Şimdi Ara

Goodyear F1 Asym. 6 Deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce 2015 C180 aracım için lastik önerisi için foruma başvurmuştum. Conti Premiumcontact 7, Michelin PS5 gibi lastiklere bakıyordum fakat hem meraktan hem de daha uygun olduğundan goodyear tercih ettim. (Runflat olmadığı için de arkaya mini stepne attım.) Ebatlar önde 225/40/18 arkada 245/35/18

Öncelikle lastikten genel olarak inanılmaz memnunum. Gerçekten üstün bir kuru yol tutuşuna sahip, araç güzel satıhlı bir yolda raylarda gidiyormuş gibi hissediyor. Önceki lastiklerim Pirelli P7 idi ben aldığımda aracı diş ömrü yarıdaydı fakat gerçekten yol tutuşu asym 6 ya göre vasatmış diyebilirim.

Lastik frenlemede güven veriyor, pedala düzgün yüklendiğinizde aracın çok hızlı duracağından emin oluyorsunuz.

Islak performansına gelirsek, bu kısmında genel olarak memnunum diyebilirim fakat ben iyi bir ölçüt olmayabilirim, ıslak yolda sürüş tarzım çok değişiyor, genellikle limitlerden uzak ve çok daha temkinli kullanıyorum. Islak fren performansının dikkat çektiğini söyleyebilirim, ankarada son iki gündür sağanak yağmur yağıyor ve sırılsıklam asfaltta bile frenler bir kere bile şüpheye düşürmedi.

Şimdi sıkıntılı yanlarına gelelim; lastiğin yuvarlanma direnci çok da iyi değil, lastiği taktığımda bilgisayarı sıfırlamıştım tüketimim 8.5 den 8.7’ye çıktı. Bu süreçte sürüş tarzımı değiştirmemeye dikkat ettim P7’ye göre aracın daha fazla yaktığına eminim.

Lastiğin konforu bana iyi geldi fakat önceki lastik runflat olduğu için gerçek bir karşılaştırma yapmam imkansız.

Lastik de yol sesi alıyor kesinlikle fazla değil ama yadsınamaz bir miktar olduğunu söyleyebilirim.

Kısacası ben çok memnun kaldım. Yazın limitlere yakın kullanmayı seviyorsanız kesinlikle tavsiye edebileceğim bir lastik, araçtan aldığınız keyif ve verdiği güven kesinlikle artıyor diyebilirim.
    Lastiği toplam 3500 km kullandım (1300 km Ankara-Ayvalık, kalan Ankara şehir içi)

Hepinize iyi günler dilerim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• hayırlı uğurlu olsun.

goodyear güzel markadır. kaldırımlara yanaşırken yanaklara dikkat ediniz.

ayrıca her yeni lastik bir süre çok iyi hissiyat verir. önemli olan uzun vade kullanım sonrası performansıdır. örneğin 1 sene sonra gibi.

bundan sonrası için o ebatlarda p zero serilere bakmanızı şiddetle tavsiye ederim nacizane.

Goodyear F1 Asym. 6 Deneyimlerim

yeni lastiklerde tüketim yüksek olur

Yeni nesil lastikler, binek araçlarda yüzde 20,

ağır vasıtalarda ise yüzde 35 oranında + yakıt tüketiminde etkili olabiliyor...

Bu nedenle düşük dönme direncine sahip lastik yakıt tasarrufu açısından daha da önem kazanıyor...

Yakıt tüketimi tasarrufu için evet yuvarlanma direnci yüksek (tutunmaya daha az direnç) lastik önem arz eder. Ben sakince kullanırım ordan oraya beni götürsün yeter diyorsan evet. Ama törpülenen bir yol tutuşuda var

Otobanda gazlarım hep sakin kullanmam yüksek hızlarda şerit değiştiririm tutuş benim için önemli arabayla manevra yapmayı severim diyorsanız yuvarlanma direnci düşük lastik olacak. Buda yakıt tüketimi artışı getirir ama yola iyi tutunursunuz.

Kısaca ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • Daha önce Asymmetric 3 kullanmıştım güzel lastikti, şimdi  EfficientGrip Performance kullanıyorum , memnunum lastiklerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AasitT -- 29 Nisan 2025; 13:28:17 >

• bende de goodyear eagle f1 asymetric 5 kullanıyorum, bir çok açıdan benzer bir lastik 2 senedir kış yaz değiştirerek kullandım toplamda 20 bin yaz lastiği ile yapmışımdır. gayet memnunum, saklama koşullarına dikkat ederim. bu yaz 3. yazı ve performansında gözle görülür bir fark olmadı.

bugün itibariyle 4 lasrtik için ödenen tutar 24 bin civarında. ömür boyu gitsin gibi bir derdim yok ama ilk yazı geçirdikten sonra performans kaybı da yaşamak istemiyorum. genelde 3 yaz kullanılabilmeli bence bir lastik. bazı yorumlarda 5-10 bin km sonra yanal yıpranmalar vs okudum. aslında o noktada kullanıcı yorumlarını merak ediyorum.

Riske girmeye gerek yok pc7 al geç, performansa performans, konforsa konfor. Hem f1 serisi piyasada zor bulunuyor.

Asimetrik 5 kullandım 225/50/17 35 bin km de yolda giderken yarıldı, şuan pc7 aldım çok memnunum tek eksisi yol sesi biraz fazla. Lastiği değişir değişmez yol tutuş ve arabanın virajlarda hakimiyeti değişti as5 bu olmamıştı. Yeni lastik alacaklara net tavsiyem pc7.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.