Şimdi Ara

GM 1,6 Milyon KM Ömürlü Batarya Geliştirdiğini Duyurdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Bir şeyi yakarak enerji elde etmek ilk insanın çaresizliğine bir çözümdü. Atomu parçalayıp bir şehri 100 yıl aydınlatacak enerjinin üretilebildiği teknolojiye gelindiği bir noktada bir demir kütlesi içinde petrolü tutuşturup ısı enerjisi ile cismi hareket ettirmenin buharlı tren ile gezmekten farkı nedir. tabi bu değişimler kuşak ile ilgili bu teknolojinin üzerine doğmuş insanlar için bu doğal geliyor ama uzaydan biri gelse görse şu durumu herhalde yerlere yatar gülmekten.
  • gm elektrikli araçta çok önemli yatırımlar yapıyor avrupayada geri dönmeyi düşünüyor elektrikli araçlarla
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Sanırım aynen öyle olurdu eğer galaktik komşularımızda gülme refleksi varsa.

    Amerikan yerlilerinin ateş yakarak haberleşmesini bugün ilkel bulmayan yoktur ama ATEŞ YAKARAK bir yerden bir yere gitmeyi insanlar inanılmaz bir şekilde gayet normal karşılıyor. Hadi yemek ısıtıyorsun, ateş yakmayı bir nebze anlarım da, evden işe ateş yakarak gitmeyi nasıl son derece normal bir şeymiş gibi karşılıyoruz aklım almıyor.
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Böyle düşününce hakikaten de kulağa çok ilkel geliyor.
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Uzun süredir görmüyordum seni. Hoş ben de pek girmiyorum artık. Saat forumuna falan takılıyorum ara sıra, bazen de buraya...

    Öyle ama, gerçekten ilkel. Ben benzinli motorları severim, Ferrari V12'ler Turbo V8'ler, Chevy Hemi'ler falan hoş motorlardır. Özellikle superspor motosiklet motorlarını çok severim. Hatta işin özünü görmezden gelirsen "teknoloji de konuşmuş bu motorda, vay be" dersin. Ama işin özüne bakarsan bunlar birer sobadır. İçinde kömür ya da gaz yağı ya da ne bileyim fuel oil yerine benzin veya mazot yakarsın. İçinde ateş yakarsın, ilkel bir teknolojidir. Elektrik motoru bunların yanında uzay çağı teknolojisi gibi kalır.

    Sabah arabaya binersin motor denilen sobanın içinde ateşi tutuşturursun. Sobanın içinde ateş yanmaya başlar. O ateş bir mili döndürür, mil de tekeri ve böyle ateş yaka yaka, duman tüttüre tüttüre işe gidersin. Sonra da bunu teknoloji sanırsın.

    İnsanlar duygusal yaratıklar. Rasyonel düşünemediklerini buradan bile anlayabilirsin. İlkel ve çağdışı bir teknolojiye çocuğuna bağlanır gibi bağlanmış bir sürü duygusal genç var bu forumda.

    İnsanoğlu 800 bin yıl önce ateşi bulduğundan beri ondan bir türlü kurtulamadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 26 Mayıs 2020; 11:28:37 >




  • Yalnız dünyada elektriğin önemli bir kısmı doğalgaz ve kömürden üretiliyor. İçten yanmalı motor sobadan bozmaysa, elektrikli de küllerini sürüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Armin van Buuren* kullanıcısına yanıt
    Biliyorum, bu bir sır değil, herkesin bildiği bir şey. İstersen rakam da vereyim: Dünyada elektriğin &62-63'ü fosil yakıtlardan elede ediliyor. Bunu bildiğimiz için de termik santrallara da karşıyız, kömür santrallarına da karşıyız, doğalgaz santrallarına da karşıyız.

    Elektrik yenilenebilir enerji kaynaklarından, yetmiyorsa nükleerden üretilmeli ve çatı paneller yaygınlaştırılarak elektirik üretimi şirketlerin tekelinden kurtarılmalıdır. Yani evleri, arazileri müsait olanlar güneş paneli ve rüzgar türbini kullanarak kendi elektriklerini üretebilmelidirler. Sadece kuzey denizine yapılacak rüzgar türbinleriyle bile dünyanın elektirik ihtiyacını karşılamak mümkün. Güneşten gelen 1 günlük enerji dünyanın 1 yıllık enerji ihtiyacını karşılamaya yetiyor. Güneşten daha çok enerji üretmek için daha fazla ar-ge bütçesi ayrılsa olmaz mı? Hayır, ABD bunu yapacağına yılda 650 milyar dolar parayı askeri harcamalara gömüyor. Diğer ülkelerdde de durum farklı değil.

    Sonuçta elektriği kömürden elde etmek zorunda değilsin. Kolayına geldiği için öyle yapıyorsun. İzlanda elektriğinin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından üretiyor, hiç termik santral kullanmıyor. Demek ki olabiliyormuş.

    Sözün özü; içten yanmalı motorlar nasıl birer sobaysa, termik santrallar da bir başka tür sobadır. İkisi de ilkeldir, ikisi de çağdışıdır.

    Zaten bu yüzden dünyada termik santral konusunda en büyük kirletici olan Çin 2035 yılına kadar termik santrallarını kademeli olarak kapatma kararı aldı. Ama biz 80 yeni termik santral açıyoruz. Vizyon bu kadar.

    Dünyanın ikisinden de kurtulmak için teknolojisi vardır ama politik ve ekonomik nedenlerle bu yapılmıyor.

    Ayrıca konumuz elektriğin nasıl üretildiği değil, içten yanmalı motorların ne kadar ilkel bir teknoloji olduğu üzerinedir.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.