Şimdi Ara

GÖKBEY Hava Ambulansı test uçuşunu yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
17 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • GÖKBEY Hava Ambulansı test uçuşunu yaptı
    Yerli imkanlarla geliştirilen GÖKBEY’in yeni versiyonu GÖKBEY Hava Ambulansı tanıtıldı ve ilk uçuşunu gerçekleştirdi. GÖKBEY Hava Ambulansı, Türk coğrafyasının hava iklimine ve yerli üretim altyapısına uygun olarak Türk mühendisler tarafından tasarlandı.

Ayrıca Bkz.ASPİLSAN'dan dev hamle: Türkiye'de LFP batarya üretecek!

GÖKBEY Hava Ambulansı afetlerde, depremde, selde ve zorlu coğrafyalarda acil sağlık desteği sunacak. Aynı anda iki hastaya yoğun bakım şartlarında müdahale edilebilecek sağlık ekipmanları bulunduruyor. Yaklaşık 1 ton yakıt kapasitesine sahip olan GÖKBEY Hava Ambulansı 3,8 saat havada kalıyor. 700 kilometre menzile sahip.

GÖKBEY Hava Ambulansı test uçuşunu yaptı
    Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerinde, GÖKBEY hava ambulansının test uçuşu başarıyla gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Memişoğlu ve Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Gökbey’in test uçuşuna eşlik etti. Helikopter, test uçuşunun ardından güvenli bir şekilde iniş yaptı.

2026'da envantere girecek

Hava ambulanslarının görev yapabilmesi için Delta sertifikasına ihtiyacı var. Önümüzdeki günlerde Delta testleri tamamlanacak. 2026 sonuna kadar 3 adet helikopterin Sağlık Bakanlığı’na teslim edilmesi planlanıyor.

• Gurur duyuyoruz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Menzil cok olumlu,ıgdırdan alıp malatyadaki ya da karsdan alıp samsundaki buyuk hastanelere nakil tek seferde yapılabilir. Umarım hızı da iyidir, donanımın ağırlığını bilemiyorum fakat 300 km üzeri bir hızın çok faydası olacaktır ama becerilebilmişmidir bir bilgim yok, Ve 2027 de de +10 envantere katılabilirse çok olumlu gelişme yaşanır.

Umarım ihracatta da başarılı olur , şöyle birkaç sene içinde fuarlarda falan guzelce tanıtımını yapıp 50 civarı satabilirsek tadından yenmez.

• de hadi daha hızlı....bugun 500 adet üretseler alıcısı hazır urun...bana mı agır gidiyolar gibi geliyor..yerli motorla seri uretim tarihi 2028..daha cok var..

• maligezgin kullanıcısına yanıt

pervanesine de değmesin. 

Degdirenler ölsünGÖKBEY Hava Ambulansı test uçuşunu yaptı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 8 Nisan 2026; 13:59:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çok yakında seri üretim ile daha fazlası teslim edilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.