Şimdi Ara

Girişimcilik mi yoksa okumak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hocalarım ben şimdi bir tane meslek lisesinde okuyorum ve imkanları çok iyi. Sadece okuduğum süre boyunca değil okuldan çıktıktan sonra da iyi. İş direkt garanti.


    Şimdi benim üstün zeka TikTok bağımlısı bir arkadaşım var ve sürekli okul boş iş abi okul hayatını umursayan var mı diye konuşup duruyor. Bugün oturduk uzun süre tartıştık ve bana özetle şunları söyledi;


    "Torna'yı CNC'yi kitaptan öğrenirsin","iş veren liseden çıkan birini alır sen kendini geliştirirsen terfi alırsın ama üniversiteden çıkarsan kafede çalışırsın ya da en iyi ihtimalle bir işe girsen bile terfi alamazsın.","git bak internete bir sürü girişimcilikten zengin olan adam var, girişimcilik daha mantıklı","şimdi bir fabrikator olmak mı daha iyi yoksa sabit maaşlı bir işte olmak mı"


    Ben cevap veremedim çünkü çok zeki bir insan olduğu için pek söz dinlemedi.


    Sizin görüşlerinizi de merak ediyorum, biliyorum girişimcilik aptallık değil ve doğru yapılırsa çok güzel para kazanabilirsiniz ama bu internette ki sözde girişimciler tam anlamıyla.


    Bu forumu pek bilmiyorum ve ban yemek istemiyorum siz anladınız.


    Neymiş Apple'da çalışınca yıllık 50b dolar kazanıyorsan yatırım yaparsan 700b dolar kazanırmışsın.


    Allah Allah.


    O para gökten gelecekte sen yatırım yapacaksın.


    Saat 8:00'da kalmaktan dolayı okuldan nefret etmiş ve girişimciliği yatarak para kazanmak sana salaklardan birisi diyebilirim o arkadaşım için.


    Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, şimdiden teşekkürler.








  • Şu uzun yazıyı okuduktan sonra aklımda kalanlar 1. TikTok bağımlısı 2. Çok zeki. O yüzden yorum yapamıyorum. Ama umarım ironi olsun diye zeki demişsindir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Girişimcilik okumaktan daha zordur, daha meşakatlidir ve doğal olarak ödülü daha büyük ama gene doğal olarak riskide daha büyüktür


    Fakat bir avantajı varki girişimcilik yaparken/yapmaya çalışırken aynı zamanda öğrenirsin


    Okumak konusunda ise; bu devirde kalifiye kendini geliştirmiş ara elemanlar üniversite mezunlarından daha değerli, fakat direk iş hayatına atılacaksan bile biraz dişini sıkıp beraber yürüt, malesef saçma bir diplomanın kapı açtığı yerler oluyor ülkemizde

  • yani hocam girişimci olunca başarılı girişimci olma olasılığı %100 olsa arkadaşınız haklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan bunlara inanan var mı herif Elon Musk i gösterip bak okumak boş iş abi girişimci olacaksın diyor.Ulan 8 milyarlık dünyada 1 tane Elon Musk var ve herif aileden zengin sen girişimci olsan ne olucak,boş hayaller bunlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Girişimcilik okumaktan daha önemli ama o bahsettiği zengin olan tipler iyi unilerde okumuş girişimciler. Meslek lisesinden okuyup ben girişimci olan tip olsa olsa bir dükkan açıp donercilik yapar.


    Getir'in kurucusu Nazım Salur Boğaziçi işletme.

    Onedio kurucusu Kaan Kayabalı ODTÜ Elektrik elektronik

    Yemek sepeti kurucusu Nevzat Aydın Boğaziçi Bilgisayar

    Ay yapım kurucusu Kerem Çatay Bilkent üniversitesi iktisadi idari ilimler.

    Hepsi burada kurucusuHanzade Boyner London of Economics.

    Eren Balı Udemynin sahibi ODTÜ mühendislik.

    Bunlarin birçoğunun ailesinin durumu iyidir. Ama iyi olmayanlarda vardır. Bunların buyuk kısmı eğitimi iyidir ama kötü olanda vardır. Acun gibi. Ama onun bile İngilizcesi var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim üniden üniye aynı bölümde bile aşırı fark eden bir zorluk var emin olabilirsin. Yani aman üni mezunu olayım diye herhangi bir yeri kazansam yeter kafasındaysan arkadaşın kısmen haklı. Ben şöyle düşünmeye başladım:

    Üniden alabileceğimi alıp devamında çok gereksiz işlerle oyalandığımı düşünürsem terk etmek. Ama kesinlikle bu yolu denemek istiyorum çünkü en azından bitirirsem veya 2 sene kadar devam edebilirsem elde tutulur bir şeyler öğrenmiş olacağım. O arkadaşın zekiyse bile hayatta başarılı olmak için endinmesi gereken ve öngöremediği birçok beceri ve değişken şeyler var. Bunları hangi yoldan öğrenmek en iyisidir dersen ilerledikçe görmeye başlayacaksın ama çözüm bence ya s*kerim üniyi ben okumayacam diyip evde youtube'da veya online oyunlarda takılmakta kesinlikle değil bunu da belirteyim.

  • hangi parayla neye girişiyosun bilader, parayı geçitm girişim için ne deneyimin var neye göre girişeceksin

  • Şu girişimcilik, motivasyon sayfaları kadar insan sağan bir yer görmedim. İnstagramda da var bunlardan. Alt tarafa 5-6 tane diğer tüm insanlar yatıyor senin çalışman lazım, günde 5 litre su iç, onlar partilere giderken ben çalışıyordum gibi abuk subuk cümleler yazıp arka plana Elon Musk ya da Dwayne Johnson koyan postlar işte anladınız siz onu. Ama bunu paylaşanlar Elon Musk’un babasının Afrikada elmas madenleri olduğunu bilmez. Mesela şöyle düşünün işçi ya da orta halli bir ailenin çocuğusunuz. Sizin öyle yerleşmiş malınız mülkünüz yoksa okumaktan başka şansınız var mı? Birde ikinci olarak şu motivasyon sayfalarına diss atayım: Arkadaşlar zamanınızı iyi ayarladığınız müddetçe partilere de gidin, gezmeye de gidin, kız arkadaşınız varsa onunla bireysel aktiviteler yapın, oyununuzu da oynayın. Emin olun kaybedilen yıllar bir daha geri gelmiyor. Üniversitede dersleri bir şekilde geçersiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.