Şimdi Ara

Gömü bulan var mı?Gömü hikayeleri? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
32.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Valla dedem 80ine merdiven dayadı hala arayışta.Bizim yakın çevrede var olduğu söyleniyor(Sivas)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *Chevolution

    Valla dedem 80ine merdiven dayadı hala arayışta.Bizim yakın çevrede var olduğu söyleniyor(Sivas)

    özellikle sivas gömü işinde gerçekten çok önemli. hem ipekyolu üzerinde oluşu hem birçok medeniyete beşiklik yapması hemde malum ermeni sorunu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arbuzik


    quote:

    Orijinalden alıntı: *Chevolution

    Valla dedem 80ine merdiven dayadı hala arayışta.Bizim yakın çevrede var olduğu söyleniyor(Sivas)

    özellikle sivas gömü işinde gerçekten çok önemli. hem ipekyolu üzerinde oluşu hem birçok medeniyete beşiklik yapması hemde malum ermeni sorunu.


    Haklısın hocam.
    +Bulmak kadar bulduktan sonraki süreçte çok önemli.
  • melih gökçeğe sormak lazım bu işleri.ben bi iki yerden çıkardı diye duymuştum.yapmazda diyemiyorum sonuçta i.melih den bahsediyoruz.ama duyduğum kadarıyla ankarada yeni açılan abidinpaşadaki 50. yıl parkındaki bayrak direğinin altından çıkarmış.hatta çok düşündük ama merkezi yerde biz çıkartamadık.adamda park yapacam derken koydu cebine altınları demişti...
  • şuan 80 ton altının yerini biliyorum :) ancak o yer sit alanı olduğu için birşey yapamıyoruz içim yanıyor
  • Nerde okuduğumu unuttum ama yabancı bitane bilirkişi Türkiye hala zengin olamadımı topraktakilerle diye demiş .

    Büyü müyü hikaye onların alayı tabiattaki olaylardan oksitlenmesi zehirli gazları biriktirmesi vs vs dir.

    Baya bi araştırırsanız Türkiye de ciddi ciddi gömülü değerler var.Kendimden biliyorum en basitinden Çatalcada evimiz var ve oradaki mağaraları bilen biliyodur

    En son oradan baya bi ucra köşesinden gömü çıkardılar ve sit alanına çevirdiler.
  • arkadaşlar ben arkoloğum kime desem bir hikaye duydum çoğu yalan adam kilo veriyor yok 80 kilo altın var nerden ve nasıl biliniyor anlamıyorum. aletlerin çoğu işe yaramıyor boşa para ! bunlar sakat iş bulursanız develete verin yoksa biirne fiyat sorarsanız eger ona satmazsanız sizi ihbar eder.devlet komisyon kuruyor esere paha biçiyor sanırım:% 40 ını veriyordu.
  • Çok fazla Kemal Sunal filmiz izlemiş birileri sanırım.. şaka bir yana bu tarz şeylerle uğraşmanın sonunda başınız derde girebilir..
  • Elinde dedektör olan veya bulabilecek olan varsa benle pm den irtibata gecsin.Eski bir ermeni yerleşim bölgesinde yasıyorum,buzamana kadar burdan gömü bulup zengin olan cok insan var.Bende olabilecegine kuvvetle ihtimal verdigim birkac nokta biliyorum ve buraları kontrol etmek istiyorum.Dedektörsüz bu iş olmaz tabiki kaliteli olanlardan lazım,herseye öten dandik makinelerle olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seylem -- 10 Ekim 2012; 11:47:46 >
  • Up!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TekenDuis Mortal

    Altın oksitleniyor mü yaw?

    ben kimyacıyım hiç oksitli altın görmedim ama arkadaş oksitlemiş :)
  • Benim ailem Selanik'ten göçmen olarak Ayvalık'a yerleştirilmiş. Ayvalık'ta da Yunanlar ikamet etmiş, onlar gidince yerine göçmenleri yerleştirmişler. Dedemin babasını da oraya yerleştirmişler. 1940'lı yıllarda dedem de bahçede gömü aramış. Kardeşiyle gömüyü aramışlar bi kaç ay. Ortada kanıt vs. olmamasına rağmen aramışlar, yunanlar şehirden kaçarken "buralar bizim, döneceğiz" diyorlarmış. Bulan çok insan olunca dedem de girişmiş bu işe. Bi gece el ayak çekilirken bahçede üvey kardeşiyle yanlışlıkla mezar açmışlar. Kemikleri falan zarar görmüş cesedin, dedemi o günden ölene kadar her gece rüyasında korkutmuşlar hatta. O günden sonra tövbe etmiş adam. Kendi gömü bulamadı ama kızkardeşinin kocası evlerinin bahçesinden gömü çıkartıp İzmir'e yerleşmiş. Hala da baya zenginler, tanımıyorum ama annemler falan bahseder arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbek deliği pamukçuğu -- 31 Ekim 2013; 14:36:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevarbe

    üç harflilerin sahiplenmesi olayı doğru. sakat işler bunlar.
    15-16 yaşında evden okula, okuldan kafeye gidip hamburgerle beslenen mcdonalds gençliği güler geçer. yaşayanlar çarpılır döner.
    altınları bulanlar da köşeyi döner.
    kimisi tavuk döner kimisi et döner.

    Bu nasıl yorum lan böyle


    Ama gömüler cidden var bizim köyde gece gezseniz mutlaka bir çukura düşersiniz her yeri delik deşik etmiş zamanında köyün yaşlıları tabi bulanlarda olmuş sonuçta zamanında rum lar yaşamış bu topraklarda eskiden bankamı vardı millet mal varlığını saklamak için ne yapsın gömüyordu sonra ya göç oluyor yada unutuluyor bir şekilde kayboluyor o paralar ama cin çarptığını felan hiç duymadım




  • Bizim köyde buldu biri. Tarlayı sürerken üstelik. Kazma derdi yok arama derdi yok adamın ayağına kadar geldi şans. Sonra gittiler köyden şu an ne yapar ne eder bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.