Şimdi Ara

Golden almayı düşünüyorum sorularım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kardeşimin çok istemesinden dolayı bir golden almayı planlıyorum, ama hem bizim rahatlığımız hem de goldenın rahatlığı açısından bir kaç sorum var.

Öncelikle biz apartman dairesinde oturuyoruz. (160 m2) Teriyerlerden sonra evde bakılacak köpeklerden birisi diye duydum goldenlar hakkında, bu doğru mu? Yani dairemizde bu köpeği besleyebilir miyim? Bir diğer sorum, 13. katta ikamet ediyoruz. Bu köpek için bir tehlike arz eder mi? Yani dışarıyı izlemek için pencereye falan tırmanır mı? Çünkü eski evimizde kedim maalesef 5. kattan aşağıya düştü. Çok şükür ölmedi. Ama içim cız etmişti. Aynı şeyi yaşamak istemem, sonuçta köpekler dört ayak üstüne düşmüyor, ayrıca 13. kat.

Diyelim ki bu ortamlar köpek için uygun ve ben almaya karar verdim. Kaç aylıkken alınmalı, yapılacak aşıların fiyatları nedir? Ayrıca aylık ortalama ne kadar bir gideri var? Kardeşimi sevindirmek istiyorum ama bilinçsizce alıp hayatı hem ona hemde bize zindan etmek istemem. Vaktinizi ayırıp cevaplarsanız memnun olurum şimdiden teşekkürler.

• Bende apartman dairesinde oturuyorum (110 m2) ve akita cinsi köpek besliyorum 9. katta. Eğer onu mutlu ederseniz ufacık yerde bile yaşar, zaten hep sizin yanınızda olmak isteyecektir. Bahçeli ev olsa bile devamlı evde olmak isteyecek. bu açıdan apartman dairesinde sorun olmaz. Genellikle köpeklerin atlama huyu yok, bilinçliler bu konuda. Bir şey olacağını sanmıyorum.

Köpeği en az 2 aylıkken alın. Aşı fiyatları başta fazla olur tam bilemiyorum. Ama daha sonra 3 ayda bir ve yılda bir olan aşıları var. 3 ayda bir olan 60 lira ödüyorum ben. Aylık da kuru mama fiyatları 50-200 arası değişir. Ben 90 liralık kuru mama alıyorum 1 ay gidiyor. Zaten ek takviyelerde yapıyorum sadece kuru mama vermiyorum. Yavruyken çok masraflı olur ama daha sonra masraf pek olmaz. Tabi herhangi bir hastalığa karşı da hazırlıklı olmalısınız, bu da baya masraf demek. Günde en az 2 kere dışarı çıkarmalısınız, enerjisini atmalı. Eğer bakamayacaksanız hiç bulaşmayın, sonra sokağa atıldıklarında ya da sahip değiştirdiklerinde kötü etkileniyorlar.

• Öncelikle biz apartman dairesinde oturuyoruz. (160 m2) Teriyerlerden sonra evde bakılacak köpeklerden birisi diye duydum goldenlar hakkında, bu doğru mu?

- aslinda bu sana gore degisir. bircok insan golden icin ev kopegi der ama tuylerini, kokusunu, boyutunu vs dusunursen bu birazda sana kalmis.

3. katta ikamet ediyoruz. Bu köpek için bir tehlike arz eder mi?

- etmez. sadece yavruluk zamaninda bir sure daha dikkatli olmalisiniz.

Kaç aylıkken alınmalı, yapılacak aşıların fiyatları nedir? Ayrıca aylık ortalama ne kadar bir gideri var?

- en az 2 aylikken alinmali. daha erken almayiniz. asi fiyatlarini ve takvimini internetten bulabilirsiniz. aylik harcamada yine sana kalmis. ne tur yiyecek verecegine (kaliteli kuru mama tavsiye edilir) ve olasi saglik problemlerine gore degisir.
  • Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim, evin büyüklüğünü köpek için sormuştum. Bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Aşılar ilk yıl biraz fazla fakat fiyatları gayet makul. Gerçi güncel fiyatlar ve bilgilendirme için bir veteriner ile görüşmek en mantıklısı. Aylık mama ve ödül bisküvisi gibi masraflarda gayet ucuz.

Şimdi diğer sorulara geçelim. Köpeği nereden almalıyım, yani 2 aylıkdan büyük ve sağlıklı olduğuna nasıl emin olabilirim. Bir diğer sorum ise goldenların ortalama kaç yıl ömrü olduğu. Değerli cevaplarınız için tekrardan teşekkürler...
  • yeterli egzersiz yaptırdıktan sonra evin büyüklüğünün pek önemi kalmıyor. en önemli kısım günde 2 defa uzun yürüyüşler yapman.

10-13 yıl denebilir. ( )

nereden alınır ? öncelikte petshoptan ve internetten alınmaz. zaten bilinçli biri olduğunu yazılarından anlayabiliyorum. yinede görürsün ve çok seversin, dayanamazsın vs ben yinede uyarıda bulunayım; sakın ola sakın kardeşim petshoptan ve internetten (görmeden) köpek alma.

peki nereden ? ben olsam;

a) maddi durumum çok iyi ise hiç düşünmeden yurtdışından secereli getirtirim, gerekirse gider alırım , hemde avrupa turu atarım.

b) maddi durumum çok iyi değil ise yada "golden zaten türkiyede çok var, güzel örnekleride mevcut, e niye para verelim o kadar kardeşim? " diye düşünecek olursak o zaman köpeklere gönül vermiş, çok kaliteli anne ve babalardan yavru alacak olan köpeksever insanları bulmaya çalışırım. daha önce bir arkadaşıma baktık oradan biliyorum, secereli anne-babadan yavru alan bir sürü insanlar var ve bu insanların derdi genelde para değil; yavrulara iyi birer yuva bulabilmek...

c) türkiyede golden üreticisi kenneller illaki vardır. konu golden olduğundan pek bilmiyorum kennel isimlerini vs ama iyi bir araştırma ile iyi bir üretici bulunabilir. yinede çok dikkatli olmak lazım çünkü para kazanmak için çok yanlış şeyler yapan bir sürü üretici var.

sonuç olarak 2. seçenek mantıklı

ayrıa petarkadas.com a üye değilsen özel mesaj yolla davetiye yollayım. orada birçok golden sahibi var, irtibata geç vs vs

• Bu aralar harıl harıl secereli ve sağlıklı yavru arıyorum ama genelde 40-50 günlük yavrular var. Araştırmaya devam. Yavruyu eve getirdiğimde, mutlaka evde bulunması gerekenler nelerdir. Mama, mama kabı vb. Bir de tasma olayını ne zaman takmak gerekiyor...
  • Aşıları bitmeden dışarı çıkarmanı önermem..
    Tasmayı evde takarak alıştırırsan, ilk dolastırmanda sorun yaşamazsın..
    Bolca gazete bulundur evinde bolca lazım olacak çünkü.. :D
    Ve bolca oyuncak..
    Lükse bağlı olarak ödül maması alabilirsin birde..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tuvalet eğitimini biraz araştırdım da, ödül maması şart gibi gözüküyor, çok da pahalı değil zaten. 5-10 lira arası değişiyor. erkek veya dişi arasında şöyle bir handikap var diyebileceğiniz bir durum var mı? Dişi doğum, adet gibi nedenlerden dolayı sanki biraz daha bakımı uğraştırıcı gözüküyor. Bu nedenden erkek almayı düşünüyorum. Konu hakkında köpek sahipleri varsa aramızda, görüşlerini almak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

Tuvalet eğitimini biraz araştırdım da, ödül maması şart gibi gözüküyor, çok da pahalı değil zaten. 5-10 lira arası değişiyor. erkek veya dişi arasında şöyle bir handikap var diyebileceğiniz bir durum var mı? Dişi doğum, adet gibi nedenlerden dolayı sanki biraz daha bakımı uğraştırıcı gözüküyor. Bu nedenden erkek almayı düşünüyorum. Konu hakkında köpek sahipleri varsa aramızda, görüşlerini almak isterim.

Dişiler daha sadık ve daha kolay eğitilirler. Koruma içgüdüsü daha fazladır. Yılda iki kez 15 gün zorluk çekersin döneminde. Onun dışında dişi daha kolay. Dişi köpekler sadece 6 ayda bir döneminde çiftleşmek ister, onun dışında çiftleşmez.
    Benimki erkek. Erkek köpek şu bakımdan zor. Budlukları her yere işerler ve sakin değiller. Daha başına buyruk olur. erkek köpek her fırsatta çiftleşmek ister. bu yüzden daha heyecanlı olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.