Şimdi Ara

Gigabyte x570 Aorus Elite Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar yardımınıza ihtiyacım var.

    Gigabyte x570 Aorus Elite aldım. Yanlız anakart'ta sadece 4 fan girişi var. 2'si CPU/CPU_Opt ve diğer 2'si de sistem fan girişi. Aldığım kasa Sharkoon Pure Steel RGB 4 fan ile geliyor. Kasa fanı'nın 2'sini takabiliyorum (egzoz ve altta ki fan'dan sadece 1 tane) anakart'a direk. Aerocool P7-l240'ıda CPU/CPU_Opt'a takıyorum. Geriye 2 fan boşta kalıyor.

    Boşta kalan bu 2 fanıda takmam için fan çoğaltıcı kablo mu almalıyım?

    Kasa RGB fan kontrolcü ile geliyor.


    Gigabyte x570 Aorus Elite Yardım

    İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Faustus -- 22 Eylül 2019; 20:26:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba dostum. Aynı anakarta sahibim. Bende 4 adet 14cm ve 1 adet 12cm kasa fanı var. Bu kablodan 3 adet satın aldım (önceden, kasanın önünde 3 adet 12 cm fan vardı diye... Sen, ihtiyacına göre satın al). https://www.hepsiburada.com/alfais-5025-fan-coklayici-y-pwm-4-pin-splitter-coklayici-switch-kablosu-p-HBV00000BJA3I

    2 fanı 1 kabloya, diğer 2 fanı da 1 kabloya bağladım. Arkadaki egzoz fanı da tek başına System 1 girişine taktım. Çoğaltıcılar da System 2 ve CPU OPT girişine bağlı. Linkini attığım kabloyu sana da tavsiye ederim. Malzeme kalitesi çok iyi ve o fiyata, gerçekten harika bir performans sunuyor. Kısa da değil.

    Fakat şöyle bir durum var ki çoklayıcı kablo üzerinden 2 adet 3 pinli fan bağlarsan, DC modu üzerinden hızlarını kontrol etmene fırsat vermiyor. İlla, 3 pinli fanları tek tek anakart pinlerine takmanı istiyor. O yüzden 4 pinli PWM fan üzerine bir sistem kurmanı tavsiye ederim. Eğer sesten rahatsız olmam ya da fanların devir kapasitesi düşük dersen sıkıntı olmaz.

    Bu arada kablonun çalışma mantığı şöyle: Diyelim elinde 2 adet PWM fan var. Kablonun bir ucu 4 pin, diğer ucu 3 pin. Diğer fan, 4 pindeki fana göre hızını ayarlamış olacak (gerçi iki kol da 4 pin olsaydı, aynı durum olurdu. Çünkü 2 fan, tek bir slotta birleşmiş oluyor).

    4-5 tane fanı bir araya toplayabilen çoklayıcıları tavsiye etmem. Hem ekstra güç için PSU'dan enerji alması gerekiyor hem de çok yer kaplıyor. Bu kabloları kasanın yan tarafına atarak, çok rahat bir şekilde yönetebiliyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 22 Eylül 2019; 22:3:55 >




  • O zaman şu şekilde yapsam sorun olmaz sanırım; PWM fan çoklayıcı'dan 2 adet alıp birini Sys1 ve diğerini Sys2'ye takıp kasa fanlarını da bu 2 uçlara taktığımda kasa fanı sorunu çözülüyor. CPU ve CPU Opt'a da zaten aldığım sıvı soğutmayı takacağım. Fan hızını da keşke kontrol edebilseydik.

    Teşekkürler. İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Faustus -- 22 Eylül 2019; 23:20:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.