Şimdi Ara

Gigabyte z97x gaming 5 kullananlar kulubü (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
5
Favori
7.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Daha önce MSI Z97 PC Mate anakart kullandım orada işlemci voltajını boştayken düşüren modlar vardı. Örneğin işlemci 4.5 ghz de çalışırken voltajı 1.3v oluyordu daha sonra PC boşta olduğunda işlemci 0.8 Ghz'e düşünce voltaj da 0.7v 'a düşüyordu. Yanlış hatırlamıyorsam adaptive + dynmaic modlardı bunlar.

    Şimdi yeni farkettim 4.8 Ghz günlük kullanıyorum işlemcimi ama voltaj sürekli 1.3v ta sabit. Yani işlemci frekansı 4.8 ghz olsa da 1.3v 0.8 Ghz olsa da 1.3v. Boştayken voltajın düşmesini nasıl sağlayabilirim ?

    Selamlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrWrong

    Arkadaşlar birde soğutucu cpu üzerine iyi oturmadı. Bir kaç kez söküp taktım termal macun sürerek fakat biraz oynuyor elle dokununca. Hatta ilk taktığımda işlemci oyunda 100 leri gördü, kapayıp tekrar söktüm. Sıkıntı şu aslında eklediğim resimde yeşil ile işaretlediğim parçalar intel işlemci için olan ayaklar. Dikkat ettiyseniz kenarında uzun bir çıkıntı var(kırmızı ok ile işaretledim). Önceki anakart üzerinde bu çıkıntıyı işlemciye bakacak şekilde aşağı doğru çevirip monte ettiğimde soğutucu tam oturuyordu. Fakat bu yeni aldığım kartta bu şekilde yapamıyorum. Hemen işlemcinin yanında ki kondansetör vs. parçaların üzerine değiyor ve bu parçalar oturmuyor. Bende mecburen bu çıkıntılar yukarı bakacak şekilde çevirdim. Böyle yapınca bu parçalar üzerinde minik mavi kare ile işaretlediğim vida çıkıntıları(yukarıya doğru 1.5 cm falan) soğutucu üzerinde sarı ile işaretlediğim soğutucu ayağının bu plakalar üzerine tam oturmasını engelliyor.


    En son biraz daha stabil monte edebildim. Kasayı yan yatırdığımda online oyun oynarken 42'lerde falan geziyordu sıcaklık, güzel bir değer yakaladığımı düşündüm. Fakat kasayı dik yani normal konumunana getirdiğimde sıcaklık 55 derecelerde geziyor. 14-15 derece fark var. Sanırım soğutucu biraz büyük ve ağır olduğu için kasa dik konumdayken aşağı doğru kasıp tam temas etmiyor(elle dokununca oynadığını söylemiştim). Bu yüzden kasayı yan kullanmayı düşünüyorum. Böyle bir şey yaşayan oldumu hiç?
     Gigabyte z97x gaming 5 kullananlar kulubü

    Sağolsun @musicbyexrian nickli arkadaş whastapp ve telefon üzerinden çok yardımcı oldu sorunu çözümledik. Meğer yaylı plaka sökülüp üst tarafından vidalanmalıymış plakanın. Şimdi daha sabit oldu. Kasayı dikince sıcaklık değişmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWrong -- 16 Şubat 2017; 2:45:2 >
  • Herkese selamlar. giganyte z97x gaming 5 te ddr3 yazıyor arkadaşlar pek bilmiyorum bu işleri ddr4 ram takamaz mıyım çalışmaması gibi bir durum var mı?
  • Kaladdune kullanıcısına yanıt
    Ddr3 ram almanız gerekir. Ddr4 takamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.