Şimdi Ara

go-kart yapalım (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.131
Cevap
134
Favori
3.331.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu motorda kavrama denilen bir olay varmış ama normal benzinli motorda peki bu olay nedir yani motoru aldıktan sonra ayrı bir parça daha mı almamız gerekiyor ??

    teşekkürler
  • kendinden kavramalı go kart tipi 9 hp katana piyasada var bu motorun kavraması zayıf sen 11 hp normal motor alırsan ekteki resimdeki kayışlı tork konverteri takmak zoundasın.kayış kavrama(debriyaj) amaclı çalışır, konik kasnaklarsa kalkısta daha büyük güç hızlandıkçada devir üretecek şekilde çaplarını değiştirir forumun başlarında yine akınco kardeş bunları örnek resimlerle anlattı. biraz eski bölümleri okumalısınız.örneğin22 eylül 06 tarihli okınco nun 2 resminde gokart tip katana var ekte ise yine akın beyin tork konverter uygulaması var.
  • detayı incele

     go-kart yapalım
  • Bu arada bende bişey sorayım aklımatakıldı
    bu tork konvertör vite görevi görüyor aynı zamanda kavrama görevini de
    peki mesela diyelim tork konvertör 3/1 redüksiyonla başlıyor 2/1 redüksiyona kadar çıkıyor yani 3/1(motor 3 dönünce motora bağlı mil 1 döner)1. vites oranı diyelim
    1/2 de yani motor 1 döner bağlı olan mil ise 2 döner bu da en yüksek vites diyelim

    yani demek istediğim bu aletin avantajı daha süratli gitmek diyebilirmiyiz?
    tork konvertör yerine iyi bir kavrama olsa ve atıyorum 9/1 redüksiyon yapsak yani motor 9 dönünce motora bağlı mil 1 dönse ve bu 1.vitesin oranı olsa bu kullandığımız sistemin 1.vitesi daha güçlü olurmu?
    tabi hızlanamama gibi dezavantajı olacak.
  • bir sorum daha var 9 hp bir motor yerine 5.5hp 2 motor kullansak daha güçlü olurmu acaba ?
    her iki tekere ayrı ayrı motor taksak( virajlardaki sorunu görmezden geliyorum)araç düz gitmede sorun yaşarmı?
    sonuçta 5.5 +5.5 =11hp bir güç elde edermiyiz?
    neden sordun derseniz:çünki 5.5 hp motor palmera marka 175 ytl iken
    9hp 361ytl
    175*2=350ytl <361 ytl
    ama tabi bu mantık doğrumu bilmiyorum bilenlere soruyorum
  • arkadaşlar herkese merhaba bu gokart konusunda yeni olsamda 3 ay gibi bir zamanda gunde 2yada 3 saat gibi bir çalışmayla kafama göre bir araç yaptım meraklıların hepsine de şimdiden kolay gelsin diyorum ben bu formdan çok faydalandım meraklılar baştan sona iyice okusunlar kendilerine göre muhakkak birşeyler bulacaklardır bulamayanlar ise akınco kardeşle irtibata geçsin derim çünkü ben öyle yaptım. işte benim araç umarım beğenirsiniz .ben biraz fazla irdeledim gibi ön lambalardan arka fren lambalarına marşlı kontak sisteminden arka disk frene orijinal toyota koltuğundan ön ve arka çamurluklara varana kadar hepsi itina ile yapılmış bu aracı gören herkes beğendiler birtek sorun var aracı istediğim zaman binemiyorum çünkü depodan çıkarmam oldukça zor.
  • işte resimler

     go-kart yapalım
  • diğeri

     go-kart yapalım
  • buda sonuncu resim

     go-kart yapalım
  • jet 100 kardeş seni başladığından bu yana izledim, gerçekten bu sürede mükemmel sonuç tebrikler; senin aracın performans sonuçları hakkında birşeyler yazarsan sevinirim. özellikleri, düzde max.hız rampada durum ne? Birde aracın boş ağırlığı kaç kiloya ulaştı. Biraz ağır gibi duruyor, performansı etkiliyormu? ben bu ağırlık işine bayağı taktım her parçanın yapımı sıradında ağırlığını tartıyor toplam kıloyu denetim de tutmaya çalışıyorum. Ama sonuç olarak tekrar tebrikler.
  • Bu çift motor işi teorik olarak olabilir ,ancak senkronizasyon bence büyük problem olur. Ben deniz ve teknelerle yakın ilgiliyim suda tahrik yol daki gibi direkt olmadığı halde motorlar senkronize olamadımı tekneyi düz tutmak inanılmaz zor. sıkışmış direksiyon gibi geziyor tekne, karada ise biri diğerini ya ileri zorluyor ya frenliyor olacak, hele virajda neler olur bilemiyeceğim.Bu tip kayıpları dikkate alırsan toplam verimde iki katı değilde belki %60 artacak.Denemeye değer aslında ama boşa gitme ihtimalide yüksek.
    Vites olayı aynen söylediğin gibi, Güçlü bir kalkışı takıben birinci viteste 70km giden otomobil gibi bağıran ve daha fazla hızlanamayan bir aracın olur. Ben scoter motorunun tüm bu özellikleri bir arada bulundurmasından tercih diye düşünüyorum. Bakalım Araç bitince nekadar doğru anlayacağım.
  • jet 100, sonuçlarla ilgili bilgi verirsen memnun olurum demiştim birde maliyet nereye geldi onu merek ediyorum. bende henüz elle tutulur bir sonuç yok 1250tl deyim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arsipel

    jet 100, sonuçlarla ilgili bilgi verirsen memnun olurum demiştim birde maliyet nereye geldi onu merek ediyorum. bende henüz elle tutulur bir sonuç yok 1250tl deyim.


    Hakkı abi nihayet gelebilmişsin foruma .Hoşgeldin.Sen zaten en masraflı kalemleri halletmişsin.Geriye
    şase ve montaj kalmış.O da senin el emeğine bakar.
  • Arkadaşlar adresini eklediğim şu gruba bir bakın güzel projeler var
    http://groups.msn.com/PrimaryReactionSidewinder/shoebox.msnw

    Emin değilim ama üyelik isteyebilir.
  • şimdi biz arkadaşla bir motor belirledik strong marka 11 hp 390 ytl bulduk marslı şimdi biz bu motoru alıp kasnağa bağladıktan sonra sonuçta vitesli değil sadece ileri gidecek ayrıyetten bir parça daha bağlamamız lazım mı bu kavrama falan diye konusuluyor bu debriyajlı kartinglere mahsus bir olay değil mi yardımların için tesekkürler bire msn adresini yazarsan seninle irtibatım daha kolay olur yazarsan sevinirim yada ben yazıyorum sen ekle..

    msn adresim: fantastic_57@hotmail.com

    e_mail: ugurkahraman90@mynet.com
  • biraz önce arkadaşın yazısnı okudumda 9 hp takarsak kendinden kavramalı ama 11 hp takarsak kendinden kavramalı değil öyle mi yani ama diğelim çel biz 9 hp aldık onu taksak 2 kişiyi yani ikimizin ağırligı 180 kg rahat çaker mi örneğin dik bir yokusu çıkartır mı 2 kişiyle dik bir yerde durduk tekrar kaldırır mı bana bunu anlatın ona göre bizde seçimimizi yapalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkahraman -- 12 Şubat 2007; 13:16:47 >
  • sen şimdi bunda 9 hp motor kullanmısın ya 11 kullansaydın ayriyeten parça aklemen gerekecekmiydi sisteminde bir değişiklik olacakmıydı

    sağol

    sende msn adresini veririsen sevinirim
  • jet 100

    araba güzel olmuş.tebrik ederim.inşllh bizde böle güzel bişi birleştrcez.yardımlarınızla tabi
  • akınco abi sizin araçta 1. vites diyebileceğimiz en yüksek redüksiyon oranı kaça denk geliyor?
    heralde tork konvertörrünki 3/1 demiştiniz diğer taraf tekerdeki dişli?onun karşısındaki küçük dişli?
  • abi ben şasyi yapacam yaw ne olur bi sekil cizip gonderin pls?
    [
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.