Şimdi Ara

go-kart yapalım (243. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben mini chooper yapmayı düşünüyorum fakat kuru kavrama kulanırken çark kullanmadan direk tekere bağlasam olurmu veya daha başka nasıl bişey yapabilir yardım ederseniz sevinirim

yapacagım chooper resmi:

go-kart yapalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lique

quote:

Orijinalden alıntı: ysf1984

şase sorun deil istediğimiz gibi oynarız onunla kardeş sonra... torna freze taşlama her türlü makina var bizde ...

iş makinları yedek parça yapıyoruz biz...

peki aşağı linkteki motor 400 kg ağırlığı çekebilecek güze sahip midir...

Motor Gücü: 6.8 hp
    Motor Tipi: 4 Zamanlı Tek Silindirli, Hava Soğutmalı, OHV
    Çalıştırma Şekli: İpli Sistem
    Yakıt Tipi: Kurşunsuz Benzin
    Yakıt Deposu Kapasitesi: 6 lt
    Yakıt Tüketimi (g/kW.s): 374 gr
    Yağ Kapasitesi (lt): 1.1
    Yağ Tipi: SAE10W30
    Ağırlık: 25 kg
    Çap: 77x58
    Silindir Hacmi: 270 cc
    Garanti süresi 2 yıldır.

270 cc diyo bu önemli bir güç deilmidir...

mantık olarak düşündüğüm zaman bende 90 cc honda kınetik motor var ve yaklaşık 90 ar kiloluk iki kişi ile sorunsuz yolculuk yapıyoruz... bu motor 270 cc aynı 2 kişiyi çok rahat taşıması lazım yanılıyor muyum...

motor hacmine değil, motorun gücüne bakman lazım.. örnek verdiğin motorun gücü 6,8 hp (beygir) .. bu demek oluyorki o motor 100 cc lik scooter motorlarindan daha güçsüz.. hacmi fazla, yakıt tüketimi de fazladir.. üstelik aktarma kısmında sorun yaşayacaksin. kavrama olayi büyük sorun ve ek maliyet demek.. Bu motor yerine scooter motoru kullanmanı kesinlikle tavsiye ederim. Hem gayet güçlü hem de kavrama için ek uğraş ve maliyet gerekmiyor.. scooter motorunun tek dezavantaji (bence) boyutunun biraz uzun oluşu. bu sebeple aracimizin boyu da uzuyor. senin ornek verdigin tarzdaki su motorlari daha kompakt ve daha az yer kaplıyor.. ama gerek sesi, gerek titreşimi, gerek kavrama sorunu ve gerek se yakıtı, tercih edilmemesi için yeterli sebepler bence (su motoru için)..

anlıyorum o zaman bana hasarlı en az 125-150 cc bir motor lazım

peki bir şey daha 5 vites 125 cc bir motor alsam kullanışta ve araca montaj yaparken şanzumanla alakalı problem yaşarmıyım...

150 cc bir mondial motoru tahmini kaç hp dir ve aracımı üzerinde 2 kişi varken arazide kullanabilirmiyim...

• vitesli motosiklet motorlari hakkında çok şey bilmiyorum. montajinda zorlanip zorlanmayacagini da.. araçlarinda o tip motorlar kullanan arkadaşlar var forumda , onlar daha saglikli cevap verirler sanirim..

150 cc mondial ~10 hp olmasi gerek. netten bulabilirsin motor marka ve modeline göre kaç beygir olduklarini.. kimi zaman gücü kw olarak yazabilirler , o tip durumda kw değerini 0,75 e bölersen beygir cinsinden gücü bulursun..

senin için 8-10 hp ve daha üstü herzaman yeterli olur.. yani üzerinde 2 kişi ve arazide kullanirsin.. (düşük hızlı - yuksek güçlü)
  • ysf1984, ben 150cc scooter motorumu satıyorum. Motor gayet iyi durumda ve 10-11 hp arasında bir güçte yani 2kişiyi fazlasıyla çeker istediğin hıza ulaşırsın. Arazide sürceksen çok güçlü olur. Vitesli motorların montajı zor olur çünkü; ayrıca bir debriyaj pedalıyla ve öne gelen bir vites koluyla uğraşman gerekecek. Bunlara hiç gereği yok bence Liquenin dediği gibi komple scooter motorunu al kolayca monte edip keyfine bakarsın... msn adresim halit_sedayilmaz@hotmail.com
  • Scooter motorunun kavraması da üzerinde ise eğer, kaça satıyorsunuz acaba kardeş?
  • merhaba arkadaslar sizlere mondial marka modeller faln iyi gıbı gorunsede tek kelıme hepsi çin malı yhane soyle acıklayım motorların herseyı aynı tek farkı marka mesela mondıalınde kanunınıde ve dıger tum çin modellerının pıstonu sılındırı herseyı aynı...150cc scooter motorunu ısını gorecegınden emınım.ama vitesli motorun tadı ayrı olur bunuda belirtmek isterim.

mini chopper yapmak ısteyen arkadasım bn daha once boyle bır projede bulundum.bu iş baya bir işcilik istiyor belırtmek ısterım.her ne kadar basit gorunsede baya bir zorlukla karsılacagından emin ol.

su motorları güçlüdür ama titreşimi sesi ozellıklede yakıtları fazladır ayrıca buna ek olarak kavrama faln baya bir ugrastırır benım tavsıyem scooter motoru veya vitesli bir motor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartinghalit

ysf1984, ben 150cc scooter motorumu satıyorum. Motor gayet iyi durumda ve 10-11 hp arasında bir güçte yani 2kişiyi fazlasıyla çeker istediğin hıza ulaşırsın. Arazide sürceksen çok güçlü olur. Vitesli motorların montajı zor olur çünkü; ayrıca bir debriyaj pedalıyla ve öne gelen bir vites koluyla uğraşman gerekecek. Bunlara hiç gereği yok bence Liquenin dediği gibi komple scooter motorunu al kolayca monte edip keyfine bakarsın... msn adresim halit_sedayilmaz@hotmail.com

hangi şehirde olduğunu ve motor için ne kadar ucret istediğini yazarsan, ilgilenen arkadaşlar için daha iyi olur (bence)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lique -- 5 Mayıs 2010; 20:51:54 >
  • neyler elimde scooterların motorları için aktarma dişlisi var özel torna yapımı fiyatına 40 lir istiyorum ilgilenenlere yollıyabılırım zinciride yanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuffLe -- 5 Mayıs 2010; 21:23:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abuzer can

merhaba arkadaslar sizlere mondial marka modeller faln iyi gıbı gorunsede tek kelıme hepsi çin malı yhane soyle acıklayım motorların herseyı aynı tek farkı marka mesela mondıalınde kanunınıde ve dıger tum çin modellerının pıstonu sılındırı herseyı aynı...150cc scooter motorunu ısını gorecegınden emınım.ama vitesli motorun tadı ayrı olur bunuda belirtmek isterim.

mini chopper yapmak ısteyen arkadasım bn daha once boyle bır projede bulundum.bu iş baya bir işcilik istiyor belırtmek ısterım.her ne kadar basit gorunsede baya bir zorlukla karsılacagından emin ol.

su motorları güçlüdür ama titreşimi sesi ozellıklede yakıtları fazladır ayrıca buna ek olarak kavrama faln baya bir ugrastırır benım tavsıyem scooter motoru veya vitesli bir motor...

sevgili dostum peki honda kınetix motoru hakkında bir bilgisi olan varmı 2 kişilik bir aracı çekebilirmi...

• 150cc scooter motor kısmı komple kavrama,eksoz... vs. satıyorum 11hp gücünde...
  • kardes honda kinetix guzel motordur 100cc 2 zamanlıdır. 125cc scooterun urettıgı gucu rahatlıkla uretebılır aracın cok agır ve buggy tarzı olmıcaksa ısını gorecektır.torku yuksektır yapılacak ufak tefek seylerlede cekısını artırabılırsın sorularınız varsa yardımcı olabılırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abuzer can

kardes honda kinetix guzel motordur 100cc 2 zamanlıdır. 125cc scooterun urettıgı gucu rahatlıkla uretebılır aracın cok agır ve buggy tarzı olmıcaksa ısını gorecektır.torku yuksektır yapılacak ufak tefek seylerlede cekısını artırabılırsın sorularınız varsa yardımcı olabılırım...

kardeş peki 2 kişilik bir aracı çekermi honda kınetik elimde honda kınetik motoru var çalışır halde sence bu motoru kullansam benim şaseyi götürürmü...
  • kardes yapcagın arac nasıl olıcak once onu sole go kart tıpı olcaksa ceker ama yok ben buggy yapıcam dersen arazıde kalırsın
  • Kardeş eğer arazi düşünüosan 150cc scooter en ideali montajı ve sürmesi kolay. Bi aktarma yap zincirle 4kişi bin dağ bayır çıksın... Herkese sorabilirsin...
  •  go-kart yapalım
    nasıl arkadaşlar
    araçta 4 silindir motor vardır. murat 131 sistemi araca takılmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyes7790

go-kart yapalım
    nasıl arkadaşlar
    araçta 4 silindir motor vardır. murat 131 sistemi araca takılmıştır.

güzel çalışma...
  • @ysf1984
    teşekküler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysf1984

go-kart yapalım

go-kart yapalım

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

resim konusunu bir çözsem tesadüfen bu resimleri koydum ama....

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

abuzer can Tarih 7 Mayıs 2010; 19:01:21
    kardes yapcagın arac nasıl olıcak once onu sole go kart tıpı olcaksa ceker ama yok ben buggy yapıcam dersen arazıde kalırsın
    ysf1984 Tarih 7 Mayıs 2010; 9:29:16

abuzer kardeş şasem bu 2 kişilik olucak... ve araç hariç en yaklaşık 200 kğ çekmesini istiyorum...

• bunlarda diğer bazı malzemelerim...
    çift taraflı menteşe ... (ön takım yapmak için tekerlek ve tekerlek milleri...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysf1984 -- 9 Mayıs 2010; 1:17:51 >

• kardes ozaman bıraz daha guclu bır motor bak derim, yha scooter motoruda ısını gorebılır vitesli olursa cok daha super olur, vıteslı motor hem fazla yer kaplamaz, scooter motoru 70cm yer kaplıyo,r buda aracın uzamasına neden oluyor, vıteslı olursa hem guclu olur hmde arazıde dagda bayırda dolasırsın ,vıteslı veya scooter motoru ıstersen yardımcı olabılırım elımde bolca mevcut....
  • 
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.