Şimdi Ara

Gigabyte B450M S2H ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, sistemi topladığımdan beri yaklaşık olarak 2 ay geçmiş bulunmakta sistemi aldığım yerden driverler vs her şey yüklü olarak gönderildi denildi ve doğru her şey sorunsuz yüklenmiş.
    Lakin ses konusunda bir sorunu var bilgisayara mikrofon taktığımda arka veya ön tarafına bilgisayar mikrofonu görse dahi sesi almıyor. Kulaklıklı mikrofonda denesen gene olmuyor. Bir çok driver denedim gene olmadı. Gigabyte ın sitesinden ve amd den de driver denedim gene olmadı. Kablo bağlantıları vb herhangi bir sorunu da yok nedenini bir türlü çözemedim. Bunun dışında windows10
    mikrofonu gizliyor ayarlardan açın gibi videolarda bahsedilenlerden yaptım olmadı. Bir çok şey denedim ama maalesef.
    Eğer aranızda aynı sorunu yaşamış ve sorunu çözebilmiş varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aelha -- 9 Eylül 2019; 23:27:21 >



  • Sorunun mikrofonda olmadığına eminmiyiz ?
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    %100 eminim çünkü laptop a taktığım zaman çalışıyor mikrofon veya telefona.
  • Yardım edecek kimse yok mu? :(
  • Aelha kullanıcısına yanıt
    Sadece mikrofon mu aygıt yoksa mikrofonlu kulaklık mi ? Mikrofonlu kulakliksa tek jack mi yoksa 2 jackli mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aelha kullanıcısına yanıt
    Eski anakartimda bu tarz sorunu cok yasadim. Kisa vadeli cozum olarak ucuza USB ye takilan mikrofonlardan almistim. En sonunda USB baglantili Kingston Hyper Cloud II ye gecis yaparak cozdum sorunumu. Gercekten ne yaptiysam mikrofonu adam akilli tanitmayi becerememistim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 18 Eylül 2019; 17:10:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CCaaNN

    Eski anakartimda bu tarz sorunu cok yasadim. Kisa vadeli cozum olarak ucuza USB ye takilan mikrofonlardan almistim. En sonunda USB baglantili Kingston Hyper Cloud II ye gecis yaparak cozdum sorunumu. Gercekten ne yaptiysam mikrofonu adam akilli tanitmayi becerememistim.
    Bende çözüm olarak aklıma usb uçlu hem mikrofon hem kulaklık takılan minik bir ses kartı aldım onu takıyorum gene olmuyor bir arkadaş pc sinden realteki silerek bunu düzeltti banada önerdi yaptım ama hala aynı sorun sanırım bu böyle çözülmeden gidicek gibi duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saasc

    Sadece mikrofon mu aygıt yoksa mikrofonlu kulaklık mi ? Mikrofonlu kulakliksa tek jack mi yoksa 2 jackli mi?
    Sadece mikrofon takıyorum :(
  • Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu?
    Bİr arkadaşım realteki silersen düzelir demişti fakat realteki siliyor pc her zaman kendi kendine yüklüyor bu realteki, revo uninstaller programı ile sildim kayıt defterinden dahi sildim malesef olmuyor realtek gene yükleniyor kendiliğinden ve mik çalışmıyor.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aelha -- 30 Eylül 2019; 2:31:26 >
  • +güncel help me pls
  • Aynı dertten bende muzdaribim asus anakartta yaşıyorum herşeyi denememe rağmen mikrofon ses kayıt özelliği çalışmıyor böyle saçma bir durum var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de MSI B450M anakartımda aynı sorunu yaşamıştım. Mikrofonu görmesine rağmen hiçbir şekilde kullanamadım. MSI'ın sitesinde iki tane driver vardı, denedim birisi universal idi, akabinde çalışmadı tabii. Son olarak var olan ses sürücüsünü silip Windows 10 kendi yüklesin dedim ve çalıştı.
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler sorun çözüldü sorun yaka mikrofonum vardı benim laptopumda onu kullanıyordum gayet güzel sesi diye ama ne alakaysa kasada çalışmıyor bende sorun anakartta sandım ve aldığım yere gönderip baktırttım sorun yok dediler başka bir mikrofon aldım şuan çalışıyor çok şükür ama 50tl gitti durduk yere tabi.
  • Dostum geç olucak ama ben sorunu çözdüm,problem mikrofonunda değil.Windows'un güncellemelerini tamamladıktan ve son sürüme çektikten sonra,Gigabyte'ın sitesinde o sürüme destek verilen sürücüyü indirdiğinde sorun çözülüyor.Ben 5-6 adet telefon kulaklığı ile denedim,hiç biri ses vermedi,güncellemeleri son sürüme çekip,o süreme ait sürücüyü yüklediğimde hepsi çalıştı.Ayar falan yapmama gerek kalmadı.
  • Merhaba hocam ben hala sorunu çözemedim,gigabyteın sitesinden driverları bulamadım bana link atabilrimisin atarsan sevinirim.

  • nasıl mikrofon? usb mi, 3.5mm trrs mi yoksa trs mi?

    normalde anakarttaki 3.5mm girişler 3 boğumludur, sen telefona takılan 4 boğumlu mikrofonu takarsan çalışmaz.

    şimdiki laptoplar ve telefonlar 3.5mm 4 boğumlu jack kullanıyor, onlarda çalışan mikrofonlu kulaklık pc'de çalışmaz. basit bir ayırıcı kablo alman gerekir.

    https://www.hepsiburada.com/frisby-4-pin-3-5mm-kulaklik-coklayici-fa-6624ac-p-HBV000007LEZC




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 2 Mart 2021; 18:59:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.