Şimdi Ara

Göktürkçe öğrenmek istiyorum? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hellyeee

sağdan sola yazılır. kelime başlarında 'a,e' kullanılmaz. yani örneğin ata yazarken başındaki a'yı yazmazsınız.
    kelimenin ikinci harfi 'a,e' isede yazılmaz. yani temür yazarken 'tmür' şeklinde yazarsınız. zaten büyük ünlü uyumuna aykırı yazılmadığı için temür yazdığını anlarsınız.
    orjinal yazı şekli yumuşak ünsüzlerle başlamaz yani deniz yerine teniz gibi ama onu bugünün türkçe söylenişinde kullandığımız için ben yazarken bu kurala uymamayı tercih ederim. asıl sıkıntılardan biri türkçe olmayan kelimeleri yazmada doğuyor, sessiz damgalarında kalını ve incesi olduğu için bugün kullandığımız arapça yada batı dillerinden geçen ve büyük ünlü uyumuna uymayan kelimeleri yazarken bu alfabenin kuralları dışına mecburen çıkılıyor ve ortaya ucube kelimeler çıkıyor. bu sorununda dil bilimcilerin çözmesi gerekiyor aslında
    benim nacizane bildiklerim bunlar hata varsa düzeltsin bilenler

Hocam bir yanlışınız var. "Tmür" şeklinde değil de "Temr" şeklinde yazılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace

quote:

Orijinalden alıntı: Umut K.

quote:

Orijinalden alıntı: soon

kimle konuşacaksın merak ettim ?

neden herşeyden bir cikar amacı gozetiyoruz anlamadım

Keske osmanlica ogretilmesine karsi olanlarada ayni tepkiyi verebilseniz...

Kimse osmanlica ogrenmeye karsi degil zaten bunun zorunlu olmasina karsiyiz. Okullarda keyfi seyler ogretilmemeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanın kendi öz yazı dilini öğrenmesi kadar güzel bir şey yok. büyük şehirlerde bazı kurslar olduğunu biliyorum. internette videolu dersler var, googledan bak. son yıllarda bu konuda baya çaba var. taktir ediyorum. bende epeyce baktım. en güzeli de arapçılar gıcık oluyo bu duruma :D
  • Benim lise Türkçe hocam biliyor ama üniversitede Türk edebiyat tarihi gördüğünden ve okulda da biraz öğretmesi gerekiyor. Öğrenmen diğer dillere göre daha kolay olur benzerlik sayesinde ama Türkçeci veya Tarihçi değilsen işine yaramaz bence zamanını boşuna harcama.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.