Şimdi Ara

GM 5 Plus 8.0 Oreo güncellemesini aldı! Neler getirdiğine baktık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    GM 5 Plus, 2 yaşında bir telefon olmasına rağmen hâlâ donanımı ve özellikle de fiyatıyla Türkiye’de resmi garanti hizmeti olan telefonlar arasında rekabetçi bir telefon. Çıktığı günden bu yana kullananların da bir arzusu vardı, General Mobile da vaad etmişti, o da güncelleme. Oreo güncellemesi gecikti, haklıyız, haklısınız ama sonunda geldi, şimdi telefonu bir özetleyelim, sonra da yeni neler gelmiş onlara bakalım.
     
    GM 5 Plus 8.0 Oreo güncellemesini aldı! Neler getirdiğine baktık

    5.5 inç IPS LTPS Full HD ekrana 8 çekirdekli Snapdragon 617 güç veriyor. 3GB RAM ve 32GB depolamayla desteklenen telefonun ana kamerası da özçekim kamerası da 13MP çözünürlüğünde. Tüm bu donanımların arkasında da 3100mAh’lık bir batarya var.
     
    GM 5 Plus 8.0 Oreo güncellemesini aldı! Neler getirdiğine baktık

    Kilit ekranında kozmetik bir farklılık yok, hızı, animasyonu aynı, asıl fark ana ekranda. Android 8.0 ile beraber uygulama menüsü tuşu gitmiş, çekmeceli bir dizayn var, alttan yukarı çekince ekrana tam yayılacak şekilde karşınıza çıkıyor. Özelleştirilmiş arayüzlerde vardı bu, şimdi stok Android yüzünde de var.
     
    Klasörlemede simgeler varsayılan olarak yığın halinde görüntüleniyordu, şimdi yan yana görünüyorlar, klasörde ne var ne yok daha net anlaşılıyor artık, seri de açılıyorlar.
     
    GM 5 Plus 8.0 Oreo güncellemesini aldı! Neler getirdiğine baktık 

    Artık tüm simgeler daireler içerisinde, eskiden simgenin kendisi vardı, etrafında ekstra bir şey yoktu. Bu varsayılan olanı tabii, kare, yuvarlak köşeli kare ve damla şeklinde birkaç form var, tercih sizin. 3D Touch’ı duymuşsunuzdur, baskıya duyarlı ekranlar hani, GM 5 Plus’ın ekranı baskıya duyarlı değil ama artık simgenin üzerine basılı tutunca uygulamanın bazı temel fonksiyonlarına hızlıca erişebiliyorsunuz.
     
    GM 5 Plus 8.0 Oreo güncellemesini aldı! Neler getirdiğine baktık

    Çoklu görevde bir farklılık, bellek yönetiminden mütevellit bir hız farkı mesela, olumlu olumsuz bir durum gözlemlemedim, saf Android arayüzü hızlıydı, yine hızlı.

    Bildirim çubuğu artık beyaz, hızlı erişim için ayar butonu iliştirilmiş köşeye, tarih bilgisi de eklenmiş. Aşağı çekince üç sıra halinde hızlı erişim simgeleri var, eskiden dört sıraydı. Bildirim çubuğu da menü gibi yukarıdan aşağı çekince gelebilirdi mesela, bunu beklerdim.
     
    GM 5 Plus 8.0 Oreo güncellemesini aldı! Neler getirdiğine baktık 

    Ayarlar menüsü daha derli toplu, en çok kullandığımız şeyler daha yukarıda, uygulamalar, depolama ve pil tüketimi aşağıya çekilmiş.
     
    GM 5 Plus 8.0 Oreo güncellemesini aldı! Neler getirdiğine baktık 

    Kullanışlılık anlamında Android 8.0 ile PIP yani Picture in Picture modu geldi. İnternetten bir video izliyorsunuz mesela, videoyu küçük ve taşınabilir bir pencereye almanızı sağlıyor, siz de bir yandan başka uygulamalarla ilgileniyorsunuz. Dailymotion gibi birkaç video sitesinde çalışıyor, henüz öyle her site, her uygulama destek vermiyor.
     
    GM 5 Plus 8.0 Oreo güncellemesini aldı! Neler getirdiğine baktık 

    8.0 ile beraber otomatik bilgi doldurma geldi, herhangi bir sitede kullanıcı adı, şifresi, isterseniz kredi kartı bilgisi kayıt altına alınabiliyor, siz bu bilgileri gireceğiniz zaman kutucuklar otomatik olarak dolduruluyor. Korkulacak bir şey yok, bu özellik kapalı geliyor, ister açın isterseniz kapalı tutun.
     
    GM 5 Plus 8.0 Oreo güncellemesini aldı! Neler getirdiğine baktık 

    8.0’dan önce uygulamalar önbelleğe istediği kadar veri alabiliyordu, artık öyle değil, kotaları var, uygulama şişmeye başlayınca ihtiyacı kadarını kendi siliyor, kendi dolduruyor yine.
     
    Çok göz önünde olmasa da, uygun altyapıyla cihazların birbirine Wi-Fi Aware ile bağlanabilmesi, en boy formatı sınırlarının kalkması, Android’in masaüstü kullanımına odaklı geliştirilmesi gibi Android 8.0 Oreo ile gelen yenilikler var.
    Özetle, kozmetik anlamda menü çekmecesi ve bildirim çubuğunun rengi, ayarlar menüsünün derlenip toplanması ve klasörlemede daha anlaşılır bir görünümün seçilmesi gibi değişiklikler var.
     
    GM 5 Plus 8.0 Oreo güncellemesini aldı! Neler getirdiğine baktık 

    Cihazın hızı, batarya başarımı değişti mi peki, 7.0 ile ne kadar hızlıysa 8.0’la yine o kadar hızlı, yine bataryası o ölçüde başarılı, zaten telefon stok arayüzle potansiyel performansını sunabiliyordu, şimdi ufak tefek rötüşlendi, en nihayetinde ekstralardan, özelleştirmelerden arınmış bir stok Android deneyimi bu, olay yaratacak bir değişiklik yok. 
     
     
     







  • https://drive.google.com/open?id=101lAtGCDdGBSySMf0YZTYhHezxm4ctBE

    1:35'deki ayarlar ekranında 5, benim telefonda 4 seçenek var. Bizdeki çakma Oreo mu acaba?

  • Sonunda bana da geldi ama yükleyip yüklememe konusunda kararsızdım sonuçta üreticiler telefonlarını güncelleme aracılığıyla eskitiyorlar, önceki Asus telefonumda bu sorunu yaşamıştım. İçimdeki şüpheleri kaldırdınız ama yine de yüklemeyi düşünmüyorum henüz, güzel inceleme olmuş.

  • berkayjan kullanıcısına yanıt
    Cihazda teknik sorunlar yaşadınız mı

    Kaç senedir kullanıyorsunuz
  • bulenttalay B kullanıcısına yanıt
    Dikkatli bir tespit ...

    Akla baska seyler de kirpilmis mi diye suphe doguruyor


    General Mobile TELPA ya ulasip yazili olarak ifade edip yazili cevap bekleyin ve zahmet olacak burada veya ilgili anakonu da paylasirsaniz faydali olacaktir. Tesekkurler.
  • bulenttalay B kullanıcısına yanıt
    Geliştirici seçeneklerini açarsanız gelir :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim.
  • güya android one programinda... biz xiaomi kullanicilarina daha erken geldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geldi de ne oldu beter olan telefon daha da beter oldu kasım kasım kasılıyor. kaç kere sıfırlayacağız bu telefonu. Nasıl android one telefonu bu?

  • Şu telefonu alanlara hakikaten acıyorum.

  • s7 edge halen bekliyoruz...

  • Ya ben beğenmedim eski versiyona nasıl dönecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Victoriou_S kullanıcısına yanıt
    Yetkili servislerde en guncel surumlusu olmuyor yerel herhangi bir Telpa General Mobile yetkili servilerde ucretsiz garanti dahilinde yazilim atilmasini talep edin sira filan yoksa 40 dk en fazla testleri filan ile tamamlanir.
  • Bizim yerli markalardan bi cacık olmaz, millet ileri gittikçe bunlar geriye gidiyor, heralde bunların ürün geliştirme ve pazarlama müdürleri başka sektörden geliyor, çünkü sektönden bi haberler. GM5 Plus ile güzel bir iş yapan General Mobile yeni ürünü GM8 ile adeta dalga geçer gibi iş yaptı. Ucuz ürün + fazla kar mantığı ile tam esnaf kafası ile yönetiliyorlar.

  • Güncellemeler telefonu normalde daha iyileştirir. Ama bu sözde oreo güncellemesi stabiliteyi olumsu etkılemıs ve pil tüketimi çok çok çok fala . Günde iki defa sarj kesin yapılması gereken oldu artık 1 - 1.5 saat ekran süresi bile çok mümkün değil . Ben hiç memnun kalmadım .

  • bulenttalay B kullanıcısına yanıt
    Bizdekinde pixel launcher 8 sürümü yükledik ve 7-8 seçenek var o menüde
  • Merhaba arkadaşlar şarjı telefonu kapatıp açınca düşen arkadaşlar batarya değişimi yapın sorun düzeliyor ben değiştirdim sorun düzeldi ve şarjım uzun süre dayaniyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba 5M PLUS kullanıcısyım.Dün areo sürümü yükledim şöyle bir sorunum var.Rehberde isimler ikişer ikişer çıkıyor.Ayarlardan değiştimek istediğimde sadece ''TÜM KİŞİLER'' seçeneği var.Hayli sinir bozucu.Düzeltebilen varsa acil yardımcı olabilirse çok sevinirim.
    Tşk..

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.