaydı zaten. Reklam olmasa siteler nasıl geçinecek
  • Site sahipleri saniyor ki insanlar reklam cikmasindan rahatsiz. Hayir, reklamlardan rahatsiz degiliz. Kod yazmasini bilmeyen gerizekalilardan rahatsiziz. Reklamlar kapatildiginda islemci kullanimi ve harcanan kota boyutu dortte birine dusuyorsa o sitenin sahibi hic kusura bakmasin acarim reklam engelleyiciyi. Site de batarsa batsin, milyonlarca alternatifi cikiyor nasilsa. Adam gibi sayfa yapimini ogrensinler, biraz emek harcasinlar. Okuz gibi sayfa yapip makinelerin anasini aglatmasinlar.

  • chrome'da tekerleğe tıklayarak sayfayı kaydıramama sorunu yaşıyorum bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

  • Siteyi açınca işlemci ve bellek kullanımını çıldırtan Donanımhaber forum reklamlarını da engellese fena olmaz aslında. Reklam engelleyici kullanmam ve reklamlardan pek rahatsızlık duymam ama Donanımhaber reklamları çoğu zaman rahatsız ediciliğin zirvesine oturuyor.

  • Nasıl aktif edeceğiz acaba ?
  • hem kullanırım hem engellerim. Google kişisel ilgi verilerinden para kazanıyor. Uyduruk banner reklamlara muhtaç değil Google.

  • Reklamlar tartışmasız bir biçimde elektrik ve internet kullanımını arttırıyor. Reklam verenlerden bu masraflar alınıp tüketiciye elektrik ve internet indirimi olarak yansıtılmadığı sürece reklam engellemenin allahını bile kullanırım. Sadece reklam gibi masum nedenler de yok artık. Şimdi bir de madencilik tehdidi çıktı. Daha neler vardır bilmiyorum. Ne zaman aşırı reklam olan bir siteye girsem işlemci fanı çıldırmaya başlıyor. Çok dalavere dönüyor. Reklam engelleyiciler bir parça azaltıyor sıkıntıyı. Sitenin bir parçası gibi görünen reklamlar site sahipleri için tek çözümdür. Sayfaların yan kısımlarında altında ve üstünde reklam olduğu belli olan ve cik cik öten reklamlar ve özellikle tam istediğin yazıyı okuyacakken sk gibi ekranda görünmeye başlayan reklamlar insanları sinir hastası ediyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImRoyal

    Reklamlar tartışmasız bir biçimde elektrik ve internet kullanımını arttırıyor. Reklam verenlerden bu masraflar alınıp tüketiciye elektrik ve internet indirimi olarak yansıtılmadığı sürece reklam engellemenin allahını bile kullanırım. Sadece reklam gibi masum nedenler de yok artık. Şimdi bir de madencilik tehdidi çıktı. Daha neler vardır bilmiyorum. Ne zaman aşırı reklam olan bir siteye girsem işlemci fanı çıldırmaya başlıyor. Çok dalavere dönüyor. Reklam engelleyiciler bir parça azaltıyor sıkıntıyı. Sitenin bir parçası gibi görünen reklamlar site sahipleri için tek çözümdür. Sayfaların yan kısımlarında altında ve üstünde reklam olduğu belli olan ve cik cik öten reklamlar ve özellikle tam istediğin yazıyı okuyacakken sk gibi ekranda görünmeye başlayan reklamlar insanları sinir hastası ediyor.

    google da zaten bu sinir eden reklamları kapatmak için bu adımı attı. yani kullanıcılar reklam engelleyici kullanmasınlar diye. google ekmek parasının peşine düşmesin mi.




  • Google olmasaydı internet dünyası hala sinir bozucu yanıp sönen banner reklamlarının insafına kalmış olacaktı. Google düzen getirdi. Serseriliği bitirdi o konuda Google'dan bir şikayetim yok ama reklam konusunda hala kızgınım. Google yetişemiyor reklam ağlarının kalabalığına. Google sadece kendini kurtarır. Kendi hizmetlerini kullananlara güven verebilir. Ama internet uçsuz bucaksız bir deniz. O yüzden Adblock ürünleri sektörü daha da büyüyecek. Ben de daimi müşterilerinden biri olacağım. Gerekirse para verip alırım.

    Dün satın aldığım bir ürün için 1 ay reklam görme eziyetine katlanamıyorum. Almışım bitmiş ne reklamı gösteriyor hala?


    Google iyi örnek oluyor. Reklam vermenin inceliklerini öğretiyor herkese. Siteye gömülü reklamları Google sayesinde görmeye başladık. Pop up dönemini kapatan chromium tabanlı tarayacılar oldu. Google Chrome da bunlardan biri. Opera da öyle. Popup zaten reklamların en sinir bozucu haliydi artık nerdeyse yok.




  • Mobil uygulama için faydalı olacaktırda, masaüstü sürümde zaten herkes reklam engelleme eklentileri kullanıyor. Zaten Google'ın kendi yerleşik engelleme yönetimi kendi Adsense reklamlarını engellemeyecektir hiç bir şekilde.

  • bunu nasıl yapabiliriz bilen arkadaşlar var mı?

  • böyle bi özellik gelmedi benim chromeye,hani nerede reklam engelleme özelliği...
  • Reklam türlerinin hepsini engelleyemediği için yaşasın reklam engelleyiciler
  • DH de böyle bir haberin geçmesi komedi olmuş.
    Hiç mi utanma yok sizde ya.
    Neyse ki alayını engelliyoruz.
  • Telefonumda reklamrı görmek istemiyorum kapatılması nı istiyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.