Şimdi Ara

Google Chrome -ANA KONU- (Sorular & Sorunlar) (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.265
Cevap
22
Favori
125.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sürüm stabil değil ve çok yavaş internet deneyimi sunmaya başladı kesinlikle güncelleme gelecektir..
  • Sürüm 37.0.2062.102 m çıktı fakat hala eksiklikler var..
  • Benim tek beğenmediğim yanı Facebooktaki yazılar internet explorer daki gibi bulanık görünüyor. Eski sürümlerinde daha iyiydi.
  • Bir de bişey dikkatimi çekti program 64 bit olmasına rağmen kurulu olduğu ve çalıştığı klasör " C:\Program Files (x86)"
  • GÖKHAN SOYLU G kullanıcısına yanıt
    Evet, bu yüzden 32 biti kaldırmak gerekiyor demek ki. Google ne yapmaya çalışmış anlayamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 32 biti kaldırıp 64 biti kurdum ama yine " C:\Program Files (x86)" klasörüne yerleşti.
  • Bilgisayara format atıp x86 ya yuklenmeyen var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu tarayıcıları kendimce test ettim. Aynı sitelerden oluşan 7 sekme açtım. Sonuç şaşırtıcı. Chrome neden bu kadar çok tutuyor o da ayrı bir soru. Aslında explorer çok iyi ama galiba farklı tarayıcılara yönelmemizin sebebi aynı şeylerden sıkılmak olsa gerek.

Google Chrome -ANA KONU- (Sorular & Sorunlar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Arkadaşlar bu tarayıcıları kendimce test ettim. Aynı sitelerden oluşan 7 sekme açtım. Sonuç şaşırtıcı. Chrome neden bu kadar çok tutuyor o da ayrı bir soru. Aslında explorer çok iyi ama galiba farklı tarayıcılara yönelmemizin sebebi aynı şeylerden sıkılmak olsa gerek.

Hocam bir de şöyle bir durum var, bu tarayıcılardan hepsini kullandım ancak IE ve Firefox(özellikle) bariz yavaş çalışıyor, mesela kitlenme olasılıkları daha fazla ve sekme geçişleri kasıntılı. Sanırsam kendilerine yeterli RAM ayıramadıklarından böyle oluyor. Opera(yeni) ve Chrome'a bakıyorum Chrome'da da sekme açışları hafif kasıntılı olsa da gayet stabil çalışıyor, geçişlerde sorunsuz. Opera ise en akıcısı diyebilirim.

Bu arada sistemim Core i7 ve 8 GB RAM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 29 Ağustos 2014; 16:02:47 >

• Çok haklısın. Dediğim gibi ben sadece kullanılan rami kıyaslamaya çalıştım. Hız testi falan yapmadım. Eğer kişisel olarak bir yorum yapmam gerekiyorsa, chrome gerçekten daha hızlı gözüküyor. Şuan da onu kullanmaktayım zaten. Firefox'da ise, son sürümde sayfa aşağı kaydırmalarda bile ağırlık var. Bu yüzden yıllarca kullandığım tarayıcıdan soğudum.
  • Abi sekmelere geçişlerde bir tek sorun yaşayan ben miyim ya Allah aşkına? Deli gibi kasıyor nalet olsun güncellediğim zamana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Arkadaşlar bu tarayıcıları kendimce test ettim. Aynı sitelerden oluşan 7 sekme açtım. Sonuç şaşırtıcı. Chrome neden bu kadar çok tutuyor o da ayrı bir soru. Aslında explorer çok iyi ama galiba farklı tarayıcılara yönelmemizin sebebi aynı şeylerden sıkılmak olsa gerek.

Hocam bir de şöyle bir durum var, bu tarayıcılardan hepsini kullandım ancak IE ve Firefox(özellikle) bariz yavaş çalışıyor, mesela kitlenme olasılıkları daha fazla ve sekme geçişleri kasıntılı. Sanırsam kendilerine yeterli RAM ayıramadıklarından böyle oluyor. Opera(yeni) ve Chrome'a bakıyorum Chrome'da da sekme açışları hafif kasıntılı olsa da gayet stabil çalışıyor, geçişlerde sorunsuz. Opera ise en akıcısı diyebilirim.

Bu arada sistemim Core i7 ve 8 GB RAM.

Chrome un 31. surumu daha sade ve daha seri. i5 makinamda hatta core 2 duo p8800 islemcili olanda bile yeni sekme acmalar, sekme gecisleri ve ilk acilis cok daha seri. Ozellik olarak da hicbir eksigi yok. Tavsiye ederim..

• Takip

• Chrome 37 kullanayım dedim nedense yine önbellekten yüklerken sayfayı yarım yüklüyormuş gibi bir sorun çıktı. Oysa eski sürümlerde bir ara düzelmişti, tamamen kaldırdım, önbellek temizledim falan düzelmedi. Ben de Chrome Canary 39 kurdum onda böyle bir sorun yok ama sekme açısı iyice yavaşlamış. Tamam Canary sürümler betadır fakat Google final sürümlerde de bu yavaşlıkları düzeltmiyor ki. Her sürümde daha da yavaşlatıyorlar.

Bir de sağ üstte simge durumuna alma simgesinin hemen soluna Google hesabınızdaki adınızın yazdığı bir buton eklenmiş, tıklayınca ufak bir pencere açılıyor ve switch person, go incognito yazıyor.(Türkçe kullanıyorum ama bu kısımlar henüz Türkçeleştirilmemiş)

Ekleme: Chrome 37'de bu özelliği açabilirsiniz. chrome://flags adresine gittikten sonra Yeni avatar menüsünü etkinleştiri bulup etkinleştir deyin ve tarayıcıyı yeniden başlatın. Fakat tam kullanılamıyor, kullanıcı adı yerine Ajan X yazdı bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 1 Eylül 2014; 23:18:04 >

• Son sürümde nedense mouse ile sağ tık yaptığım zaman Chrome kitleniyor.Sizlerde de var mı böyle bir durum arkadaşlar?
  • Bende normal çalışıyor. Kilitlenme yok. Yalnız Yeni avatar menüsünü devre dışı bıraktığım zaman buton kaybolmuyor. ismim yazıyor.HalaGoogle Chrome -ANA KONU- (Sorular & Sorunlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖKHAN SOYLU -- 2 Eylül 2014; 14:07:14 >
  • Sürüm 37.0.2062.103 m Bu sürümde problem ya da problemler mi var?

Yeni sekmede istediğim sayfayı açmaya yarayan Replace New Tab Page 1.2 ve New Tab Redirect 3.1.2 programları var hangisini kullanırsam kullanayım bazen yeni sekme açtığımda eski sekmeyi direk google'a çevirip yeni sekmeyi de açmıyor.

Örnek olarak 2 tane sekme açılık olsun sırası ile facebook diğerinde twitter olsun. 3.bir sekme açtığımda eğer google ekranı gelmezse beyaz bir sayfa şeklinde kalırsa bir önce ki sayfa olan twitter'ı google'a çekiyor ve öylece kalıyor.

Bir başka olayda yer imlerinde facebook f harfi şeklinde twitter'ın t harfinde çıkan amblemleri var. Bazen şöyle bir problem yapıyor her ikisi de twitter t'si şeklinde ya da facebook f harfi şeklinde oluyor. Yeni sürümlerle birlikte bu buna benzer durumlar oluşmaya başladı.
  • BL@cKLioN kullanıcısına yanıt
    Tekrar söylüyorum bir sakıncası yoksa 31. sürümü kullanın. Hiçbir eksiği yok ve son derece stabil.

• son sürümünü kullanıyorum foruma girerken çok geç giriyor sayfaları tam açamıyor sayfada resim varsa çok geç yüklüyor, aynı sayfanın linkini kopyalayıp İE 11 yapıştırıyorum anında girip resimleri açıyor bence chrome artık ömrünü tamamladı, ayrıca çok fazla ram ve işlemci tüketiyor görev yöneticisinden bazen 8-10 tane chrome örünüyor ve hepside ram ve işlemciye yükleniiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

son sürümünü kullanıyorum foruma girerken çok geç giriyor sayfaları tam açamıyor sayfada resim varsa çok geç yüklüyor, aynı sayfanın linkini kopyalayıp İE 11 yapıştırıyorum anında girip resimleri açıyor bence chrome artık ömrünü tamamladı, ayrıca çok fazla ram ve işlemci tüketiyor görev yöneticisinden bazen 8-10 tane chrome örünüyor ve hepside ram ve işlemciye yükleniiyor.

Kesinlikle.. Her yeni sürüm yeni bir bug eklenerek piyasaya sürüldü. Neden böyle yaptılar anlamış değilim..

• 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.