Şimdi Ara

Golf 7 yan aynalar dusuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, 2014 model Golf sahibiyim. Daimi kapali garajda muhafaza ediliyor. Yaklasik 1 ay once aracimi bakima birakmistim, bakim esnasinda ilettigim taleplerimden biri; sag yan ayna kendi kendine dustugu icin degistirilmesi idi, degisim bu talebe istinaden yapildi. Sadece aynanin dusmesine her ne kadar sasirsamda, cok uzerinde durmadim.

    Aradan bir ay gecti ve dun yolda giderken sol yan aynamda seyir halindeyken(D100 karayolu) dustu. Su ana kadar bir cok farkli marka araba tecrube etmis biri olarak, boyle bir olaya ilk defa sahit oluyorum. Herhangi bir darbe vb. dis etken olmamasina ragmen bu aynalarin dusuyor olmasi bir imalat hatasi midir? Daha once bu tarz kronik bir problem duyaniniz var midir?

    Tesekkurler

    Golf 7 yan aynalar dusuyor







  • Merhaba,
    Ayna ayar tuşunun rezistans pozisyonunda kalmadığından emin olun. Bir kaç arkadaşın başına gelmişti. Aynayı rezistans yani ısıtma pozisyonunda bıraktıklarından dolayı aşırı ısınmadan kaynaklı ayna arkasındaki plastik aksamda erime oluyor. Bu da aynanın düşmesine neden oluyor. Tuşu bir kontrol edin isterseniz.L ya da R pozisyonunda olması lazım. Eğer sağ dikiz aynasının kaldırımı göstermesini isterseniz R de kalması gerekiyor.
  • Selamlar, tavsiye icin tesekkurler. Dediginiz gibi, R'de olmadigi zaman geri vitese takildiginda asagi dogru donmediginden, zaten surekli R'de duruyor anahtar. Cok nadiren isitici lazim oluyor bana. Yilda 2-3 kere belki kullaniyorumdur isitici modunu.

    Servisten biriyle konustugumda, araclarin zamanla yikanmaktan vs. aynanin arkasindaki yapistiricinin zayiflayabilecegini soyledi :)
    Ben bunun hala imalat hatasi oldugunu dusunuyorum, kac arabanin aynasinin dustugunu duydunuz allah askina? Bunun kullanici hatasiymis gibi bize fatura ediliyor olmasi normal gelmiyor bana.
  • 2015 model Golf'üm sağ dikiz aynası son zamanlarda titremeye başladı bununla ilgili açtığımı konuya bir arkadaşım daha titreme şikayetiyle ilgili olarak cevap yazmış. Sanırım 8-9 sene sonra bu arızalar olmaya başlıyor. Benimki henüz düşmedi ama müdahale etmezsem sanırım düşecek :)

  • poseidon00007 P kullanıcısına yanıt

    Düşecek derken, düşmek üzereyken yolda durup aldım resmen. Sadece küçük bir kısım kalmış tutan iyiki almışım. Oto camcıya gittim sürücü tarafını söktük o da çok az tutunuyormuş(zira o da hafiften titremeye başlamıştı) silikon ve aralarına 3 m bant ile montajını yaptı usta. Yaparken dikkat edin siz rezistanslarını sökmeden yapıştırın benimki sökülüp yapıştırıldı ve nihayetinde ayna ayarları hata veriyor artık. Şöyleki: ayna ayarlama joyistiği sağ ayna ayarı konumundayken sıkıntı yok ama sola alınca her ikisinide birden ayarlıyor ve sağ ayarı bozuyor haliyle.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.