Şimdi Ara

Gitara Yıllar Sonra Yeniden Başlayacağım Ama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıl 2011 Aylardan Şubat
    Lise 3. sınıfım gitar almak için 4 aydır para biriktiriyorum. Su paramdan tost paramdan biriktirip 320 liraya Cort X-2 aldım. (Şimdi 700 küsür lira, bir öğrenci alabilsin alabiliyorsa. )
    2011 yılının aralık ayında gitarda ilerlediğimi gördüm, stajdan da para gelince Cort EVL-K4 aldım. EMG-HZ manyetikli dehşet sesli birşeydi. C# drop yaptığımdan akordu 10-52 tel kullanıyordum.
    Gitarın hemen her ayrıntısını, ayarını öğrenmiştim. Klavyeyi limon yağı ile temizliyor, tel sihirbazı ile telleri değiştiriyor hatta elime havya alıp kendi distortion pedalımı yapıyordum. (Evet elektronikçilerden alacağınız birkaç basit malzeme ile boss ds-1 kalitesinde olmasa da ayarında birşey yapmanız mümkün.) Bir kere bile gitarı luthiere veya müzik mağzasına götürmedim her işimi kendim yaptım. Bir ders bile almadım bir yere gitmedim sadece evde internetten selim ışık gitar dersleri, guitar pro 5 ve guitar rig 3 ile öğrenmeye çalıştım. O zamanlar selim ışıktan başka gitar dersi de yoktu nette. Youtube'dan bile değil sitesinden indirip izliyorduk dersleri. Toplamda 1 yıl çaldım.

    Sonra YGS-LYS çıktı herşeyi bıraktım eve kapandım 2 yıl mezuna kaldım. Gitarı, amfiyi sattım. Sadece cort x2 kaldı elimde. Gittiğim üniversiteyi beğenmedim 2. sınıfta değiştirdim o da öyle gitti şimdi istediğim bölümde gayet rahatım dersler kolay geliyor o yüzden tekrar gitara başlamayı düşündüm. Elimde sadece Cort x2 var ikinci el line 6 spider 15 alacağım. İstediğim tonlar için yeterli olur sanırım youtube'dan dinlediğim kadarıyla bayağı yeterli.

    Üzerine Guitar cover yaptığım parçalar
    Dying Fetus - Tearing Inside The Wombhttps://soundcloud.com/arcatera/dying-fetus-tearing-inside-the
    Orjinal Parça



    Dying Fetus - Judgement Day https://soundcloud.com/arcatera/dying-fetus-judgement-day-1
    Orjinal Parça


    Dying Fetus - Grotesque Impalement https://soundcloud.com/arcatera/dying-fetus-grotesque-1
    Orjinal Parça


    İyi çalıyor muyum emin değilim 6 ay -1 yıl arası bir çalışma sonucu bu seviyeye gelebildim. O zaman kulağa hoş gelse de şimdi hatalarımı ayırabiliyorum ve berbat geliyor
    Sizce iyi bir ilerleme sağlamış mıyım ? Çünkü şimdi teller parmağımı acıtıyor, pena vurmayı unutmuşum, doğru düzgün basamayacak kadar parmaklarım güçsüzleşmiş. Yine bayağı bir emek harcamam lazım bu seviyeye gelebilmek için bile. Yoksa bas gitarda şansımı denemek istiyorum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.