Şimdi Ara

Google, Android Studio 4.0'ı yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son olarak geçtiğimiz Şubat ayında aldığı bir güncelleme ile sürüm 3.6'ya yükseltildikten sonra GoogleAndroid Studio 4.0'ın kararlı sürümünü yayınladı. Yeni yükseltme, kullanışlılığı ve verimi artıracak birçok özellik içeriyor. Normal şartlar altında Android Studio 4.0'ın, Google I / O konferansıyla tanıtılması bekleniyordu ancak bu yılki etkinlik Covid-19 sebebiyle ertelenmişti.





    Android Studio 4.0 ile gelen büyük yeniliklerden bir tanesi Motion Editor. Bu yeni düzenleyici ile artık karmaşık XML dosyaları oluşturmanız ve değiştirmeniz gerekmiyor; Motion Editor, başlangıç ve bitiş yerleri, geçişleri, anahtar kareleri ve görünüm niteliklerini düzenleme desteği ile bunları sizin için oluşturuyor. Yani Motion Editor, karmaşık animasyonların oluşturulmasını hızlandırır.





    Bir başka tasarım odaklı iyileştirme, kullanıcıların bir kullanıcı arayüzünü aynı anda birden çok ekran boyutu arasında karşılaştırmasına olanak tanıyan ve birden çok form faktörü, ekran boyutu ve çözünürlük için bir uygulamayı test etmeyi kolaylaştıran  Layout Validation özelliğidir.



    Ayrıca Bkz.Call of Duty: Warzone, nihayet Duos moduna kavuştu!



    Google blog yazısında, Android Studio 4.0'ın Java 8 dil desteği ile alakalı; "Android Gradle eklentisinin önceki sürümleri, lambda ifadeleri ve yöntem referansları gibi tüm API düzeyleri için desugaring adı verilen bir süreç aracılığıyla çeşitli Java 8 dil özelliklerini destekliyordu. Android Studio 4.0'da, desugaring motoru, uygulamanızın minSdkVersion'una bakılmaksızın Java dili API'lerini destekleyecek şekilde genişletildi. Bu, daha önce yalnızca son Android sürümlerinde kullanılabilen standart dil API'larını kullanabileceğiniz anlamına gelir." ifadelerine yer verildi.



    Android Studio 4.0'ı buradan indirerek deneyimleyebilirsiniz. Aşağıdaki videoda, Android Studio 4.0 ile gelen tüm özellikler anlatılıyor.





    Kaynak:https://thenextweb.com/apps/2020/05/29/googles-android-studio-4-0-is-a-major-upgrade-for-the-app-development-tool/
    Kaynak:https://android-developers.googleblog.com/2020/05/android-studio-4.html
    Kaynak:https://9to5google.com/2020/05/28/android-studio-4-0-download/







  • Yeni yükseltme, kullanışlılığı ve verimi artıracak ve kullanıcıları memnun edecekmiş gibi gözüküyor ????

  • Motion editor güzel olmuş, xml ile animasyon oluşturmak kanserdi

  • google bu işi yapamıyor, herkesin kullanabileceği şekilde yapmak marifet, wordpress nasıl tek tıkla site kurma işini çözdüyse bununda tek tıkla uygulama yapabilmesi lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • formgonder2055 kullanıcısına yanıt
    Tek tıkla uygulama yaratıyorsunuz zaten. Android Studio, Jetbrains ve Google tarafından geliştiriliyor. Siz ne istiyorsunuz? Bilgisayara sesli komut vererek uygulama yapmak mı istiyorsunuz? Uygulama yazmak bir mühendislik işidir.(İçerisinde bir buton bir text olanlardan bahsetmiyorum.) Kotlin dili ile zaten java'nın o hantallığı, kod karmaşası çözüldü. Daha ne istiyorsunuz? Sürükle-bırak, sürükle-bırak... Hadi canım!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axlrose. -- 6 Haziran 2020; 10:35:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.