Şimdi Ara

GİRİŞ SEVİYE AVR SES SİSTEMLERİ TAVSİYE VE EKİPMANLARI (148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.083
Cevap
85
Favori
149.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinizden Allah raz olsun, benim içim gerçekten birbirinden değerli yorumlarda bulunuyorsunuz. Okudukça keyif alıyorum.



    Sinema için İkinci bir hoparlör alacak bütçem ve en önemlisi aldığım hoparlörü evinde misafir ettirecek bir eşim yok :) hanım direk balkondan atar :)



    Center olarak tesi760 gayet tatminkar işler yapıyor (sadece bir film izledim ve Hayran kaldım, tabi sistem şu an kutuda olduğundan center da kutuda duruyor)



    Tesilerin çalmasını beğeniyorum kulak tırmalamıyor kendi halinde güzel işler yapıyor f/p ürünü kısaca. Sadece bir tık kapalı çaldığını söyleyebilirim, bunun içinde yamaha amfiler tesileri canlandıracak gibime geliyor, yanlış beklenti içinde olabilirim.



    Yamaha amfi hiç ama hiç düşünmezken bu aralar hep aklımda Yamaha var, acaba tesileri biraz olsun parlatırmı diye merak ediyorum tabi ki dali-kef gibi parlatırsa gerek yok yamaha'ya, tiz sesleri seviyorum ama bir kaç aydan beri beni acayip rahatsız ediyor bu sesler, sanki beynimi tırmalıyor. Kullanan arkadaşlar yamaha stereo amfilerin bass mid tiz konusundaki karakterinden bahsederse çok sevinirim.



    Benim bir kaç alternatifim var aklımdan geçen, bunları tek tek izah edeyim.



    1- elimde şu an hiç kullanmadığım ocak ayı sonunda almış olduğum kutusunda duran Sony str-dn1070 avr'mi satıp daha düşük bütçeli ikinci el bir avr alayım ve artan parayı stereo kısmına kaydırayım.



    2- sony avr dursun yanına Yamaha rn500 networklu bir stereo amfi alıp switch ile aynı hoparlörlere bağlayıp kullanayım ve benim için iş tamamen kapansın



    3- biraz zor olacak benim için bu seçenek ama hiç çözüm kalmazsa networklu amfi yerine Yamaha as501 stereo amfi ve yanına network player alayım ve hepsini de ayrı ayrı kullanayım (maliyetli olacak) ama amaç müzik dinlemek olduğundan göze alacağım mecburen.



    Network player özellikli Yamaha rn500

    Stereo amfi Yamaha a-s501



    Yamahaların bass konusunda sert vuracağını düşünüyorum ama hiç dinlemeden de yorum yapmak doğru olmaz. Herkesin istediği bass sesleri bende istiyorum. Yorum yapan cevap veren kardeşlerime şimdiden teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben de zamanında benzer bir çalışma yapmıştım ancak malzemeleri düşük kalite aldığımdan pek performans alamadım,
    hatta amfinin A & sağ girişine bir miktarda zarar vermişti, düşük volümde ilk etapta ses vermiyordu vs. şema birilerinin işine yarar diye de foto koydum.
    Sonradan tC-660 i aldım memnun kaldım ama yine de, 2 anfinin de farklı hoparlörler ile sürülmesi taraftarıyım.

     GİRİŞ SEVİYE AVR SES SİSTEMLERİ TAVSİYE VE EKİPMANLARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 11 Mart 2017; 9:44:50 >
  • kabloları karıştırmadığın,alete ters bağlamadığın sürece bir zarar verme söz konusu değil.bendekinde eksi uçlar şase yapıyor birbirine sadece + uçları anahtar üzerinde.herhangi bir elektronik yok üzerinde anahtarı açıp kapatma ile sesi birinden diğerine atlatıyor yaptığı basit.ses kalitesi dersen ben birşey farketmedim amfinin arkasına direkt bağlantı ile bu cihaz vasıtasıyla iletme arasında ben fark gözlemelemedim bu konuda kulağıma güvenirim ama buna girersek çıkamayız zaten.insanlar bu konularda daha 2 basit kablo konusunda anlaşamıyor.
  • hyperborea61 H kullanıcısına yanıt
    tavsiyenize çok teşekkürler... benim amacım surround lar ayak falan lazım olacagı için kuleleri dekoratif olması için düşünmüştüm tabi bütçem yeterse..
  • En dogrusu gidip dinlemeniz. alacaginiz stereo amfiyle hoparlör ucusa da gecebilir yere de cakilabilir :) ha dinleyemiyosanizda acele karar vermeyin bekleyin. hoparlor-amfi uyumu cok onemli dinlediğiniz muzikten keyif alabilmeniz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darkerdi; hiç acelem yok iyice araştırıp almak istiyorum, tesi560 kule hoparlörü hiç araştırmadan aldım. Ha kötü değil bu paraya ancak bu kadar hatta iyi de diyebilirim, ama çok bilinen hoparlör olmadığı için insanlar yorum yapmaktan çekiniyor, belki tesilerle ilgili bir deneyimi olan çıkar karşıma :)

    Cvp lar herkese tekrardan teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar toplamak için fazla vaktim olmadığı için şöyle bir sistem gördüm sizlerden değerlendirme alabilirmiyim.

    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_harman-kardon-avr-161s-av-al%C4%B1c%C4%B1s%C4%B1-hkts-16-bq-ev-sinema-ses-sistemi-siyah-1149671.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zordak

    arkadaşlar toplamak için fazla vaktim olmadığı için şöyle bir sistem gördüm sizlerden değerlendirme alabilirmiyim.

    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_harman-kardon-avr-161s-av-al%C4%B1c%C4%B1s%C4%B1-hkts-16-bq-ev-sinema-ses-sistemi-siyah-1149671.html

    Film için iş görür, yine de denemeden almayın bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence bu sete bu para çok. İmkanınız varsa en azından AVR'yi Türkiye fiyatının yarısına Amazon'dan alın. Buradaki pek çok arkadaş öyle yaptı.
  • Merhaba dostlar, yeni ev yaptırıyorum bu sebeple elimdeki 5.1 sistem ve projeksiyonla ilgili bir çalışma yapmak istiyorum. Salon ölçüsü yaklaşık 4m x 7m olacak. Oturma gurubunun bulunduğu tarafta bir duvara sabit perde düşünüyorum. Çizimde gördüğünüz ölçüler ışığında perde boyutu 150x267 gibi olmakta. Projeksiyonu (Benq W2000) tavan montaj düşünüyorum. Salonun eni 4m olduğu için projeksiyonun arkasında min. boşluk bıraksam bile 350 civarında bir atım mesafesi kullanmak durumundayım. Projeksiyona HDMI ve power kablosunu sıva altı kanal koyarak ulaştırmayı düşünüyorum. Yamaha 481 AVR oturma gurubunun karşısında olacak ayrıca media oynatıcı olarak DD, DTS passthrough yapabilen zidoo vb. bir cihaz kullanmayı düşünüyorum. 5.1 olarak elimde Canton 125 MX mevcut. Bunun dizlimini de şekilde gördüğünüz gibi yapmayı düşünüyorum. Bütün uydular zeminden 90cm yukarı montajlanacak. Montaj öncesi her uydu için kablo kanalı ya da sıva altı elektrik tesisatında kullanılan boru ve buat sistemi kullanabilirim. Arka sağ uydunun sağında kapı olduğu için arkada 320 uzunluğunda bir alan kullanabiliyorum. Sub’ı da ayak altında olmaması için sol ön köşeye yerleştirmek istiyorum. Ayrıca mevcut yerleşimin solunda pencere ve arka solda balkona açılan bir kapı daha var. Bu bilgiler ışığında gözünüze batan bir durum var mı ? Ayrıca bu yerleşim için “Şöyle yapsan daha iyi olur” diyebileceğiniz tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum. Tecrübeli arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

     GİRİŞ SEVİYE AVR SES SİSTEMLERİ TAVSİYE VE EKİPMANLARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamidasim -- 22 Mart 2017; 12:26:47 >




  • hyperborea61 H kullanıcısına yanıt
    Evet haklisiniz fakat garanti konusunda kuşkularım var,garanyi süreci nasıl işleyecek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu Amazon'la iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Bazı markaların 1 yıl uluslararası garantisi var diye biliyorum.
  • hamidasim H kullanıcısına yanıt
    Kolaylıklar dilerim. Madem ki yeni ev yaptırıyorsunuz, sizin yerinizde olsam sonradan pişman olmamak için tavana da kablo çektirirdim. Bu arada ben de Canton Movie 125 MX hoparlör setine sahibim. Hoparlör kablosu arayışındayım. Siz kablo konusunda hangi marka düşünüyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyperborea61

    Kolaylıklar dilerim. Madem ki yeni ev yaptırıyorsunuz, sizin yerinizde olsam sonradan pişman olmamak için tavana da kablo çektirirdim. Bu arada ben de Canton Movie 125 MX hoparlör setine sahibim. Hoparlör kablosu arayışındayım. Siz kablo konusunda hangi marka düşünüyorsunuz?

    kablo olarak elimde daha önceden bir projede kullanmış olduğum metrajlı 2x1.5mm2 hoparlör kablosu var. Bu iş için de uygun olabileceğini düşünüyorum. Aslında bu ses sistemi için yine 2x1.5mm2 kesitli oksijensiz kablo almıştım ancak yeni ev gündeme gelince mesafesi yetmeyecek bu sebeple daha önce elimde olan kabloyu kullanacağım sanırım.
  • Eve tadilat yapıldı , amfiyle tv yi bağlayan optik kablo girişi yuvadan çıktı (tv deki ) yerine takıyorum ama ses gelmiyor , başka türlü nasıl bağlayabilirim amfiyi tv ye

    Not : birkaç tane hdmi var ama arc girişi yok
  • Arkadaşlar benim işlemler sonuçlandı.



    Şu an Sony str-dn1070 avr ve Yamaha a-s501 stereo amfimi aynı anda kullanabiliyorum. Beni hep yanlış yönlendirmişler. Satan adam bile bu özelliği kullanabileceğimi söylemedi hatta bana bu cihazda pre-out yok dedi.



    Bir arkadaşıma durumu anlattım, bana avr'min marka ve modelini sordu, 10 dk sonra zone-2 pre out var ordan çıkış alabilirsin dedi,

    Sony avr'de zone-2 pre out çıkışı var ama ben bunu başka oda için kullanılacak hop ve amfi için işe yarıyor diye bildiğimden hiç denemedim. Sonra rca kablo ile ordan çıkış aldım yamaya as501 amfiye girdim, spotify-usb'den flac ve diğer özelliklerini çok ta güzel aktarabiliyorum. Ses kalitesi de direct geçtiği için (sony'den hiç bir müdahale yapılmıyor ses aç-kapa gibi) gayet yeterli oluyor, şu an için hiç bir şeye ihtiyacım kalmadı. Yamaha a-s501 amfim (amazon'dan almıştım) çok güzel ve beni mutlu etti. Elimdeki takımların hepsini şimdilik satmıyorum, benim için yeterli oldu hepsi.



    Zone pre out çıkıştan stereo amfi için sinyal alınabiliyor (muş) bana cihazı satan adam bile (gsa orhan bey) pre out yok ses alamazsınız dedi. Ama alınabiliyor ve gayet iyi çalışıyor. Şu an mis mis dinliyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • odama ses sistemi kurmak istiyorum elimdeki pioneer dvd ses sisteminin(5*60w+70w sub) hoparlörlerini kullanacağım bu avr konusunda cahilim ucuz yollu giriş seviyesi hem müzik dinlerken hem de film izlerken beni üzmeyecek optik girişi mutlaka olan bi avr almayı düşünüyorum bütçem 500 tl bir tavsiyede bulunursanız sevinirim
  • teco1095 T kullanıcısına yanıt
    Malum siteden 2.el vsx520 lere bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dousk

    Malum siteden 2.el vsx520 lere bakabilirsiniz.

    tavsiyen için teşekkür ederim 700 tl gibi fiyat isteniyor yaklaşık o paraya bluray oynatıcılı ses sistemi almak daha mantıklı olmaz mı
  • teco1095 T kullanıcısına yanıt
    Şahsen kendim Bluray'li sistem kullanmadım ama kullanan arkadaşlar avr li sistemin daha iyi olduğunu çok kez yazdı buralarda. Avr aldınız farzedelim, elinizdeki hoparlörler ile pek verim alamayabilirsiniz ama daha iyi bir hoparlör takımı edinirseniz fark ortaya çıkar ama amfiye ayırdığınız bütçenin yaklaşık 3 katı bi maliyeti olur.

    Bu işlere fazla bütçe ayıramam derseniz dediğiniz gibi Bluray li bir sistem alıp keyfini sürmek daha mantıklı olabilir...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.