Şimdi Ara

Google Chrome’a oynat butonu geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Google’ın Chrome tarayıcısı hem mobil hem de masaüstünde popülerliğini korumaya devam ediyor. Firmanın üzerinde çalıştığı yeni özellikler de kullanışlılığını artırma konusunda oldukça önemli. Mesela 9 Temmuz tarihinde Chrome tarayıcısının rahatsız edici reklamları engellemeye başladığını göreceğiz. Bugün ise Chrome’un geliştirici sürümü olan Canary’de oynat butonu özelliği fark edildi.

    Medya kontrolü kolaylaşıyor


    Sekmelerden birinde oynatılan videoyu veya müziği kontrol etmeniz için adres çubuğunun yanında oynat butonu ortaya çıkıyor. Bu oynat butonuna basarak hem oynatılan medyanın ismini görebiliyor hem de durdurabiliyorsunuz. Hatta YouTube vb. platformlardan oynatma listesi açtıysanız sonraki/önceki videoya geçme imkanınız bile mevcut.



    Daha önce de belirttiğimiz üzere yeni özelliği denemek istiyorsanız öncelikle Chrome’un Canary sürümünü indirmeniz gerek. Daha sonrasında adres çubuğuna “chrome://flags” yazarak deneysel özellikleri açabileceğiniz alana girin. Burada arama çubuğuna “Global Media Controls” yazarak yeni özelliği görebilirsiniz. Tek yapmanız gereken aktifleştirmek. Böylece herhangi bir sekmede medya oynatmaya başladığınızda oynat butonunu görebileceksiniz.


    Ayrıca Bkz.Mozilla, ücretli reklam engelleme servisini test etmeye hazırlanıyor

    Özellik henüz geliştirme aşamasında. Haberimiz içerisinde gördüğünüz ekran görüntülerini almak için denemeler yaparken tarayıcının 4-5 kere çöktüğüne tanık oldum. Kısacası şimdilik acele etmemenizde fayda var. Testler tamamlandıktan sonra her şey yolunda giderse standart Chrome tarayıcısı içerisine de eklenecektir.








  • Aradığım özellik

  • Sevgili Karadağ kardeşim, lütfen Türkçesi varken yabancı dilden sözcükler kullanmamaya ve kullandırmamaya özen gösterelim.
    Buton, bizim bildiğimiz "düğme"nin Fransızca söylenişinden ibarettir. Fransızcada gömlek pantolon ceket düğmelerine de onlar buton derler. Özetle, Türkçemize değer verelim, özen gösterelim ve Türkçe konuşup yazışalım.
    Kal sağlıcakla.

  • sekme üzerinde hoparlör simgesine basarak sekmenin sesini kapatma vardı tabi ince ayarlardan açıyorduk. onu kaldırdı. chrome neyin peşinde basit araçları kaldırıyor böyle şeyler ekliyor. sekmeyi sağ tıklayarak sadece sitenin sesini kapat var o da istediğim şey değil. operada olan özelliği chrome koyamıyor mu

  • asenler kullanıcısına yanıt
    "kontrol" , "test" diye başlamak lazım aslında. Denetim, deney ...

  • Ne zaman geliyor bu ?
  • tam da lazımdı
  • ayarlardan autoplay i kapattım ! artık kafam rahat :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.