Şimdi Ara

Gökçeada altın madeni tehdidi altında !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
80
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2011 yılında dünyanın ilk ve tek 'Sakin Adası' seçilen Gökçeada, altın ve gümüş madeni tehdidi ile karşı karşıya. Maden şirketinin yaptığı başvurunun olumlu bulunduğu ve ÇED sürecinin başlatıldığı belirtildi. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, adada maden arama faaliyetlerine kesinlikle karşı olduklarını ifade etti. Başkan Çetin, "Maden açılmasını bırakın biz sondaj yapılmasına da karşıyız" dedi.

    Dünyanın ilk ve tek 'Sakin Adası' seçildi.

    Dünyanın ilk ve tek 'Sakin Adası' seçildi.
    2002 yılından bu yana ada içerisinde gerçekleştirilen organik tarım faaliyetleri ile özellikle 2008 yılından bu yana gerçekleştirilen tarım turizmi uygulamaları sayesinde misafirlerine eşsiz bir doğal ortam sunan Gökçeada, 2011 yılı Haziran ayında almış olduğu Cittaslow (Sakin Şehir) unvanı ile dünyanın ilk ve tek 'Sakin Adası' seçilmişti. Turizm, tarih, organik tarım ve doğa sporları ile son yılların gözde mekanları arasında yer alan ada, altın madeni ruhsat izni ile sarsıldı.
    Yakınlarında Sualtı Milli Parkı ve Tuz Gölü var.

    Gökçeada altın madeni tehdidi altında !!!!

    Yakınlarında Sualtı Milli Parkı ve Tuz Gölü var.
    Uzmanlar 1 kilo altın için 1000 ton kayanın eritilmesi gerektiğini ve bunun siyanürle gerçekleştiğini söylüyor. Gökçeada’nın topografik yapısını değiştirecek kararın uygulanması halinde yeraltı suları ve adada bulunan 5 göl ciddi tehdit altında kalacak. Maden aranacak bölgeye 14 kilometre mesafede Sualtı Milli Parkı bulunuyor. Yine 11 kilometre yakınında ise Tuz Gölü yer alıyor. Maden şirketinin proje dosyasında Sualtı Milli Parkı'nın ve gölün aramadan etkilenmeyeceği ifade ediliyor. Proje alanına en yakın mesafede bulunan güney yönünde Damlar Deresi, kuzey yönünde Çamiçi Deresi, güneybatı yönünde 2505 metre mesafede Şahinkaya Göleti, kuzeybatı yönünde 1549 metre mesafede İncesu Deresi yer alıyor. Söz konusu derelere katı veya sıvı atık atılmayacağı taahhüt ediliyor. Ancak toprağın yüzlerce metre altına yapılacak sondajların yeraltı sularına vereceği zarardan başvuru dosyasında söz edilmiyor.Gökçeada altın madeni tehdidi altında !!!!







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.