Şimdi Ara

Gitar temizlemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ben yeni bir gitaristim başlıyalı çok uzun zaman olmadı. Klasik bir gitarim var. Bunu kalabalık bir ortama götürdüm ve gitarın tahta kısımlarında yani gövdesinde bayabi toz gelmiş. Islak mendille silip Kuru mendille kurulasam seste bir değişiklik olurmu.. Emin olamadım ?



  • ??
  • Alkolsüz ıslak mendil kullanabilirsin. Önce telleri, daha sonra tellerin arasından perde aralarını silersin. Telleri çıkarmana çok gerek yok, ayrıca telleri sıkça silmen tellerin ömrünü uzatır ve gitar çaldıktan sonra ellerinin pas kokmasını engeller.

    Tahtanın kenar köşelerine sıkışmış kirleri kürdan gibi sivri bir şey yardımı ile çıkarabilirsin. Aynı şekilde ıslak mendille silebilirsin geri kalan kısımlarını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Electromiles

    Alkolsüz ıslak mendil kullanabilirsin. Önce telleri, daha sonra tellerin arasından perde aralarını silersin. Telleri çıkarmana çok gerek yok, ayrıca telleri sıkça silmen tellerin ömrünü uzatır ve gitar çaldıktan sonra ellerinin pas kokmasını engeller.

    Tahtanın kenar köşelerine sıkışmış kirleri kürdan gibi sivri bir şey yardımı ile çıkarabilirsin. Aynı şekilde ıslak mendille silebilirsin geri kalan kısımlarını.



    Teşekkürler :)
  • Electromiles kullanıcısına yanıt

    Gitar tellerini ıslak mendille silmesi oksitlenme hızını artıracaktır böylece tellerin ömrünü aksine kısaltır. Fakat gitar çaldıktan sonra kuru bir bez ile tellerin nemini alması ve gitarı çalmadığı zamanlarda eğer kılıfı varsa kılıfında tutması tellerin ömrünü uzatacaktır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.