Şimdi Ara

Google, 20 yıllık çalışanını beklenmedik bir şekilde e-posta ile kovdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google, 20 yıllık çalışanını beklenmedik bir şekilde e-posta ile kovdu
    Artık eski bir Google mühendisi olan Jeremy Joslin, şirkette 20 yıl geçirdikten sonra beklenmedik bir şekilde bir e-posta ile işten çıkarıldığını Twitter üzerinden duyurdu. Öte yandan Google ve diğer teknoloji şirketlerindeki dev işten çıkarmalar ise devam ediyor.



    Google bir süre önce küresel işgücünün yüzde 6’sına denk gelen yaklaşık 12.000 çalışanını işten çıkartacağını duyurmuştu. Bu duyuru Google ve Alphabet CEO’su Sundar Pichai tarafından geçtiğimiz hafta ilan edilmişti. İşten çıkarmaların nedeni ise şirketin çok fazla insanı çok hızlı bir şekilde işe alması ve gelinen noktada bazılarının işten ayrılmasının artık "ekonomik gerçek" haline gelmesi olarak gösteriliyor.



    Google, yeniden yapılanma sürecinde



    Bu bağlamda 2003 yılında şirkette çalışmaya başlayan Google mühendisi Jeremy Joslin, kendisine işten çıkarıldığını bildiren bir e-postayı gördükten sonra işten çıkarılmasını "tokat yemiş" olarak nitelendirdi. Joslin işten çıkartılmasını beklenmedik olarak ifade ederken süreç içerisinde işinin tehlikede olduğu hissine de hiç kapılmadığını söylüyor.



    Ayrıca Bkz.Google'da ChatGPT alarmı! Rakip sohbet robotu geliyor



    Bununla birlikte aniden işten kovulan tek kişi Joslin değil. Google’da 17,5 yıl geçiren araştırma bilimcisi Dan Russel ve 15 yıldır şirkette bulunan pazarlama müdürü Elizabet Hart da ani ve beklenmedik bir şekilde işten çıkartıldıklarını söylüyor.



    Raporlar Google’ın işten çıkarmalarının hiçbir şekilde performansa dayalı olmadığını ve işten çıkarmaların temelinde yeniden yapılanma olduğunu gösteriyor. İşten çıkarılan bazı eski çalışanlar Google’ın insanları tek kullanımlık olarak gördüğünü belirtiyor. Öte yandan Google, odağını yapay zeka konusuna çevirmeyi düşündüğünü ve bu alana yoğunlaşacağını duyurmuştu.




    Kaynak:https://www.businessinsider.com/google-layoffs-alphabet-jobs-pichai-email-slap-in-the-face-2023-1
    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/90119/20-year-google-veteran-responds-to-getting-fired-unexpectedly-over-an-email/index.html







  • 30 sene önce çalıştığım yerlerdeki akranlarım kıdemli usta ve yöneticileri dinazor diye tanımlıyordu. Gençlere bırakılmalı kenara çekilsin diye söylenirlerdi. O dinazorlar kendi firmalarını kurup vergi sıralamasına giriyorlar. Bıraktıkları yere yerleşen o gurup işleri batırıp firmaları zarara soktular. Yeni gelenlerde onların yüzüne dinazor diyor. Ama tecrübe ve ustalık yok malesef
    20 yıllık çalışan olması onu iyi bir eleman maalesef yapmıyor. Yazılım tarafından ise hele işleri çok daha yokuşa sürüp ürünlerin gecikmesine yol açıyor olabilir. Bunun örneklerini kendi çalıştığım şirkette de görüyorum maalesef. Eski kafalı, yaşlı ve eski çalışanlar genellikle yeni teknolojilere veya ürünlere sıcak yaklaşmıyorlar üstüne engel oluyorlar. Sebeplerinden biri bu olabilir büyük ihtimalle.
  • Allah bilir yapay zekaya ayarlatıyorlardır/soruyorlardır kimleri işten çıkartacaklarını, kimleri alacaklarını. Bir ara denenmişti de yapay zekanın da ırkçı olduğu, siyahilere daha ön yargılı yaklaştığı ortaya çıkmıştı :D

  • google ayıp etmiş :S 20 yıl hizmet ver maile kovul :S

  • şirketi zarara uğratan bir kişi isterse 50 yıl çalışsın eposta ile kovulması kibarca olur

  • 20 yıllık çalışan olması onu iyi bir eleman maalesef yapmıyor. Yazılım tarafından ise hele işleri çok daha yokuşa sürüp ürünlerin gecikmesine yol açıyor olabilir. Bunun örneklerini kendi çalıştığım şirkette de görüyorum maalesef. Eski kafalı, yaşlı ve eski çalışanlar genellikle yeni teknolojilere veya ürünlere sıcak yaklaşmıyorlar üstüne engel oluyorlar. Sebeplerinden biri bu olabilir büyük ihtimalle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğansız Dürüm kullanıcısına yanıt
    30 sene önce çalıştığım yerlerdeki akranlarım kıdemli usta ve yöneticileri dinazor diye tanımlıyordu. Gençlere bırakılmalı kenara çekilsin diye söylenirlerdi. O dinazorlar kendi firmalarını kurup vergi sıralamasına giriyorlar. Bıraktıkları yere yerleşen o gurup işleri batırıp firmaları zarara soktular. Yeni gelenlerde onların yüzüne dinazor diyor. Ama tecrübe ve ustalık yok malesef

  • makine26 M kullanıcısına yanıt

    yenilikten kaynaklı normal bir durum radikal değişimler yapmak hiç mantıklı değil değişim yavaşça yapılır ve kazanç artarsa devam edilir artmazsa başka yeniliklere yönelinir. Dinazorlar sistemi oturttuğu için kazanç çarkları bozulmamış ama daha fazla büyümeleri için yenilik şart.

  • Haber işten çıkarılmalarla başlayıp yapay zekâ ile bitmiş. Gelişen yapay zekâ ile birlikte yazılımcılar da dahil olmak üzere birçok insan işsiz kalacak diyebilir miyiz? Bunun pandemideki ani büyümeyle de ilgisi yok. (Var da yok) 20 yıllık, 17,5 yıllık tecrübeli adamları da anında kapı önüne koymuşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 25 Ocak 2023; 6:3:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte şirketlerin gözünde değeriniz budur!!!

    haftalar hatta aylar süren işe alma süreçleri ve her zaman değerinizin altında maaşlar.

    suyunuzu çıkarırlar sonra ilk fırsatta çöp gibi atarlar.

  • Yazılım yapmadan işe gel git,20 sene ye iç maaş al.Çıkarmayacaktıda ne yapacaktı?

  • Adam teknoloji devi ve teknolojiyi kullanarak kovmuş bence çok iyi yapmış çağırıp eski moda yüz yüze mi kovsalardı Google, 20 yıllık çalışanını beklenmedik bir şekilde e-posta ile kovdu 

  • HR departmanını engellemiş olsa kovulamamış olacaktı.

  • Ne tazminatlar almışlardır hee... XD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirketlerin önemli pozisyonlarında yaş, kültürel dengeyi iyi oturtabilmek çok önemli. Uzun yıllar elde edilen deneyim, tecrübe küçümsenebilecek bir şey değil fakat yaşın oluşturduğu kültürel farkları gözetmemek şirketlere inanılmaz kayıplar verdirebiliyor.


    Turkcell bunun en önemli örneği. Sabancı, Koç gruplarının üst yönetimlerinin gerekli, önemli görmediği GSM - İletişim - İnternet sektörü bugün ne düzeyde kârlı bir sektör.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vahşi kapitalizm.


    normalinde sorun yok, vahşi olanı sorun.

  • Yerine hemen hintli alırlar şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diktatör58 kullanıcısına yanıt

    Zaten o aldıklarını atıyorlar.

  • O yüzden aileyiz diyen şirketlere, patronlara inanmayın. Hele bir derdin olursa bana gel diyen patronlara hiç inanmayın. İlişkinizi profesyonel tutun. Daha iyi fırsat bulursanız da değerlendirmeyi sakın unutmayın. Projenin ortasındayız, sana ihtiyacımız var demeleri boşuna. Her an ama her an kendi çıkarını düşün. Mesaisiz fazla çalışma. Patronun, yöneticilerin gözüne girmeye hiç çalışma ekstra çalışarak. Zamanında kaliteli çalışırsan zaten herkes memnun oluyor senden. Fazlasını vermek enayilik.

  • Bu işte bi bit yeniği var var ama

    Tazminat olayı onlarda da varsa deli para almıştır ha 20 yıl

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt

    ABD de özel sektörde kıdem tazminatı yok. Federal çalışanlarda var bazı bölgelerde 1 maaş gibi seçenekler var.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.