Şimdi Ara

Golf 1.6 hitler - Cruze 1.6 LT - Yeni Astra ( Hangisi tercih edilmeli ? )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
2.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akşamınız hayra kalsın ortadoğu ve balkanların en saçma 2. el araç fiyatlarıyla büyüyen hemşehrilerim,

Daha önce hiç 0km almadım. Hep ikinci el araç aldım zaten bu zamana kadar 0km araç almaktansa 2. el daha fazla donanım alma taraftarıydım.. Fakat ;

2. elde hiç kimse burnundan kıl aldırmıyor.
    *Biri telefonu açmaz
    *Biri aracının kusurunu örter
    *Biri sırf kâr etmek için ilân açmıştır vs..

2002 - 2004 arası C kasa baktım. Aracın gidişini duruşunu her şeyini çok beğeniyorum fakat eski model olması ve bana açabileceği masrafları düşündükçe vazgeçiyorum.

Şimdi aklımdaki seçenekler bunlar ;

Golf 1.6 102 PS Trendline 36.900

Yeni Astra HB 1.6 115 HP Edition 48.432 38.482

Cruze Hatchback LT Başlangıç fiyatı 40.090 TL - 38.250 'ye bırakıyorlar.

Cruze için Altunizade deki bayii ile görüştüm. Fiyat bu dediler rengine kadar konuştuk ettik ama diğer bayiilerde araç var mı yok mu onlarda bile bi fikrim yok..

En azından 3-4 sene binmek istiyorum.
    Bu araçların hiçbiri benim corsa'mdaki ataklığı yaşatamaz bana biliyorum. Ama yine de yokuşta yığılıp kalmayacak bir araç istiyorum.

Uzun oldu biraz, hakkınızı helal edin.

Listeye bakınca bir çırpıda gözüm Golf'ü seçti. Biraz daha asılıp donanımlı bir 1.4 T Astra alabilirdiniz ama üstüne en az 7-8.000 daha koymanız gerekiyor olsa gerek.

5 yıl bindikten sonra Astra ve Golf satılır ama Cruze için bir şey söylemek adına çok erken. Hali ile riske girmemeniz gerekiyor. Ben olsam 5 yıl saonra araç değiştirmek istediğimde elimin altındaki aracın elden çıkarılabilir olmasına ve ''peşinat tutarı'' edebilmesine önem verirdim. Bu da yine Golf ve Astra dedirtiyor.

Lpg taktırmanız gerekecek. Gidin bakın, hangisi daha konforlu ise, hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın derim. Ama Golf'ün kasa değiştireceğini de göz önünde bulundurun.

Ben olsaydım... Zor seçim doğrusu :) Gidin, bakın, beğenin hele :) Test isteriz ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalavun -- 5 Eylül 2012; 19:17:00 >

• bizi 1.3 CDTI maceralarından mahrummu bırakıcaksın

Bu araçlardan hangisini alırsam tabii inceleme yaparım. Ama şuan önemli olan karar verebilmek.

Cruze beni 4-5 sene sıkıntısız götürebilir mi acaba?Şimdi 38 bin verip aldığım cruze 3 sene sonra 25 bin ederse onu da almak çok mantıksız. Senede 4 bin lira değer kaybetmiş olacak.

Ayrıca konuyu yanlış yere açmışım, biri şikayet edip araç - kıyaslama - tercih bölümüne taşınmasını söyleyebilir mi ?

Alternatif olarakta,Yeni i30,Bravo 1.6Mj bak başkan.

Orijinalden alıntı: r0x

Bunlar arasında Golf 6.Lpg ile uyumlu 2. elde değer kaybetmiyor,istediğin zaman değiştirebilirsin.

Onlar çok para hocu ya. Aşağı yukarı 35 bin civarına bir araç bakıyorum. He 35 vermişken 38 de veririm. Psikolojik sınırım 38 zaten. 39 bin lira C segmenti arabaya vermem.

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Bunlar arasında Golf 6.Lpg ile uyumlu 2. elde değer kaybetmiyor,istediğin zaman değiştirebilirsin.

Onlar çok para hocu ya. Aşağı yukarı 35 bin civarına bir araç bakıyorum. He 35 vermişken 38 de veririm. Psikolojik sınırım 38 zaten. 39 bin lira C segmenti arabaya vermem.

O değilde ben olsam performans arabası alırdım.

Bence golf al.Bravo dizel 2.el istediğin fiyata bulabilirsin.
  • Ben aralıkta cruz lt modelini 35 bin tl ye aldım,o zaman astra en baz modeli 42 bin tl satıyorlardı,golf trendline 38 bin tl idi,evli ve çocuklu ve donanım zenginliğinden dolayı sedan cruz u tercih ettim,lavato marka lpg taktırdım 10 bin km dir biniyorum,gayet memnunum,tercih senin içine hangisi siniyorsa onu al bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saruhan33 -- 5 Eylül 2012; 19:58:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: saruhan33

Ben aralıkta cruz lt modelini 35 bin tl ye aldım,o zaman astra en baz modeli 42 bin tl satıyorlardı,golf trendline 38 bin tl idi,evli ve çocuklu ve donanım zenginliğinden dolayı sedan cruz u tercih ettim,lavato marka lpg taktırdım 10 bin km dir biniyorum,gayet memnunum,tercih senin içine hangisi siniyorsa onu al bence.

Şimdi cruze LT modeli sedan 41 bin HB 40 bin liste fiyatı. İki bin indirim yapıyorlar. Aradan bayağı zaman geçmesine rağmen zamn yapılmış.
  • Auris 1.33 Comfort 40,700 37,900

Aha şimdi de auris çıktı... Pazarlıkla 35 yaparlar mı acaba?
    Passat'05 1.6 Exclusive manuel (2013-2015)
    Golf'00 1.6 Comfortline manuel (2011-2013)
  • Auris'i geç. Hem motor cansız, hem yeni kasası çıkıyor. Vw önde ama donanım çok zayıf.. Al bir Cruze keyfine bak. Panthèr rumuzlu arkadaş eskisinin üstüne yeni Cruze aldı, Coşkun desen o da memnun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
  • ikinci elini düşünüyorsan Cruze HB kasayı unut zararın çok olur Golf ve Astraya göre..tercihin son ikisi olmalı..
  • bahsi geçen araçların donanım/güvenlik/fiyat karşılaştırmasına beklenti ve amaçlarıda dahil edip doğruyu bulacaksınız.
    şu an için beklentilerini karşılayan ve cevap veren araç, en iyi araçtır....

şimdiden 4-5 sene sonrayı düşünmenin anlamı yok. o kadar süre de neler olur neler, aynı zaman da "kim ölee kim kala"

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • Astra'nın LPG uyumu soru işareti,ama Golf'ten performans olarak üstün.LPG'siz bineceksem Astra tercih ederdim,Cruze düşünmezdim.

Orijinalden alıntı: Aytürk

Auris'i geç. Hem motor cansız, hem yeni kasası çıkıyor. Vw önde ama donanım çok zayıf.. Al bir Cruze keyfine bak. Panthèr rumuzlu arkadaş eskisinin üstüne yeni Cruze aldı, Coşkun desen o da memnun..

2010 yılında CRUZE 1.6 LS NB AT PLUS(113bg)aracı 35.000tl ye almıştım. bu araç ile toplam 27.000km yaptım yakıt tüketimi 9lt ydi.

araç 3 yılı doldurmaya yakın yeni araç arayışına girdim. uygun fiyat, donanım, güvenlik ve otomatik şanzıman ön plandaydı.
    malesef kendi kriterlerimde 48-50.000tl den aşağı araç bulamadım. bir gün servis müdürü arkadaşımı ziyarete gittiğimde
    kampanyadan ve uygun fiyattan bahsedilince, muhtelif hediyeden oluşan CRUZE 1.6 LT HB WTCC AT SR Beyaz(124bg)
    aracı 40.200tl ye alıverdim.

aldıktan 10 gün sonra aracın kampanyası bitti fiyat yükseldi. şimdi 45.000tl liste fiyatlı, 43.000tl ye bırakıyorlar.

2. cruze'u aldığım için hiç pişman değilim. HB cruze sedan cruze dan daha zevkli bir araç. hele hele WTCC nin görüntüsü ve
    sunroof'un keyfi süpermiş.araç şu anda 1.100km de 100km/9.4lt gösteriyor. sanıyorum 3-4.000km sonra 8.5lt sabitleyeceğim.

konusu da burada;http://forum.donanimhaber.com/m_61964210/mpage_1/key_Panth%E9r/tm.htm

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."

• auris 1.33 comfortta 35 bin, 1.6 comfort extralarda 39bine kadar indirim yapıyorlar. Comfort extrada alaşım jant falan da var, tipi de güzel. Motoru da 132hp, golften astradan, cruzeden hem çok daha performanslı hem de ekonomik. Sana auris iyi gider, diğerleriyle çok tokatlanırsın, sonra bize anlatacak bir şeyin olmaz

Orijinalden alıntı: kyros32

Astra'nın LPG uyumu soru işareti,ama Golf'ten performans olarak üstün.LPG'siz bineceksem Astra tercih ederdim,Cruze düşünmezdim.

Astra edition ve Cruze LT de kullanılan motor aynı, ikisi de opelin 1.6 Ecotech motoru.
    birisi 115bg diğeri manifold güncellemesi ile 124bg çıkartılmış.

aynı motor olduğu için magnezyum subaplara sahipler, zamanla lpg nin yüksek sıcaklığından dolayı uzama yapıyorlar.
    bu sorun duruma ve kullanıma göre 40-60.000km arasında ortaya çıkyor. şu anda 1.000-1.500Tl arasında çelik subap yenilemesi
    ile yola devam edilebiliyor.

edition donanımı biraz eksik ve zayıf. marka algısı ve 2.el(1.6 115bg?) değerinden dolayı tercih edilebilir ama ben Astrayı Enjoj plus
    paketi başlangıç olarak görüyorum. ama onda da 1.4T alınmak zorunda. tabi fiyatı da 44.500'e çıkıyor.

araba işleri biraz zor bir durum.

araba almak isteyen herkese kolay gelsin...

• Hitler yazınca daha karizmatik oluyor değil mi kıl oluyorum şu lafada
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.