Şimdi Ara

Gnostik Ateizm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merak ettiğim birşey var neden gnostik ateizm tercih edilmiyor ? Neden "ruh" kavramını reddediyorsunuz veya bir budizm tarzında inancınız yok ?
    Mesela bu singularity kuramıyla ruh olgusu kabul edilemez mi?



  • Ateizm, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları ve dinleri reddeden, doğruluğuna inanılan, gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi akımdır ancak bu tanımdan yola çıkarsak, ''ateizm kesinlikle materyalist bir görüştür.'' Tanımdan bu ifade çıkıyor ama sipiritüalist (ruhçu) düşünen insanda kendine ateistim diyebiliyor.

    Bana kalırsa, ruha inanıpta ateist olduğunu söyleyen birisi ateist değil, düalist bir tutum içindedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwartzenius -- 4 Aralık 2016; 21:13:55 >
  • Schwartzenius kullanıcısına yanıt
    hocam heryerde aynı tanımı yazmanıza gerek yok ateizmin ne olduğunu biliyorum fakat nasılki agnostik ateizm veya agnostik teizm veya materyalist teizm oluyorsa gnostik ateizmde var. ben oluyormu olmuyor mu diye sormadım. budistlerin %70'i ateisttir zaten. ben nedenini sordum
  • Ruhun kabulu pek mumkun değil. Yani bu fizik beden de imkansız. Bu duruma ben dahil herkes muzdarip.

    zamanın ve mekanın bir yerinde insanın bu ruhu istediği düşünülüyor. Ancak anladığımız kadarıyla ruhun ya herkese verilmediği ya da verilmeyeceği anlaşılıyor. Ateizm zaten total olarak mantıklı davranmakta ve ruh denen olgudan kaçınmakta. Ancak doğum denen hal ateizmi bitiriyor. Bu nedenle ateizmin doğmamış doğmayacak bir bebeğin utkusu diyni gibi duşunun. Nasıl ki bu bebek fizik gerçeklikte olmaz ateizm de bu bebeğin hali yani doğmamış yaratılmamış hali en buyuk gerçeklik olarak ruhun ta kendisidir der.

    Ruh denen olgu esasen başka bir alemin materyalidir. Bireysel olarak insanda mevcut olan dnasal parçalardan biri evlat kavramıdır. Bekar kişi bu parçayı taşır ve dünyaya getirmez. Ateizmin kabul edeceği ruh anlayışının materyal olarak bulunduğu hal bu haldir.

    Evlat denen hal dünyaya gelmedikçe ruhtur. Bu açıdan fizik bedeni olsa da insanın goruntusel hali ateizm de yok farzedilirken dünyaya getirmediği çocuğu yani ruh var kabul edilir.

    Bu durum ateizmin ahiret anlayışı gibi bir şeydir denebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnsanın ilahi kudretten ruh istemeyip ona inanıyorum demesi mumkun değildir. Bu yüzden ateizm hem haklıdır hem denildiği üzere sanılandan çok daha fazla ateist denen kimse vardır.

    Bu açıdan düşünülürse aslında Allahu zul tealadan bir şey isteyemeyen kimse ile kulluk akdi de kurulmadığından bir teville daha kainat yaratılmamış kabul edilir.

    Şu an islami bilgiler çerçevesinde(zayıf rivayet ancak elde olan bu) kainat yaratılmazdan evvel okunduğu soylenen yasin ve tahe hurufundan başka ayet de yoktur veyahut duyulan ilahi duyumsama bu iki sureye veya daha doğru ifadeyle hurufa aittir.

    Biz ya sin ve ta ha denen 4 huruftan başka bir hal bilemeyiz.

    Ya kısaca kuyu, karanlıkta gozetleyen göz

    Sin nefsini olduren insan,

    Ta gunduz çalışan cin(sorgulanan melek)

    He bir erkeğin en içten duası denen 4 durum dışında ilahi makam duyumsanamaz.

    Burada ya nın bir rasule işaret ettiği. He nin erkek denen suretin bir hanıma yoneleceğini. Ta şeytan addedilen bir meleğin olduğu. Sin ise insan denen bir suretin nefsen oleceğini işaret edeceği duşunulmekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ateizmin kendisi agostizmdir
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    ateizm agnostisizm olsaydı agnostisizm denirdi. neden iki ayrı kavram kullanılsın?
  • pinopierluigi kullanıcısına yanıt
    Ateizm taşın toprağın urunu olurken, munasebette bulunması gereken şey taş topraktır. Ancak eşeyli ureme yoluyla kadın denen nesnenin taş toprak yapısı anlam bakımından gerçek manada taş toprağa karışır ve topraktan haşr durumu ortaya çıkar.

    Burada toprak ile kadının rahmi aynı şeydir. Bu da şupheye yol açar. Meallerle uyumlu da mealler biraz garip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Eğer ki mealler de ateizmle uyumluysa gerçekten muslumanlar kimlerdir ve aslında ayetleri yorumlasalardı ne diyebilirlerdi. İnsan düşünmeden edemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlluminatiyi araştır derim. Dinlere ve ulusal devletlere savaş açmış bir tarikat olmasına rağmen mistik yönleri de var. Daha çok şeytana tapar gibi halleri var. John F. Kennedy suikasti, fransız ihtilali, gibi bir çok olayın arkasında oldukları gibi, dünyadaki birçok savaşın arkasındaki sebep olarak görülüyolar. Çok yüksek kademede olup da, Hz. Süleyman'ın sandığı peşinde olan bu insanların herhangi bir dine sahip oldukları şüpheli. Ancak bu masonik gruplar ateistten beter olsalar da, bazı doğaüstü eşyalara ulaşıp üstün güç elde etme peşindeler. Tek göz sembolü gibi, paganik sembolleri var. İbrahim'i dinlere çok uzak olsalar da, tamamen maddeci ateist olmadıkları kesin. Adamlar Hz. Süleyman'ın sandığını bulup, bununla ciddi teknolojiler ve güçler kazanacaklarını düşünüyolar ve toplumda çok üst konumda olmalarına rağmen, ömürlerini böyle gizemli şeylere harcıyolar, araştırma için ciddi operasyonlar yapıyolar. Hatta Kudüs'te kurulan İsrail devletinin amacının, Hz. Süleyman'ın sandığını bulmak olduğu iddiaları var. Kudüsün altını delik deşik ettikleri yönünde söylentiler var. Kazılmadık yer bırakmamışlar. Mısır piramitleri falan bunların özel ilgi alanları. Bu kadar meraklı olmalarının sebebi sadece bu eski mekanlardan bulacakları altınlar değil, esas aradıkları şeyler, çok gizemli parçalar. Kutsal kase falan zaten bizlerinde İndiana Jones filmlerinden aşina olduğumuz parçalar. Bu filmleri sadece basit filmler olarak görmemek lazım, bu adamlar dünyayı karış karış arayıp, delik deşik edip, Kutsal kase gibi şeyleri bulma peşindeler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hado hocam, söyleme ihtiyacı hissediyorum: çok ilgilendiğim konular hakkında, gayet dolu biçimde konuşuyor gibisiniz. keşke söylediklerinizi anlayabilsem

    ara sıra beni yanıtladığınızda sizi cevaplayamıyorum, tek sebebi bu. okuyorum okuyorum, anlayamıyorum
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Ciddi bir kaynak varmi elinizde?
    Varsa belirtin bende okuyayim merak ettim. Yoksa kusura bakmayin şehir efsanesi gibi geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pinopierluigi -- 6 Aralık 2016; 1:42:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pinopierluigi

    Ciddi bir kaynak varmi elinizde?
    Varsa belirtin bende okuyayim merak ettim. Yoksa kusura bakmayin şehir efsanesi gibi geliyor

    Bu tür şeyler hepimize şehir efsanesi olarak gelse de, büyük oranda gerçeklik payı var. Geçenlerde Pelin Çift programına çıkan 2 profesör bahsetmişti. Aralarına katılmışlar. Bizzat görmüşler. Bu masonik tarikatlar gerçekten Hz. Süleyman'ın sandığının peşinde. Hem de bu adamlar avrupanın ileri gelen işadamları ve yöneticileri. Aslında hepimiz biliyoruz ki bu dünyayı yöneten bu tarikatlar. Liderler gelir geçer ama bu masonik tarikatlar yüzyıllardır dünyayı yönetiyo. Finansı elinde bulundurursan dünyayı yönetirsin. Amerikanın kuruluşunda masonların etkisi tartışılmaz. Kuruluş sembollerinde bir sürü masonik işaret görebilirsin. Aslında Rusya'yı da kuran onlar. Marks da bir yahudiydi. İngiltere tahtını yahudiler 18 nci yüzyılda ele geçirdi. Bu yahudiler ilginç insanlar. İsrailoğullarının şeytan soyundan geldiklerine inanıyolar ve diğer ırkları hayvan gibi aşşağılık görüyorlar. Ateizm daha çok gariban halkın dini konumunda. Üst seviyelere çıktıkça görürsün ki bu dünyayı asıl yönetenler, sapkın yahudi tarikatlarıdır. Şeytana tapanlar bile var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sorun siz de değil emin olun. Bu durum bir iç muhasebe meselesi. O yüzden size açık kısmı az, ancak bana tamamen açık yazılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.