Şimdi Ara

Gömülü diş (ameliyat) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
43.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LSG

    "games for windows", artık kendi kendine atan dikişleri kullanıyorlar.
    Fakat ben "Mannomenax"'ın bahsettiği gibi ne bir şişlik ne bir ağrı ile karşılaşmamıştım.
    Verdikleri ağrı kesicide farketmiştir muhakkak ama.
    Yemek yiyememe gibi bir durumda olmuyor normal şartlarda, zaten dişin çekilen tarafı yerine diğer tarafı ile yendiği sürece sorun yok..
    Normal diş çekiminden tek farkı kesme ve dikme işinin olması. O da toplamda ekstra 10dk.

    Çok sağol kardeşim çok manevi destek oluyor böyle yorumlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK


    quote:

    Orjinalden alıntı: __RayAllen20__

    Geçmis olsun arkadasim.

    Bi de ben bisey danismak istiyorum bilen varsa. Benim ondeki dislerimin ortasinda curuk olusmaya basladi çok dikkatli firçalamama ragmen. Kaplama yapiliyormus sanirim. Bu nasil bir islemdir, kaplama islemi? Nasil yapilir, bilen varsa çok iyi olur.. Sagolun.

    kaplamada çürük diş küçültülür ve ölçüsü alınır, daha sonra alınan ölçüye göre porselen diş hazırlanır ve küçültülen dişin üstüne hazırlanan porselen diş geçirilir.

    Kuçultulmeden olmaz mi yav?

    Oluyormus, tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 15 Ağustos 2008; 23:35:20 >




  • @RayAllen ön dişlerdeki çürükleri temizlerler sonra kompozit dolgu yaparlar bence.Kaplama daha kötü durumlarda diye biliyorum ben.
  • merhaba arkadaşım şansa bakki dün banada gömülü diş ameliyatı yaptılar.
    sana anlatayım

    benim ön dişim yaklaşık 4 senedir çıkmıyordu.onun altında çıkan çarpık bir diş vardı.1 sene önce gittiğimde çarpık dişi ve 4 numara dişlerimi çektiler(aynı anda).Tel taktım ve yaklaşık 8 ay böyle geçti .Diş etlerim çok şişti ve teli çıkardılar.Ön damağımda hala diş vardı ama bir türlü inmiyordu.5-6 ay serbest geçti ve 1 hafta önce dün için randevu aldım.Ben 5-10 dakika sürceğini zannettim.Doktora sorduğumda doktor bana yarım saat sürerse mucize olur dedi ve başladı.İlk önce 2 tane uyuşturucu iğne yaptılar damaktan ve ağzım uyuştu.Sonra Neşter gibi bir aletin ucuna jilet gibi bir alet taktı ve yardı.Uzun uğraşlar sonunda dişi bir türlü bulamadı ve bana yandaki dişi çekeceğini söyledi.İlk önce kabul etmedim ama sonra mecburen kabul ettim.Dişi çektiler ve gömülü dişi bulup zorla çektiler.Ağrı ve acı sıfır...Çekerken çıkan kemikler,bir şırınga senden çekilen kan ve özel bir sıvı(yarım gram 80 euro) kullanarak bir kemik tozu hazırladı ve dişi çektiği yere doldurdu.Ondan sonra toplam 14 dikiş attı ve operasyon başarıyla tamamlandı.Operasyon sonrası bir adet majezik içersen iyi olur.Doktor sana 2 antibiyotik ve 1 ağrı kesici verecek.Bunları kullanacaksın.Yiyecek ise sadece çorba ve meyve suyu...Süt,yoğurt,peynirr vb .yok(bunların hepsi 1 hafta)1 hafta geçince dikişlerini aldıracaksın.Ondan sonrada normal hayata devam....

    ben 14 yaşındayım...ona göre....

    hee bu arada operasyon 1 saat 45 dakika civarı sürdü...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubis_ubis -- 22 Ağustos 2008; 19:56:00 >




  • rakadaşlar bn 15 yaşın dayım 11 lik dişim gömükmüş ama içe dogru dişimin neredeyse tamamı çıktı ama doktoru çekilecegin söyledi sadece zrkadaki 2mm lik kısmı çıkmadı çok az neşterle kesmeden çıkara bilirlermi şimdide teşekkürler....
  • Konu hortlayacak ama ben de de 20lik diş gömülü ne önerirsiniz ? peki vazgfeçme şansım var mı ? çekilmezse zararları olur mu acaba ?
  • hepinize geçmiş olsun arkadaşlar..

    benim sol köpek dişimin üstünden yeni bir köpek dişi geliyor. ama alttakini itemediği için yukarıdan çıkmaya başladı. alttaki dişime ağrı yapıyor. ameliyat dediler perşembe günü ameliyat olacağım o gün önemli bi sınavım var acaba bu ameliyatın süresi ne kadardır kaç saattir diye merak ettim birazda tırstım nasıl olacak diye.. şimdiden teşekkür ederim
  • Merhaba, eşimde de aynı durum var. Ssk ile en iyi nereyi önerirsiniz?
  • Çok acı verecek bir durum değil. Korkulacak bir şeyi yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kiaydin

    Konu hortlayacak ama ben de de 20lik diş gömülü ne önerirsiniz ? peki vazgfeçme şansım var mı ? çekilmezse zararları olur mu acaba ?

    Ben 2 gün önce çektidim.Benimki tam gömülü dişti , yarım saat sürdü, çene cerrahisine gittim. Çokta korkulacak birşey değilmiş.
  • Arkadaşlar bende de gömülü ama düzgün 20 liklerim var. yaşım 29 oldu hiç bi zararlarını görmedim. benimde çektirmem gerekiyor mu bu düzgün gömülü dişlerimi :)) gerçi doktor gördü filmde bişey demedi..
  • Arkadaşlar yaşım 17 benimde damağın üstünde bir diş var fazla rahatsız etmiyor ama çekilmesi lazım bende çok korkuyorum hayati bi durum varmıdır ?
  • ubis_ubis U kullanıcısına yanıt
    Ya bende dun akşam agridan duramadim annem ve dayimla disciye gittim.dedi ki gomulu disin var onu ameliyatla alacaklar dedi.Hayatimda bunun kadar hicbirseyden korkmadim cok tirsiyorum bende 14 yasindayim bide 1 saat 45 dakika demişsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın bir zamanda gömülü 20 lik dişim alınacak inşallah. Ne bileyim o kadar çeşitli ameliyat videoları,kadavra videoları vs izledim; hiçbirinde korku,tiksinti,kan tutması gibi birşey hissetmedim. Ancak gömülü diş operasyonunu izlerken kendimden geçtim;gözlerim karardı,başım döndü,midem bulandı ve kendimden geçtim adeta.

    Tespit ettiğim birşey varsa kemiğin parçalanıp alınmasına rağmen hastaların hiç sıkıntı yaşamadığı yani ağrı,sızı hissetmediği yönünde oldu.

    Sormak istediğim noktalar şunlar;

    1- Kemiğin alındığı bölgeye dikmeden koydukları zımbırtı ne ? (ki izlediğim videoların birinde gazlı bez gibi birşey tıkıştırıp dikiyordu, başka bir videoda daha özel bir cisim koyuyordu)

    2- O boşluğa konulan cisme daha sonradan ne oluyor ?

    3- Kemiğin oluşum süreci, kendini tamamlama süreci ağrılı/sancılı bir evre mi ?

    Çenemin her yanında var gömülü dişlerden Sol attan başlayacağım aldırmaya. Eğer sıkıntılı bir süreç olmaz ise diğerlerini de aldıracağım. Sol taraf iltihap ve ağrı yapıyor o yüzden önce ordan başlıyorum. Ama sağ alt tarafta hem 12 lik diş gömülü hem 20 lik dişin yarısı gömülü ve üst üste binmiş durumdalar.

    Umarım yardımcı olabilirsiniz.

    Teşekkürler...




  • Diğer dişleri bozucak takıntısına hardcore bir takıntı anlatılacak türden değil derhal çektirmem gerektiğini düşünüp bugün çektirdim o makineyle keserken nasıl küfrettiğimi bir ben bilirim doktora değil dişe küfrediyorum al seni yendim tarzında.Daha bitmedi ama bu sol taraftaki diş kaldı oda yarı gömülü ama 90 derece eğik değil bu iyileşsin sıra onada gelecek resmen kendi vücuduma karşı savaş veriyorum bıktım artık eğer sivilce probleminiz efendime söyliyim tel taktıktan sonra tekrar dişleriniz bozuluyorsa insan kendi vücuduna savaş açıyor resmen.
  • Selam arkadaşlar benimde bi gömülü disim var kötüsü sinirlerin icindeymiş ustundekinive yanindakileri çektim curutmustu çünkü cekilmesi zor olduğunu söyledi doktor alti ay bekle dedi belki biraz yukari çıkar dedi 2 ay oldu çıktığı yok malesef biraz tirsiyorumda doğrusu doktor 2 yil kadar dudağımın yamuk olabileceğini söyledi sinirlere zarar verebilirmiş bu konularda bilgisi olan paylassin lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.