Şimdi Ara

God of War PC - İnceleme: 'Mükemmel optimizasyon'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • God of War PC - İnceleme: 'Mükemmel optimizasyon'



    Her şeyden önce şunu belirteyim; hiçbir ekstra uğraş olmadan PlayStation’ın en önemli oyunlarından birini bir gün Xbox kontrolcüsüyle rahatça oynayacağım aklıma gelmezdi. Ancak her ne kadar Xbox kontrolcüsüne bayılsam da artık God of War ve PlayStation'ın arasındaki çekimden midir nedir bilmiyorum, ellerim PlayStation 4 kontrolcüsünü aradı. Yine de Xbox kontrolcüsünün gayet keyif verdiğini söylemem gerek. Asıl yabancılığını fare-klavye ikilisine geçince hissettim. Ama buna birazdan detaylı bir şekilde geleceğim.



    Bildiğiniz üzere Nintendo ve PlayStation kendi oyunlarının konsollarına özel kalması konusunda bir hayli ciddi ve tutarlı bir şekilde ilerliyordu. Ancak PlayStation da yeminini bozdu ve önce Horizon Zero Dawn, ardından da Days Gone’ı PC’ye getirdi. Bu oyunlar her ne kadar önemli PlayStation oyunları olsa da hiçbiri PlayStation köklü serilerinden değildi. Bu yüzden oyuncuların içlerinde kıvılcımı aleve çevirmek için daha büyük bir seri bekliyordu ki duyurular arka arkaya geldi. Öncesinde Uncharted, sonrasında da God of War PC için duyuruldu. Geçtiğimiz gün de God of War’un PC sürümü çıkışını yaptı.



    God of War PC - İnceleme: 'Mükemmel optimizasyon'



    God of War’un ne kadar büyük bir marka olduğunu zaten biliyoruz. PlayStation’ı olmayan bile seriyi tanıyor ve hikâyeyi biliyor. Bildiğiniz gibi incelememize konuk olan bu oyun da 2018 yılında çıkışını yaptı ve seriyi ciddi oranda yeniledi diyebiliriz. İncelememizde oyunun hikayesi ve oynanışı gibi içerik kısmıyla çok ilgilenmeyeceğimi söyleyeyim. Sonuçta yıllar önce o kısımları bol bol deneyimledik, okuduk, izledik. İncelemede sadece PC sürümündeki farklardan ve teknik özelliklerden bahsedeceğim.



    Muazzam Optimizasyon



    Evet, alt başlıkta hatta ana başlıkta da belirttiğim gibi oyunun optimizasyonu muazzam. Açık konuşmak gerekirse ben biraz afallayacaklarını düşünmüştüm ancak şu ana kadarki PC portları arasında en iyisini yapmışlar diyebiliriz. Tabii kendi oyunları içerisinde. Oyunun Nvidia ekran kartı sahipleri için DLSS ve Reflex gibi önemli özellikleri barındırdığını belirtelim ki özellikle DLSS bir hayli etkili ancak ufak sorunları da yok değil.



    God of War PC - İnceleme: 'Mükemmel optimizasyon'



    God of War Performans Değerleri



    Oyunun performans tarafı kesinlikle en çok merak edilen konulardan birisi. Benim denediğim PC, RTX 2060’lı bir PC’ydi. DLSS kapalıyken RTX 2060’lı sistem 2K çözünürlükte ve Ultra ayarlarda 60 üzeri FPS, yüksek ayarlarda 80 üzeri, Original ayarlarda 100 üzeri FPS veriyor. DLSS’i açtığınızda ise ortalık şenlik alanı gibi oluyor. DLSS ayarının seçeneğine göre Ultra ayarlarda 60 FPS ile 150 FPS arasında farklı değerler alabiliyorsunuz. Bu arada “Original” isimli grafik ayarı PlayStation 4 versiyonu ile birebir aynı. Grafik ayarları da düşükten yükseğe şöyle gidiyor: Düşük – Original – Yüksek – Ultra.



    Ayrıca 1070 Ti’ın nasıl bir performans verdiği konusunda da sizlere şöyle bir bilgi verebilirim. 1440p’de Ultra ayarlarda 40 FPS civarı, Original’de 55-70 arası, Düşük’te ise 60 FPS’in altına düşmüyor. 1080p’de ise Düşük ayarlarda 80 civarı FPS alırken Ultra ayarlarda da 50-60 FPS arası aldık. RTX 3080 Ti'lı sistemde nasıl durduğunu da buradaki videomuzdan izleyebilirsiniz.



    DLSS ile ilgili şunu söylemem lazım aslında. Oyunun DLSS’ini aktif ettiğimde görüntü de tam olarak anlam veremediğim bir gariplik oldu. Sanki oyunun keskinliği arttırılmış gibiydi. Ancak benim oynadığım versiyonun inceleme versiyonu olduğunu ve ilk yamaları almadığını belirteyim.



    God of War PC - İnceleme: 'Mükemmel optimizasyon'



    Teknik detayların yanı sıra gözle görünen farklara baktığımızdaysa aslında bizleri çok dar farklı bir şey beklemiyor. Ultra ayarlarda oynadığınızda bile oyunun PlayStation 4 versiyonundan çok farklı durmadığını söylemek gerek ki şunu belirtelim; oyunun PlayStation 4 versiyonu bile muazzam. Ancak yine de ışıklandırma ve özellikle gölgelerde daha kaliteli durduğunu söylemek gerek. Bunun dışında kaplama kalitesi olsun, uzak mesafe çizimi olsun aynı diyebiliriz ancak bu hali de gayet yeterli.



    Son olarak da şunu söyleyeyim. Oyunu kesinlikle kontrolcü ile oynamanızı tavsiye ediyorum. Fare-klavye optimizasyonu da gayet iyi olmuş ancak asıl keyfin kontrolcü ile çıktığını belirteyim.



    Puan



    Toparlamak gerekirse oyunun gayet güzel bir şekilde PC’ye getirildiğini söyleyebilirim. Ortalama bir ekran kartı ile gayet keyifli bir deneyim elde edebilirsiniz. Oyunun içerik anlamındaki kalitesini söylemeye zaten gerek yok. Bu yüzden her şeyiyle birlikte toparlayınca God of War PC’ye rahatlıkla 10 üzerinden 9.0 puan verebilirim. Son olarak da PlayStation’a göndermiş oldukları inceleme kodu için teşekkür ederiz.





  • Tr deki satışların bir önemi yok. Avrupa ve Amerika’daki satışlar iyi olsun yeter. Ayrıca tr de oyun satın almak artık lüks maalesef. Bu saatten sonra bi oyuna 300-500 ü bırak 150-200 veremeyen olursa kimsenin bir şey demeye hakkı yok.
    Korsan indirmeyi bırak millet oyun oynayacak PC toplayamıyor. Elbette alabilen alsın. Ne mutlu alabilene. Alamayan da indirsin geçsin kime ne ?
    Nasıl optimizasyonu mükemmelmiş anlamadım. Days Gone'ın optimizasyonu çok çok daha iyiydi, onu geçtim ps4 exc. olup pcye sonradan çıkan death stranding'in şahane optimizasyonunu saymıyorum bile. 1050ti ile orjinal ayarlarda 30'un altında düşmesin diye fsr açıyorum, ps4'ün grafik kartının 1050ti'dan ne kadar daha kötü olduğunu anlatmama gerek var mıdır? 2018 de çıkan oyunu, 2020-2021' de çıkan donanımlarla iyi çalışıyor diye övemezsiniz. Birazcık mantık ya.
  • Oyun hala çok iyi görünüyor böyle bir mükemmel oyun oynayabildik

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben bu oyunu senelerdir bekliyorum la sonunda çıktı pc versiyonu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastian Insane -- 15 Ocak 2022; 11:14:57 >
  • Doğru düzgün oynatacak pc alamıyoruz ki oynayalım

  • Youtube'da da mükemmel deyip DLSS açarak deneyenler var. Başlığa da Ultra Mega Epic details falan yazmış. Allah akıl fikir versin. Gerçi native'de de RTX3070'le 1440p'de iyi çalışıyor.

  • Bakayım bakalım pc çalıştırabiliyor mu bu oyunu

  • Babblebabble kullanıcısına yanıt
    Ben ultra + dlss quality'ye tamamım açıkçası.

  • 1050ti ile en düşük ayarlarda fullhd 30 fps, 720p 60fps veriyor bence oynanır derecede :)

  • Sistemi kurdum ekran kartı yok allah kahretsin alamıyorum. Evde eski 840m li notebook vardı belki onunla 30 fps ile oynarız dedik directx 11.1 desteklemediği için açmadı. Geçim derdinden böyle basit bir şey bile alamıyoruz ya deli oluyorum.

  • God of War PC - İnceleme: 'Mükemmel optimizasyon'NVIDIA GeForceyoutube
    God of War is available now on PC with NVIDIA DLSS, accelerating performance by up to 45% at 4K → https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/god-of-war-pc-dlss-reflex-out-now Harness the AI power of NVIDIA DLSS to boost frame rates and generate beautiful, sharp images on GeForce RTX GPUs. Utilize NVIDIA Reflex to quickly and easily reduce system latency, making gameplay snappy and responsive for even the most difficult challenges on GeForce 900 Series and above. Learn More About God of War on PC: https://store.steampowered.com/app/1593500/God_of_War/ https://www.epicgames.com/store/en-US/p/god-of-war Subscribe to GeForce! https://www.youtube.com/channel/UCL-g3eGJi1omSDSz48AML-g GeForce Twitter: https://twitter.com/NVIDIAGeForce GeForce Facebook: https://www.facebook.com/NVIDIAGeForce/ GeForce Instagram: https://www.instagram.com/nvidiageforce/ #GodOfWar #RTXOn #DLSS #Reflex
    https://www.youtube.com/watch?v=K8DddlREHEE&feature=youtu.be

    God of War PC - İnceleme: 'Mükemmel optimizasyon' 

  • PC'de oyun oynamıyorum konsolda oynarım dolayısıyla pc ve donanım fiyatlarından bayadır kopuğum bu konu vesilesiyle ekran kartı fiyatlarına bakayım dedim ne olmuş öyle ya... Adam akıllı bi oyun bilgisayarı toplamak imkansız...

  • origin90 kullanıcısına yanıt

    Çok ilginç. Vulkan ile açılmıyor mu? Playstationlarda directx desteği yok bile. Vulkan olması lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de oyun oynamak bir lüks.

  • 750ti seviyesinde ki ps4 oyunu 1080p 30 fps oynatırken, ondan iki kat güçlü 1050ti de aynı seviyede oyunu oynatıyor. Optimizasyon iyi falan değil. Days Gone'da optimizasyon daha iyiydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napolyon94 -- 15 Ocak 2022; 22:57:06 >
  • "

    Ayrıca 1070 Ti’ın nasıl bir performans verdiği konusunda da sizlere şöyle bir bilgi verebilirim. 1440p’de Ultra ayarlarda 40 FPS civarı, Original’de 55-70 arası, Düşük’te ise 60 FPS’in altına düşmüyor. 1080p’de ise Düşük ayarlarda 80 civarı FPS alırken Ultra ayarlarda da 50-60 FPS arası aldık. "


    Bu nasıl oluyor? Ultra-low arasında 20 fps fark mı var?

  • Millet emeğinin karşılığını verse bari Torenttden indirmeye başlamışlar hemen ondan sonra Pc sahipleri Pc gerekli destek verilmiyor die isyan ediyorlar stemdan al kardesim Epic storedan al Oyun hen Türkçe hemde verdiği paranın sonuna kadar hakidecek kalitede bir Oyun destek ver bari.Oyunların bütün platforma çıkmasını istiyorum bir Oyuncu olarak isteyen ustediği platformda oynar ben Oyunlarımı Ps5 platformda oynamayı tercih ediyorum ama Pc sahiplerinin çoğunluğu böyle devam ederse hiçbir Oyun firmasından kalkıpta Pc destek vermesini beklemisin yani adamlarda haklı Orjinel Oyunların konsol üzerinde çok daha fazla saatığı bir gerçek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nasıl optimizasyonu mükemmelmiş anlamadım. Days Gone'ın optimizasyonu çok çok daha iyiydi, onu geçtim ps4 exc. olup pcye sonradan çıkan death stranding'in şahane optimizasyonunu saymıyorum bile. 1050ti ile orjinal ayarlarda 30'un altında düşmesin diye fsr açıyorum, ps4'ün grafik kartının 1050ti'dan ne kadar daha kötü olduğunu anlatmama gerek var mıdır? 2018 de çıkan oyunu, 2020-2021' de çıkan donanımlarla iyi çalışıyor diye övemezsiniz. Birazcık mantık ya.

  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Tr deki satışların bir önemi yok. Avrupa ve Amerika’daki satışlar iyi olsun yeter. Ayrıca tr de oyun satın almak artık lüks maalesef. Bu saatten sonra bi oyuna 300-500 ü bırak 150-200 veremeyen olursa kimsenin bir şey demeye hakkı yok.
    Korsan indirmeyi bırak millet oyun oynayacak PC toplayamıyor. Elbette alabilen alsın. Ne mutlu alabilene. Alamayan da indirsin geçsin kime ne ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 16 Ocak 2022; 22:29:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • leonkennedy35 kullanıcısına yanıt
    İncelemede kullanılan sistemdeki ekran kartı 2060 yazılmış dikkatini çekti mi hiç?

  • Ps4 ü olup kasma olmadan bir sene önce bitirmiş olmak aradaki fark :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.