Şimdi Ara

Google, Apple'ın Find My uygulamasına karşılık olarak Cihazımı Bul özelliğinin kapsamını genişletiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google, Apple'ın Find My uygulamasına karşılık olarak Cihazımı Bul özelliğinin kapsamını genişletiyor



    Google, kullanıcıların kayıp cihazlarını kolayca bulmalarına yardımcı olmak için Apple’dan aşina olduğumuz ‘Find My’ uygulamasının Android versiyonu üzerinde çalışmalar yürütüyor.



    Ayrıca Bkz.Shazam, her ay 1 milyardan fazla şarkıyı tanımlıyor



    Google'dan kapsamlı Cihazımı Bul özelliği



    Google'ın mobil işletim sistemi Android, telefonunuzu kaybetmeniz durumunda bulmanıza yardımcı olmak için bir WiFi veya hücresel bağlantı kullanan bir 'Cihazımı Bul' özelliğini zaten içeriyor. Google'ın destek sayfasında açıklanan mevcut Cihazımı Bul özelliği yalnızca hücresel veya Wi-Fi ağına bağlı ve konum hizmetleri etkinleştirilmiş akıllı telefonları bulabiliyor. Buna karşılık Apple'ın Find My uygulaması, Bluetooth ve ultra geniş bant gibi seçenekleri de ekleyerek kayıp cihazların bulunmasını çok daha kolay hale getiriyor.



    9to5Google tarafından Google Play Hizmetleri'nin son beta sürümünde tersine mühendislik ile Google'ın, Apple'ın Find My uygulamasına benzer geniş kapsamlı bir ağ kurmayı planladığı keşfedildi.



    Kaynak kodlarda 'Spot' olarak adlandırılan özelliğin, işleyişi anlaşılmış olsa da henüz ne kadar kapsamlı olacağına dair bir bilgi bulunmuyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/google-find-my-device-network-spot-app-apk-215423960.html







  • Bu konuda ortak bir altyapı kullansalar keşke. Kayıp cihazları kolay bulsak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Google herşeyi düşünmüş fakat uzaktan konum açmayı becerememiş. O yüzden hiç birişe yaramıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • isviçreli bilim adamlarına haber salın araştırsınlar dünyada milyarlarca telefon var kaç kişinin telefonu kaybolmuş da bu uygulamayı ''telefonu bulmak'' için kullanmış yüzdesi kaçmış bu kadar bir oran için tüm cihazları internete bağlı olmasa bile izlemek masum mu ?

  • Google Cihazımı Bul gerçekten çok güzel çalışıyor. İlginç gelebilir ama bu özelliği 2 yıl önce Galaxy S serisi telefonumu takside unuttuğumda öğrendim. Ekranı kilitleyip şu numarayı ara haricinde tüm bilgiyi gizleyebiliyorsunuz. Mutlaka aktif edin.

  • Birbirlerini bu şekilde etkilemeleri hoş olay. Android uygulaması gayet iyiydi ama entegrasyon zayıftı ve çoğunlukla çevremde ya telefonu çalınan ya da kaybeden sonradan farkediyor bu uygulamayı. İos'ta en başında önünde duruyor, istemesen de merak edip bakıyor insan.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ismini de "find my g" yapsınlar, güzel olur.

  • Uygulama çok iyi. Android cihazını kaybettiğinde sesli bir şekilde telefonuna bildirim gitmesini sağlıyor. Özellikle kalabalık bir ortamda çalınma ihtimaline karşı iyi bir özellik sunuyor. Uygulama ile ilgili şu yazıyı da okuyabilirsiniz:https://mobkritik.com/google-cihazimi-bul-uygulamasi/

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.