Şimdi Ara

gigabyte reset sorunsalı (bios kaynaklı boot problemi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
10.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar p35 çipsetli gigabyte dual bioslu(!) anakartımla biraz oynaştım bios update yaptım beğenmedim eskisine döndüm overclock ayarlar falan fistan derken reset döngüsüne girdi bu kart boot etmiyor.. bir kaç kere daha başıma gelmişti clear cmos yapınca düzelmişti. fakat bu sefer düzelmiyor..
    aklıma gelen herşeyi denedim clear cmos işe yaramıyor. parçaları söktüm taktım tek tek denedim gene aynı durumda. ram işlemci söküp ötecek mi diye baktım. sadece ramleri sökünce ötüyor sonra kapanıyor bi daha açıyor gene reset. işlemci klavye monitör falan umurunda değil sadece rame tepki veriyor. sürekli reset atıyor. baya yaygın bir sorun biliyorum clear cmos ile düzeltilmesi mümkün ama olmuyor. makina kapalıyken denedim yok açıkken denedim yok. en son sıkıldım pilini söktüm pilin pinlerini kısa devre yaptım, clear cmos, power ve reset pinlerine de jumper taktım herşeyi söktüm attım kenara anakartı belemeye aldım dün gece.. bugün topladım yeniden bir umutla ama çalışmıyor gene aynı durumda.. alete elektrik geliyor fanlar falan dönüyor sonra reset. 3 5 saniyede bir reseti basıyor. birşey takılı da değil ps2 klavye ve monitör o kadar. 2 ramim var tek tek de denedim hiç yokken de. bios problemi kesin eminim ama dual bios bir işime yaramıyor.. ekrana görüntü alabilsem düzeltmek 2 dakkalık iş tabi ama gelmiyor görüntü.

    biraz bakındım bulamadım yardımı olacak birşey.. servis yolları mı göründü yoksa deneyebileceğim başka şeyler kaldı mı? bi yerlerde gördüm resete uzun süre basılı tutunca diğer biostan açıyor denilmiş başka bi yerde de ami biosun sorun olması durumda flopyden amiboot.rom arıyor bulursa düzeltiyor denilmiş.. resete uzun süre basmak bir işe yaramadı ya da ben yanlış yapıyorum. flopy çözümünü de deneyemedim henüz bi yerlere atmıştım floppy driverı bulmak lazım bi de sağlam flopy disket servis bile daha hızlı olabilir :)

    en olmadı bios çiplerine havyayla girişip yerlerini değiştirsem bir ihtimal çalışır fikrine de sahibim. garantisi devam etmekte olmasına rağmen servise yollamak hiç istemiyorum çok yavaş çalışıyorlar işimden gücüm aksıyacak hep.. var mı çözüm önerisi olan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafil arn -- 15 Mart 2009; 4:51:15 >







  • http://forum.donanimhaber.com/m_30332353/tm.htm gigabyte ın p45 serilerinde çok var bu sorunu yaşayan. ep45-ud3r de aynı şey başıma geldi. bios f7a idi f3 e geri döndüm. bende sorun çözülmüş görünüyor. sürekli boot döngüsüne giriyorsa kapama bilgisayarı. bendede aynı sorun vardı. fakat 5ci boottan sonra açılıyordu . istersen bir dene. aç bırak birkaç defa boot etsin bakalım açılıyormu?

    gigabyte a mail atmıştım bende ne iştir bu diye gönderin kartı dediler. ama işte gittimi gelmek bilmiyor.
  • eyvallah arkadaşım çok teşekkür ederim ilgine. iş yerinden kurtulup evime gidince deneyeceğim hemen. hiç 5 kere boot beklemedim sanırım :)
    birincil biosun içeriğini kısa devre ile manuel olarak bozmak çok güzel fikir eğer flopy ile olmazsa (ki hala bulamadım) bunu deneyeceğim. kart EP35C DS3R 2.1 rev uzun süredir kullanıyorum hatta elimde bu kartın aynısından bozuk durumda 1.1 rev eski revizyon bir tane daha var. voltaj regüle entegreleri yanık bi kontrol edeyim cmos flash entegresi aynı ise en kötü durum senaryosu için yedek parça olabilir. kararlıyım servise yollamayacağım.
  • haha hallettim. süper çözüm. 2 dakikamı almadı..

    ne yapsam işe yaramadı. uzun süre resete basmak, flopye amiboot.rom atmak 5 kere boot etmesini beklemek, bios piliyle clear cmosla oynamak.....
    benm board hiç bir şekilde tepki vermiyordu son çare biosu bozup tekrar yüklemeyi denedim işe yarıyor!!!
    benim sorunum çözüldü..

    merak eden varsa anlatayım çok basit.
    mantık şu boot ettiğiniz biosu bir şekilde siliyorsunuz ve makina tepki veriyor sonrasında manuel bios yazabiliyorsunuz.

    main biosun (bazılarında 2 tane var dual bios özelliği nedeni ile üzerlerinde m_bios b_bios yazıyordu benimkinde yani m_bios main, birincil biosum, boot ettiği bios varsaydım) açıklanan pinlerini kısa devre yaparak makinayı açınca bios içerisindeki bilgi bozuluyor. ve recovery ekranı geliyor --ekrana görüntü geliyor-- biosu yeniden yazmaya çalışıyor. isterseniz qflasha girip maunel olarak diskten, flopyden, usbden, bios yazabiliyorsunuz ama dikkat edin sadece fat32 okuyabiliyor qflash...


    biosunuzu bulun üzerindeki ufacık yazıları okumaya çalışın mx25l8005 veya mx25l4005 ise -ki benim boardumda ep35cds3r mx25l8005 kullanmış gigabyte- burası önemli; anakartı açmaya çalışırken!! 5. ve 6. pinlerini ksıa devre yapıyorsunuz.http://www.mct.net/download/macronix/mx25l8005.pdf burada çipin 5. ve 6. pinleri açıklanmış ve yerleri belli edilmiş. bir kaç deneme sonra ekran açılacak kurtarma ekranına girip halledebileceksiniz.



     gigabyte reset sorunsalı (bios kaynaklı boot problemi)




  • bu arada amiboot.rom çalışmaması pek normal cihazda award bios varmış açana kadar farkedemedim daha önce de işim düşüp bakmamıştım ami sanıyordum değilmiş..
  • geçmiş olsun dostum senin adına sevindim..bu gigabyte iyice gözümden düştü...
  • aynen benim de.. şimdi de abuk bi sorun daha.. pcie x1 slotuna jmicron JMB363 çipli (anakartın kendisinde de olan) ekstra bi genişleme kartı taktım (2sata 1 pata çıkışı veriyor) ama gel gör ki hangi biosla hangi ayarla driverla denersem deneyeyim anakart bir süre sonra kafayı yiyor.. 10 saat sonra falan sistemden network realtek onboard pcie slotuna entegre gigabit network iflas ediyor. net gidiyor yani downloada bıraktığın makina bir süre sonra networkünü kaybediyor.. restart atıyorum cihaz boot etmiyor hehe bu sefer post screen var ama diskleri kontrol ettikten sonra çat veriyor reseti hatta reset döngüsüne giriyor bu şekilde.. elektriğini kesip bir süre bekledikten sonra düzeliyor açılıyor os ama network gene uçuyor bir süre sonra.. biosa girip baktığımda normalde olması gereken yerde onboard network kartını disable et ayarının olmadığını gördüm.. realtek network çipini falan kotrol ettim sorun yok ısınma falan da yapmamış overclock falan kapadım denedim pcie frekansını 100mhzye sabitledim irqlarla oynadım ne yapsam yok.. sata kartını çıkartınca yapmıyor bunu ilginç. sonra sıkıldım uğraşmaktan pci network kartı takıp onboard gigabit network kartını disable ettim ancak kurtulabildim sorundan. 7/24 açık duran makinada network kesio deve board. aklınızda bulunsun pci-express kart takarsanız diğer pci-e de çalışan onboard çiplerle sorunlar çıkıyor. ben bulamadım çaresini kolay yolu seçtim.




  • kafil arn süpersin yaw. bendede senin anakartından var.gigabyte ds3r. aslinda çok iyi bir anakar gerçekten ama işte bu sorun başıma geldi.ne yaptıysam olmadı.bende senin gibi herşeyi denedim.pili tak sök uğraş.artık anakart bozulacaktı uğraşmaktan.dayanıklı anakartmış valla. yani yarın servise verecektim ki bu mesajı görene kadar.valla teşekkürler dostum. nereden buldun bu mbios kısa devresini yaw kimse bilmiyo bunu. süpersin.teşekkürler.artık makinem çalışıyor.
  • bende de aynı sorun var ama ben 5. ve 6. pinleri kısa devre yaptırınca reset döngüsüne giriyo kart :(
  • Konuyu hortlatiyorum ama..Bu kısa devre olayını power tuşuna basıp hemen ardından mi yapiyoruz? Anakarti açmaya çalışırken cümlesini anlayamadım /:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zindandaki kullanıcısına yanıt
    Hocam taaaaaaaa 2009' dan kalma konu Çok şey değişti sonrasında

    Bana mesaj at istersen, seni sorun var ise teknik servise yönlendireyim.
  • selamlar benim bilgisayarda da GA-Z77X-UP5 TH anakart var. ledler 32 de kalıyor açılmıyor. biosu mu resetlemek gerekiyor acaba.
  • selamlar benim bilgisayarda da GA-Z77X-UP5 TH anakart var. ledler 32 de kalıyor açılmıyor. biosu mu resetlemek gerekiyor acaba.
  • kafil arn K kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam çözümünüz işime yaradı cok sagolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Gigabyte h61m- ds anakart dual bios ekraninda kaliyor. Nasil çözebiliriz? Yardim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kafil arn K kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu hortlatmak istemezdim ama nolursun yardım edin. Bende yeni nesil gigabyte x370 gaming K5 model var. Sizin konudaki gibi her yolu denedim ama olmadı. İlk başlarda reset tuşuna 10 saniye basılı tutunca oluyordu ama artık o da olmuyor. Pc çalışıyor ramler herşey çalışıyor Sadece görüntü gelmiyor. Ama pc açıkken cmos jumper kısmında kırmızı ışık yanıyor. Çözümünüzü tam anlamadım. Lütfen yardımcı olur musun.. Şimdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GIGABYTE TÜRKİYE Anakart kullanıcısına yanıt
    Merhaba bu konudaki arkadaşın sorununu bende x370 gaming K5 ile yaşıyorum. Özelden mesaj bıraktım. Yardım ederseniz çok çok çok memnun olurum. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arycanda66 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Özel mesajlardan mesajınız yanıtlanmıştır.

    Saygılarımızla
  • GIGABYTE TÜRKİYE Anakart kullanıcısına yanıt
    İyi günler 970A dsp3 anakart mevcut bios güncel ama pc acilirken bios ekrani gelmeden windows geliyo sorun nedir nasil cözümlenir.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.