Şimdi Ara

Gigabyte B450 Auros Pro Anakart USB 3.0 ve Ses Giriş Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, Gigabyte B450 AORUS PRO (rev. 1.0) anakartı 20.02.2020 tarihinde satın aldım.

Gigabyte B450 Auros Pro Anakart USB 3.0 ve Ses Giriş ArızasıGigabyte B450 Auros Pro Anakart USB 3.0 ve Ses Giriş Arızası
    Ürünü satın aldığımdan beri problemler yaşıyorum.
    USB 3.0 girişine mouse taktığımda bazen ara ara veya sürekli donuyor.
    Ayrıca en üstte sol taraftaki USB 3.0 girişine Flash Disk taktığımda format için F12 butonuyla Boot ekranında flash diski görmüyor. Aynı Flash Diski sağındaki girişe taktığımda çalışıyor.
    Bu sorunu çözmek için yaptığım testleri yazıyorum.
    Elimde 2 Microsoft 2 de Logitech marka kablosuz Mouse var 4’üne de denedim USB 3.0 girişlerinde problem ve donma gerçekleşiyor bu arada mouse pillerini değiştirdim aynı sorun devam ediyor.
    Bazen Mouse kasaya yakın tuttuğumda donmalar azalıyor ama aynı kasanın içinde eski anakartta problem yoktu ve şuan onu kullanıyorum bir sorun yok.
    Ayrıca elimde Lenovo marka Display Link cihazı var USB 3.0 girişine kabloyla bağlı onda da ara ara kopmalar yaşanıyor.
    Windows 10 (1909) sürümlü versiyonla 4 sefer format attım sorun yine aynı.
    Windows 10 (2004) nisanda çıkacak sürüm bile format atarak denedim.
    Bu arada Windows orjinal lisanslı yani korsan yazılımdan doğacak problemlerde yok.
    Gigabyte kendi sitesinin linkini aşağıya yazıyorum. Bu site üzerinden yazılımları indirdim kurdum olmadı Realtek ve amd gibi firmaların sitelerine giderek daha güncel versiyonlarda bile problem devam etti.
    GIGABYTE
    B450 AORUS PRO (rev. 1.0) | Motherboard - GIGABYTE Global
    https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450-AORUS-PRO-rev-10/support#support-dl-utility

Ayrıca 5+1 Ses Sistemim var arka hoperlöründen birini çalıştırmıyor. Jack girişi klavuzda yazan ile aynı yere taktım sorun devam ediyor. Bazen çalışır gibi oluyor ama problem genel anlamda bir süre sonra devam ediyor.
    Gigabyte ve Realtek’ten indirdim yazılımları problem devam ediyor.
    Anakart Bios update yapıldı. En son sürüm (F50) kurulu. Genel anlamda Bios’ta hiç bir değişiklik yapılmadı.
    PC donanımını aşağıya yazıyorum.
    Anakart : Gigabyte B450 AORUS PRO (rev. 1.0
    İşlemci : AMD Ryzen 5 1600 AF 3.2 - 3.6 GHz 19MB AM4 (12NM)
    SSD : Samsung 860 EVO 256GB
    RAM : XPG GAMMIX D10 8GB 3000MHz DDR4 CL16 Ram AX4U300038G16A-SR10
    Güç Kaynağı : Corsair TX950 (950W)

Ve bu sorunların hiç birini eski pc de yaşamıyorum.

Arena üzerinden Gigabyte teknik servisine gönderdim bakalım sonuç ne olacak.

Gigabyte B450 Auros Pro Anakart USB 3.0 ve Ses Giriş Arızası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaHiN222 -- 2 Nisan 2020; 11:52:25 >

• Hocam çok merak ettim servise yolladıktan sonra sonuç ne oldu ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    B550 MSI GAMING PLUS AMD ANAKART
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.