< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
| _____________________________ |
|
"Robotlardan saklanmak yok . İyi eğitimli ve deneyimli doktorlar , insan gözünün hemen göremediği kanserli hücreleri tespit etmek için hassas ameliyatları daha hassas bir şekilde gerçekleştirebilen ve röntgenleri daha verimli ve doğru bir şekilde okuyabilen gelişmiş robotlar tarafından bir kenara itilebilir." HOCAM ![]() ![]() ![]() |
|
|
| _____________________________ |
|
300 milyon iyimser tahmin olmuş. Önce dijital ortamda yapılan işleri yapay zekaya yaptıracaklar, robotlar ikinci aşama, yazılımla halledilen işlerin maliyeti robotlara göre daha düşük olacak. Bu yüzden amelelik, kapıcılık, madencilik gibi işler bir süre daha güvende görünüyor. O bembeyaz yakaların nasıl kirlendiğini göreceğiz. Çoğu kişi neyin geldiğinin farkında bile değil, ben 5 sene sonra piyasada giriş seviyesinde iş kalmamış olabilir şeklinde endişeleniyorum, sonrası ise çok daha karanlık görünüyor... |
|
Napılması lazım tam bilemiyorum ama ne yapılacaksa bir an önce yapılması lazım, yapay zekanın etkileri gittikçe kötüye gidecek işler açısından. Yazılım veya bilgisayar riskli bölümlerden aslında, hem mezunu dünya genelinde çok arttı hem programalama bilen sayısı da çok fazla, bir yandan da program yazma işini tamamen yapay zeka yapacak gibi görünüyor yakında... |
|
|
|
Şu an için hayır. Teşhis ve tedavi takibi anlamında yapay zeka doktordan çok daha iyi iş çıkarabilir ama regülasyonlar ve güvenlik önlemleri nedeniyle doktorları aradan çıkarmazlar uzun bir süre daha. Bence tıp en garantili mesleklerden yapay zeka karşısında bile, çünkü diploma ve uzmanlık olmadan o iş yapılamıyor ve mesleği icra edebilen kişi sayısı zaten az ve sağlık konusu olduğu için mutlaka insanın yapay zekayı takip etmesini isteyecekler, ayrıca fiziksel olarak da birçok şey yapıyorlar. 50 sene ilerisi için falan konuşamam tabi, ameliyatların hiç doktor gerekmeden yapıldığı noktoaya da gelebilir teknoloji ama o durumda bile doktor gözetiminde yaparlar... |
|
|
|