Şimdi Ara

Gmail’de büyük değişiklik: Yıllardır beklenen özellik geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
17 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gmail’de büyük değişiklik: Yıllardır beklenen özellik geliyor
    Google, yıllardır değiştirilemeyen Gmail adresleriyle ilgili önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Kademeli olarak dağıtılacak yeni özellikle kullanıcılar, mevcut hesaplarını silmeden veya veri kaybı yaşamadan @gmail.com uzantılı adreslerini güncelleyebilecek. Daha önce yalnızca üçüncü taraf e-posta adresleri için mümkün olan bu işlem, artık doğrudan @gmail.com uzantılı adresler için de geçerli olacak.

Çocukluk Gmail'i tarih oluyor

Yeni sistemde kullanıcılar, mevcut Gmail adreslerini başka bir Gmail adresiyle değiştirebilecek. Eski adres silinmeyecek, hesap içinde bir takma ad olarak kalacak. Bu sayede hem eski hem de yeni adres üzerinden e-posta almak ve Google servislerine giriş yapmak mümkün olacak. Gmail, Drive, YouTube ve diğer tüm hizmetlerde hesap erişimi değişmeyecek.

Google, kötüye kullanım riskine karşı bazı sınırlamalar da getiriyor. Bir Gmail adresi 12 ayda yalnızca bir kez değiştirilebilecek ve bir hesap toplamda en fazla üç kez adres güncelleme hakkına sahip olacak. Ayrıca adres değişikliğinden sonra 12 ay boyunca yeni bir Gmail hesabı oluşturmak veya yeni adresi silmek mümkün olmayacak.

Öte yandan, takvim etkinlikleri gibi daha önce oluşturulmuş bazı içeriklerde eski adresin görünmeye devam edebileceği belirtiliyor. Kullanıcılar isterlerse eski Gmail adreslerinden e-posta göndermeyi de sürdürebilecek. Eski adres, başka biri tarafından alınamayacak ve hesapla ilişkilendirilmeye devam edecek.

Ayrıca Bkz.Google AI Pro paketlerine kısa süreli indirim geldi: İşte yeni fiyatlar

Özellik henüz herkes için aktif değil. Google, Gmail adresi değiştirme seçeneğinin önümüzdeki haftalarda "Hesabım" bölümü üzerinden tüm kullanıcılara kademeli olarak açılacağını belirtiyor. 

Kaynak:https://9to5google.com/2025/12/24/google-change-gmail-addresses/

• Recep_"!? Şaka bir yana harika oldu bu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• gereksiz hesap kirliliği de azaltılmış olacak.
    gerçekten önemli bir adım.
    diğer e-posta sağlayıcılar da posta kutusunu reklamlarla doldurmakla, varolan telefon numarasını da yeni hat almadan kaldırılamama ısrarcılığını sürdürüyorlar.

• Eskiden kapattığımız mail adreslerinin kullanıcı adlarını da kullanıma açsalar keşke. Daha önceden kaydolduğumuz bir yere erişim için tekrar açmamız gerekiyor ama buna bloke koymaları çok saçma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 25 Aralık 2025; 16:26:48 >
  • Gecelerin_yargici90 crazy_boy-1 ne olacak şimdi

• tatlı_bebeish34 leri saklayanlarGmail’de büyük değişiklik: Yıllardır beklenen özellik geliyor 

Mühendis
  • Gmail tamam da şu Mynet ne oldu Bir de bunun haberini yapsanız ya

Onlar ya mynet hesap var giremiyoruz y
    erli ve milli ama çok pahalı

• Gmail'i bildim bileli karınca pipisi kadar ilerlemeleri büyük yenilik diye duyururlar. 5 yıl önce komaya giren birisi bugün uyanıp gmail'e girse gıdım yabancılık çekmez, birisi söylemese bu da mı yeniymiş demez.

• İhtiyaç duyanlar için güzel bir özellik olmuş.

• Eski kullanılmayan adresleri tekrar kullanıma açmaları lazım yoksa düzgün bir mail adresini kimse alamaz. Bunu ücret karşılığı da yapabilirler. Microsoft'un her ülkeye ait özel domain uzantıları var ama Google da tek uzantı olduğu için tüm düzgün kullanıcı adları dolu.

• anilk91 kullanıcısına yanıt
    Saçma değil aksine çok doğru bi sistem. Bilgi güvenliğine aykırı bir durum. Hotmail de alınabiliyor olmasından dolayı binlerce steam hesabı çalınıp digit hesap diye satılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha önceden kapatılmış bir mail hesabını açarak ile steam hesabını nasıl çalıyorlar? Mantık ne yani bana biraz saçma geldi. Daha çok sahte cs-go sandık açma siteleri ile ilişkilendirdikten sonra çalıyorlar hesapları. Bizzat başıma geldi ama Allahtan hesabımla ilgili tüm detaylı bilgiye sahiptim de geri kurtarabildim hesabımı.

Sizin söylediğiniz sistem mantıken de bana biraz saçma demiyim de imkansız gibi geldi açıkçası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu arada hotmailde de açamıyorsunuz daha önceden sildiğiniz bir mail adresini. Aynı adı almaya çalıştığınızda bu mail adresi zaten kullanımda diye uyarı veriyor. Bizzat kendi yaptığım hatanın kurbanı olduğum için oradan biliyorum.

Ama kişi silmeden önce hotmail olsun gmail olsun bunların geri dönüşü olmayacağını ve erişim izni olan sitelerden erişimlerini kaybedeceklerini defalarca hatırlatıp onayını aldıktan sonra sildiriyor.

Yani herhangi bir sisteme eski mail adresi tekrar açılarak en azından hotmail ve gmail aracılığıyla şuanda mümkün olmadığı için çalınıp da satılma durumu söz konusu değil. Ha olursa da bu çalınma değil, bile bile lades demek oluyor, çünkü kişi bunu bilerek, isteyerek ve kabul ederek o hesabını silmiş oluyor.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.