Şimdi Ara

Golf 1.2 TSI Yakıt Deneyimlerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
22.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar bugün erzurum- ağrı arası gene yol yaptım. 110 ile gittim tırmanışlarda sıkıştırmadım arabayı . dönüşte ortalama hızım 96 idi. 4.9 ile döndüm. lastikler 32 psi continental ts 850. 90 kg ve 62 kg iki kişi araba
  • Benim aracım da 110 kmde yakit alindiktan sonra 20 km hiz 6.2 yakit tüketimi gosteriyor uzun süreli kullanim 16 km hız 7.7 tuketim şehir içi. Ilerleyen gunlerde daha da düşebilir ama 1.2 tsi motorlar kullanima gore yakıt sunuyor gibi geldi yuklenirse çok yakar sakinde az

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni araç olarak golf 1.2 tsi dsg düşünüyorum.Şu an dizel manuel araç kullanıyorum,dizelin sesinden ve manuelin istanbul trafiginden uzaklasmak istiyorum :) 1.2 tsi dsg alsak yılda 20.000km yapıyorum,yakıt beni cok üzer mi? (İstanbul sehir ici (%80) sehir dışı(%20)yilda 1-2 kez izmir e gidip geliyorum.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimus95

    yeni araç olarak golf 1.2 tsi dsg düşünüyorum.Şu an dizel manuel araç kullanıyorum,dizelin sesinden ve manuelin istanbul trafiginden uzaklasmak istiyorum :) 1.2 tsi dsg alsak yılda 20.000km yapıyorum,yakıt beni cok üzer mi? (İstanbul sehir ici (%80) sehir dışı(%20)yilda 1-2 kez izmir e gidip geliyorum.)

    hocam ben 20 25 bin arası yapmama rağmen 1.2 tsi aldım.
  • 2013 Golf 7 1.2 tsi bmt manuel ş.içi tüketimi 5.3 lt 100 km



     Golf 1.2 TSI Yakıt Deneyimlerim
     Golf 1.2 TSI Yakıt Deneyimlerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MATHE_ -- 9 Mart 2018; 1:16:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MATHE_ M kullanıcısına yanıt
    Gerçekten başarılı.

    Alalı 7 hafta 1.2 DSG 265 TL depo doldurdum. 5,66 TL/LT gider dediği km 630 KM.

    Bu hesaba göre ort yakıt tüketimim 7,42 Oluyor ki kullanalı daha 200 KM oldu. umuyorum azalır.

    @MATHE_ b değerleri nasıl yakaladığını da yazarsan sevinirim.
  • ricikli R kullanıcısına yanıt
    Aracım manuel. İlk çalıştırmadan sonra motor ısınana kadar çok sakin kullanıyorum. Devir 1400 ile 2000 arası kullanıyorum. Vitesi yükseltmeye üşenmiyorum. Kırmızı Işığı gördüğüm anda ayağımı gazdan çekiyorum. Araba kendi halinde yavaşlarken Devir 1400 ün altına düşerse vitesi hemen küçültüyorum. Çünkü 1400 devirin altında gaza basmasam bile anlık yakıt tüketiminden takip ettiğim kadarıyla yakıt tüketiyor araç. Hız yapmak istediğimde yol boşsa gazı köklüyorum. Yani hemen sonrasında yavaşlamam gerekecekse hızlanmaktan kaçınıyorum. Kayseride yaşıyorum genel itibariyle dur kalkı az olan bir şehir, 14 km Güzergahımda yükselti farkı var , 18 tane kırmızı ışık var hepsine yakalanmasam da yarısına kesin yakalanıyorum. işe giderken 4 litrelere kadar düşüyorum, dönüşte 5.5 lt olabiliyor. Haftada 4 5 gün ekstra 2-3 km lik kısa mesafelerde de kullanıyorum aracı. O zamanlar 6 lt gibi yakıt tüketimi olabiliyor. Yokuş aşağı yerlerde gaza fazla basmıyorum hafif dokunmak hızlanmak için yeterli oluyor. Tasarrufa büyük katkısı olduğunu düşündüğüm noktalardan biri camlar açık gezmiyorum. Havalandırma yetmezse klima açıyorum. Lastik basınçları 34 psi kullanıyorum. Depomu full dolu tutmuyorum yarım dolu olur genelde. Hem yakıt fiyatları düşer umuduyla hem de çok fazla yakıtın olumsuz ağırlığından kurtulmak için. Aracım benzinli olduğu için sabahları çalıştırdığımda ısınması için rölantide bekletme huyum yok. Çalıştırır 10 15 sn sonra yola çıkarım.

    Haftada 1-2 defa keyif için yolun müsait olduğu yerlerde aracın tadını çıkarmak için 3. Viteste gazı kökleyip 140 150 görüp tadında bıraktığım da oluyor :) yakıt tüketimini düşüreceğim diye keyif yapmaktan da kaçınmamak lazım

    Ekleme: ilk zamanlar yakıt ortalamalarım 6 lt civarı idi. Aracı tanıdıkça alıştıkça düştü. sizin araç otomatik vitesmiş model yılı hangisi yakıt tüketimi farkediyor olabilir. 105 beygirle 110 beygirlik seri arasında yakıt tüketimi farkı var diye biliyorum.

     Golf 1.2 TSI Yakıt Deneyimlerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MATHE_ -- 22 Nisan 2018; 21:55:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MATHE_ M kullanıcısına yanıt
    Son zamanlarda kullanma şeklimin değişmesiyle 6,5 LT'yi geçmediğimi söyleyebilirim. Tüketim düştü yani :) Aracım 2014 aralık üretimli DSG . Dediğiniz gibi işin keyfini almak için ben de istanbulda osmangazi köprüsü gibi güzel yeni yollarda köklüyorum. 170-180 kasmadan çıkıyor.

    Fark ettiğim bir durum var ki tüketimde kesinlikle çok farkı olduğunu söyleyebilirim. Hız sabitleme. 50KM yada 90 km fark etmez. sürekli aynı ortalamada gidebileceğim tüm yollarda neredeyse hız sabitleme kullanıyorum. hem konforlu hem hesaplı. Tavsiye ederim.
  • arkadaşım da geçen ay 1.2 tsi dsg aldı. o da çok keyif aldığını ve 6.5 üzerine henüz çıkmadığını söyledi. benim de içime kurt düşürdü :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anadolu

    arkadaşım da geçen ay 1.2 tsi dsg aldı. o da çok keyif aldığını ve 6.5 üzerine henüz çıkmadığını söyledi. benim de içime kurt düşürdü :)
    Yeni ortalamamı görmelisiniz o halde.

    Yukarıdaki kış olduğu için yüksek





     Golf 1.2 TSI Yakıt Deneyimlerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Maşallah, benim araç güya lpg'li ama aynı yakıyoruz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anadolu

    Maşallah, benim araç güya lpg'li ama aynı yakıyoruz :)
    Aynı araçla kayseri alanya arası gidişte 5.3 dönüşte 5.5 lt yaktım 560 km yol.

    120 130 km hız ortalamalarda seyrettim.

    Şehir içi verilerimden yüksek yani, gaza basınca yakıyor tsi motorlar.



    90 la gidersek 4 lt altına düşer belki ama kendime o eziyeti çektiremem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.